ΥΛΙΚΆ
3 αυγά
1 ζαχαρούχο γάλα
130 γραμ βούτυρο λιωμένο -έβαλα lourpak
230 g. αλεύρι που φουσκώνει μόνο του
Ξύσμα από 1 λεμόνι μικρό
1 βανίλια -προαιρετικά
.
Βάζουμε σε βαθύ μπολ τα αυγά μαζί με το ζαχαρούχο και με 2 πιρούνια το χτυπάμε να γίνει λείο και να ενσωματωθούν τα υλικά .Αμέσως μετά προσθέτουμε το λιωμένο βούτυρο και χτυπάμε πάλι με τα 2 πιρούνια προσθέτω κ την βανίλια .
Και τέλος προσθέτουμε το αλεύρι και ανακατεύουμε απαλά να γίνει λείο το μείγμα.
Αμέσως μετά το ξύσμα λεμονιού κ ανακάτεμα.
Παίρνουμε μία κατά προτίμιση μακρόστενη φόρμα .'
Τσαλακώνουμε ένα κομμάτι λαδόκολλα σαν μπαλίτσα -για να σταθεί στην φόρμα - και καλύπτουμε την φόρμα μας .
Αδειάζουμε το μείγμα και το χτυπάμε στο τραπέζι να ισιώσει .
Κόβουμε την λαδόκολλα γύρω γύρω αν είναι μεγάλη ίσα με το ύψος της φόρμας.
Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο αέρα 170 βαθμούς περίπου 40 με 45 λεπτά νάλογα τον φούρνο εμένα έκανε 30 λεπτά.
Δοκιμάζουμε με ένα μαχαίρι - το βυθίζουμε να δούμε αν θα βγει στεγνό - τότε είναι έτοιμο !!!
Γρήγορο απλό οικονομικό κ νόστιμο !!!
Εκτέλεση φωτό από ΜΑΓΕΙΡΙΚΗ ΚΑΙ ΣΥΝΤΑΓΕΣ
Συνταγή από κ Δημήτρη Μακρυνιώτη.