Πεντανόστιμες χορτοτυρόπιτες ψημένες στο φούρνο, με ένα τέλειο ζυμαράκι που δεν έχουν να ζηλέψουν τίποτα από τις τηγανιτές... είναι αφράτο τραγανό και πολύ νόστιμο 😋
Υλικά για το ζυμάρι
500-600 γρ αλεύρι για πίτες
1/2 φλ. τσαγιού ελαιόλαδο
1 αυγό
1 κ.γ. μπέικιν
1 κοφτό κουταλάκι αλάτι
1 κούπα νερό
1/2 κούπα παρμεζάνα τριμμένη προαιρετικά και να μην βάλουμε το φύλλο είναι τέλειο 👍
Ζυμώνουμε πολύ καλά και αφήνουμε να ξεκουραστεί για μία ώρα..✓✓
Γέμιση
700 γραμμάρια σπανάκι
4 πράσα μόνο το άσπρο
Λίγα φύλλα Γούλας
2 ματσάκια άγριο Μάραθο
1/4 φέτα καλή μαλακή
Εκτέλεση
Ετοιμάζουμε τα χόρτα... Ψιλοκόβουμε τα μάραθα και τα πράσα και τα βάζουμε σε κατσαρόλα.... ρίχνουμε ελαιόλαδο και σοτάρουμε... Προσθέτουμε ένα ποτήρι νερό και αφήνουμε να σιγοβράσουν μέχρι να μαλακώσουν... Στη συνέχεια προσθέτουμε το σπανάκι τα φύλλα γούλας και συνεχίζουμε να ψήνουμε... όταν είναι έτοιμα τα βάζουμε σε σουρωτήρι να στραγγίσουν πολύ καλά... όταν είναι έτοιμα φρουλίζουμε τη φέτα πιπέρι και ανακατεύουμε ....
Ανοίγουμε φύλλο λεπτό με τον πλάστη, βάζουμε από ένα γεμάτο κουταλάκι στη σειρά κατά μήκος του φύλλου, αφήνοντας κενό ενδιάμεσα... γυρίζουμε το φύλο πάνω τη μισή γέμιση, και ξαναγυρίζουμε άλλη μια... πατάμε με το χέρι να φύγει ο αέρας και κόβουμε όλη τη λωρίδα και μετά ένα ένα... πατάμε τα πλαϊνά με πιρουνάκι... τοποθετούμε σε λαμαρίνα με λαδόκολλα, ραντίζουμε με λίγο ελαιόλαδο και ψήνουμε στους 180 βαθμούς για 25-30 λεπτά αναλόγως το φούρνο....✓✓✓
Είναι απίθανα και τρώγονται χωρίς τύψεις..
Εκτέλεση φωτό συνταγή από κ. Marina Hatzidaki ΟΙ ΧΡΥΣΟΧΕΡΕΣ-ΗΔΕΣ