Πέμπτη 18 Μαρτίου 2021

Μελιτζανοκεφτεδες στο φούρνο!!!



Νηστίσιμοι μελιτζανοκεφτεδες στο φούρνο πεντανόστιμοι αφράτοι μέσα τραγανοί έξω !!!

Υλικά
5 μέτριες μελιτζάνες φλασκες
1 κρεμμύδι τριμμένο
2-3 σκελίδες σκόρδο
μισό ματσάκι μαϊντανό
1 κ.γ ξερό δυόσμο
1 πιπερια Φλωρίνης τριμμένη
1 μέτρια ντομάτα ψιλοκομμένη μόνο τη σάρκα της( χωρίς τα σπορια)
1 φλ φρυγανιά τριμμένη ή οσό πάρει για να μπορεί να πλάθετε το μίγμα
λίγο λάδι
αλάτι πιπέρι

Εκτέλεση
Πλένω καλά τις μελιτζάνες μου τις κόβω στη μέση κατά μήκος και τις χαράζω.
Τις βάζω σε ταψακι με λαδόκολλα,τις αλατιζω ελαφρώς και ραντίζω με ελάχιστο λαδακι.
Ψήνω στο αεροθερμο στους 200 βαθμούς μέχρι να μαλακώσουν.
Αφαιρώ την ψύχα με ένα κουτάλι και την βάζω σε ένα βαθύ μπολ.
Τρίβω το κρεμμύδι μου και το στιβω ελαφρώς αν βγάλει πολλά υγρά.
Προσθέτω την πιπεριά, επίσης τριμμένη ,στο μίγμα μου και την ντομάτα ψιλοκομμένη χωρίς υγρά και σπόρια μόνο τη σάρκα της.
Προσθέτω και τα υπόλοιπα μυρωδικά , μαϊντανό, σκόρδο , δυόσμο, λίγο λαδι, και αλατοπιπερωνω .
Στο τέλος προσθέτω λίγη λίγη τη φρυγανιά και ζυμωνω μέχρι να μπορώ να πλασω κεφτεδάκια.
Πλάθω κεφτεδάκια τα αλεύρωνω ελαφρώς, τα τοποθετώ στο ταψάκι με λαδόκολλα ραντίζω με λίγο λάδι και ψήνω μέχρι να ροδισουν.
Καλή επιτυχία!!!!

Εκτέλεση φωτό συνταγή από κ.   Tzela Antonopoulou ΟΙ ΧΡΥΣΟΧΕΡΕΣ-ΗΔΕΣ

Μουστόπιτα φανταστική χωρίς ζάχαρη !!!


 

Μουστόπιτα  φανταστική χωρίς ζάχαρη.....και νηστίσιμη.....!!!!!
Στην ουσία  προκειται για ένα υπέροχο νηστίσιμο αφράτο κέικ με πετιμέζι......που θα σας εντυπωσιάσει με την μεστή και πλούσια γεύση του!!!!


Υλικά
1 κούπα πετιμέζι (250ml)
1 κούπα χυμό (250 ml) πορτοκαλιού
140 ml λάδι ελαφρύ
2 κ.γ κανέλα
1/2 κ.γ κοφτό μοσχοκάρυδο
1/4 κ.γ γαρύφαλλο ( στη μύτη του κουταλιού)
1/2 σφηνάκι κονιάκ
3/4 κούπας σταφίδα μαύρη
1 κ.σ μπεικιν παουντερ
1 κ.γ σόδα
1 αλεύρι φαριναπ 500 γρ κοσκινισμένο
Σουσάμι για πασπαλισμα
Εκτέλεση
Σε μια μπασινα βάζω το πετιμέζι,  το χυμό πορτοκαλιού( κρατάω λίγο για να διαλύσω τη σόδα) , το λάδι, το κονιακ , τα κανελογαρυφαλλα και ανακατεύω καλά με σύρμα.
Διαλύω τη σόδα στο χυμό που κράτησα προσθέτω στο μιγμα μου και ανακατεύω.
Αλευρωνω ελαφρώς τις σταφίδες και τις αφήνω στην άκρη.
Κοσκινιζω το αλεύρι μαζι με το μπεικιν πάουντερ και προσθέτω λίγο λίγο στο υγρό μίγμα  ανακατευοντας.
Τέλος ενσωματώνω και τις σταφίδες ανακατευοντας απαλα.
Λαδωνω ένα ταψάκι 28 εκ.  και στρώνω στον πάτο του ταψιού μια  λαδόκολλα ίσα με την περίμετρο του .
Γυρίζω το μίγμα στο ταψί και το στρώνω με ενα κουτάλι.
Πασπαλιζω με σουσάμι και ψήνω την πίτα μου σε προθερμασμενο φούρνο στους 170 βαθμούς στο αερόθερμο για 50 λεπτά περίπου.
Ελέγχω με ένα μαχαιράκι την πίτα μου.
Αφήνω 15 λεπτά να σταθεί και ξεφορμαρω.
Καλή επιτυχία!!!!

Εκτέλεση φωτό συνταγή από κ. Tzela Antonopoulou ΟΙ ΧΡΥΣΟΧΕΡΕΣ / ΗΔΕΣ

Ταραμοκεφτέδες !!!


ΤΑΡΑΜΟΚΕΦΤΕΔΕΣ αρωματικοί......!!!!!

Υλικά
200 γρ ταραμά λευκό
350 γρ ψωμί ξερό
1 μεγάλο κρεμμύδι ψιλοκομμένο
6 κρεμμυδάκια φρέσκα
1/2 ματσάκι μαϊντανό
1/2 ματσάκι άνηθο
1 κ.σ δυόσμο
3 κσ αλεύρι
1 κγ κοφτό μπεικιν παουντερ
Πιπέρι
Ελαιόλαδο
χυμό από μισο λεμόνι
Φρυγανιά για το πανάρισμα
Αραβοσίτελαιο για το τηγάνι

Εκτέλεση
Πλάθω τον ταραμά σε μια μικρή μπαλιτσα και σε ένα βαθύ μπολ με κρύο νερό τον αφήνω για 15 λεπτά να ξαλμυρισει.
Αλλάζω το νερό , στιβω με προσοχή όσο μπορώ τον ταραμά και τον βάζω πάλι για άλλα 15 λεπτά .
Στιβω πάλι καλά και τον βάζω σε μία μπασινα.
Περιχύνω τον ταραμά με τον χυμό λεμονιού και ανακατεύω.
Αφήνω 2-3 λεπτά να σπάσει η αλμύρα.
Ωστόσο σοτάρω λίγο το κρεμμύδι με τα μυρωδικά σε ένα αντικολλητικό τηγάνι με λίγο λαδακι.
Προσθέτω όλα τα μυρωδικά μου ψιλοκόμμενα , το ψωμί μουσκεμένο και καλά στιμμενο , το αλεύρι, το μπεικιν παουντερ, το πιπερι και ανακατεύω καλά με ένα κουτάλι.
Δεν προσθέτω καθόλου αλάτι γιατί ο ταραμάς είναι ήδη αλμυρός από μονος του!!!
Αν το μίγμα σας είναι αρκετά ρευστό προσθέστε λίγο ψωμί ακόμα ή αλεύρι ή φρυγανιά.
Παίρνω με το μεγάλο κουτάλι από το μείγμα μου και με ελαφρώς λαδωμένα χέρια πλάθω κεφτεδάκια.
Παναρω μέσα στη φρυγανιά και τηγανίζω σε καυτό λάδι.
Αφήνω σε απορροφητικό χαρτί κουζίνας για λίγο και σερβίρω!!!!

Καλή επιτυχία!!!! 

Εκτέλεση φωτό συνταγή από κ.  Tzela Antonopoulou ΟΙ ΧΡΥΣΟΧΕΡΕΣ -ΗΔΕΣ

Κολοκυθόπιτα γλυκιά νηστίσιμη με χειροποίητο φύλλο!!


Κολοκυθόπιτα γλυκιά νηστίσιμη με χειροποίητο φύλλο!! Ενα όνειρο !!!!


Υλικά για ένα ταψάκι 30εκ
Για το φύλλο
2 φλ αλέυρι γ.ο.χ
2 κ.σ χυμό λεμονιού
5 κ.σ ελαιόλαδο
1/2 Κ.γ αλάτι
1 φλ νερό χλιαρό περίπου.
Νισεστε για το άνοιγμα των φύλλων.
Για την γέμιση
600γρ κολοκύθα κίτρινη τριμμένη
5 κ.σ ζάχαρη
1 κ.γ κανέλα
1/2 κ γ γαρύφαλλο
1 φλ καρύδια χοντροκομμένα
1 χούφτα σταφίδες
1/2 φλ φρυγανιά τριμμένη
1/2 φλ ελαιόλαδο για τα φυλλα
Για το σιρόπι
1.5 φλ νερό
1 φλ ζάχαρη
1 φλ μελι
1 φλούδα λεμόνι
1 κανέλα φύλλο
2 καρφάκια γαρύφαλλο
Τα βάζω να βράσουν χωρίς το μέλι 3-4 λεπτά από το σημείο βρασμού.Μετα προσθέτω το μέλι ανακατέυω και αφήνω στην άκρη να κρυώσει καλά.


Εκτέλεση!
Σε ένα μπολ βάζω το αλεύρι με το λάδι το αλάτι και το λεμόνι και το τρίβω με τα δάχτυλα να γίνει σαν βρεγμένη άμμος.Μετα αρχίζω να προσθέτω το νερό σιγά σιγά ζυμώνοντας μέχρι να έχω ένα εύπλαστο ζυμαράκι.Το αφήνω σκεπασμένο μια ώρα να ξεκουράστεί.


Για την γεμιση
Βάζω την τριμμένη κολοκύθα σε ένα μπολ αφού την έχω στραγγιξει καλά προσθέτω την ζάχαρη τα μυρωδικά τα καρύδια τις σταφίδες και την φρυγανιά και ανακατέυω καλά.
Χωρίζω την ζύμη σε 6 μπαλάκια. Παίρνω ένα μπαλάκι ζύμης πασπαλίζω με λίγο νισεστε και ανοίγω ένα μακρόστενο λεπτο φύλλο.Το λαδώνω με ένα πινέλο με το ελαιόλαδο βάζω γέμιση και το τυλίγω ρόλο.Βαζω όλα τα φύλλα σε λαδωμένο ταψάκι ξεκινώντας από το κέντρο.Οσο λάδι μείνει το Ρίχνω από επάνω. Ψήνω σε προθερμασμένο φούρνο στους 170 βαθμούς περίπου μια ώρα ανάλογα τον φούρνο σας μέχρι να πάρει ωραίο χρώμα. Όταν βγει από τον φούρνο όπως είναι καυτό Ρίχνω το κρύο σιρόπι και αφήνω να κρυώσει και να το τραβήξει!!!Καλή επιτυχία!!

Εκτέλεση φωτό συνταγή από κ.   Αλεξάνδρα Κυριάκη ΟΙ ΧΡΥΣΟΧΕΡΕΣ -ΗΔΕΣ

Νηστίσιμα Μπιφτέκια Λαχανικών στο Φούρνο!! Απίστευτη Γεύση !!


.


Μπιφτέκια Λαχανικών στο Φούρνο!! Απίστευτη Γεύση !! Τα πιο νόστιμα μπιφτέκια λαχανικών για όλη την οικογένεια!!!Θα τα λατρέψετε και θα τα φτιάχνετε συνέχεια!!

ΥΛΙΚΑ
3 Πατάτες (800 γρ)
1 μέτρια μελιτζάνα
1 κόκκινη πιπεριά
1 πράσινη πιπέρια
1 μέτριο  κρεμμύδι
2 καρότα
Μαιντανό
30 γρ ελαιόλαδο
1/4 κτγ κύμινο
2 κτγ αλάτι
1/2 κτγ ρίγανη
125 γρ φρυγανιά
-----------------------------------
Ελαιόλαδο
-----------------------------------
18 κομμάτια

ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Σε μια κατσαρόλα βράζουμε μέχρι να μαλακώσουν τις πατάτες και τα καρότα.
Τρυπάμε με ένα πιρούνι την μελιτζάνα και την ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο μέχρι να μαλακώσει.
Κόβουμε σε μικρά κομμάτια την πράσινη την κόκκινη πιπεριά , το κρεμμύδι και τον μαιντανό.
Αφού έχουν βράσει και έχουν μαλακώσει οι πατάτες και τα καρότα τις ξεφλουδίζουμε και τις ρίχνουμε σε ένα μεγάλο μπολ.
Προσθέτουμε και τα βρασμένα καρότα.
Καθαρίζουμε την μελιτζάνα από την φλούδα και την ρίχνουμε μέσα στο μπολ.
Προσθέτουμε το κρεμμύδι, τις πιπεριές , τον μαιντανό, το αλάτι , το κύμινο , την ρίγανη και το ελαιόλαδο και τα πολτοποιούμε όλα μαζί τα υλικά πολύ καλά.
Ρίχνουμε και την φρυγανιά και το μείγμα είναι έτοιμο.
Πλάθουμε ένα ένα τα μπιφτέκια λαχανικών βουτώντας τα χέρια μας μέσα σε λίγο ελαιόλαδο.
Τα βάζουμε σε ένα ταψί με μια λαδόκολλα και τα ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στον αέρα για 15 λεπτά στους 200 c
Τα νηστίσιμα μπιφτέκια λαχανικών είναι έτοιμα να τα απολαύσουμε και να τα συνοδεύσουμε με σάλτσα ντομάτας ή με ότι άλλο μας αρέσει.
Καλή σας επιτυχία!!!

Δείτε την εκτέλεση σε βίντεο εδώ : https://youtu.be/QB61qO4JxGE


 

Νηστίσιμο Γλυκό για όλη την Οικογένεια!!!


Φτιάξτε Πεντανόστιμο Νηστίσιμο #γλυκάκι​ για όλη την οικογένεια σας που σίγουρα θα το λατρέψετε!!!!


YΛΙΚΑ
250 γρ μπισκότα digestive
50 γρ κακάο σκόνη
80 γρ λιωμένο φυτικό βούτυρο
------------------------------------------
1300 γρ γάλα αμυγδάλου
130 γρ κορν φλάουρ
2 βανιλίνες
200 γρ ζάχαρη
170 γρ φυτικό βούτυρο
---------------------------------------
120 γρ νηστίσιμη κρέμα κακάο με φουντούκι
Τριμμένο μπισκότο digestive
-------------------------------------
22 εκ.

ΔΕΙΤΕ ΤΗΝ ΕΚΤΕΛΕΣΗ ΕΔΩ --> https://youtu.be/QbOVG467TeE


 

Τετάρτη 17 Μαρτίου 2021

Τηγανόψωμα με 3 υλικά απλά!!!


 

Απίθανα λεπτά τηγανόψωμα που μπορούμε να τα φτιάξουμε και σκέτα να τα σερβίρουμε μες μέλι ή ζάχαρη.. με 3 απλά υλικά !!!

300 γραμ αλεύρι για ολες τις χρήσεις

1/2 κουτ γλυκού ξηρή μαγιά

2 πρέζες αλάτι

200 γραμ χλιαρό νερό

φέτα

Βάζουμε σε μπολ το αλεύρι και την μαγιά και ανακατεύουμε .

Δυαλύουμε το αλάτι στο νερό και το ρίχνουμε στο αλεύρι.

Με ένα κουτάλι ανακατεύουμε τα υλικά να μαζευτούν σε ακανόνιστη ζύμη .

Την βγάζουμε την ζύμη από το μπολ την ακουμπάμε στον πάγκο και την ζυμώνουμε για λίγα λεπτά να γίνει λείο και αν χρειαστεί προσθέτουμε λίγο αλεύρι.

Βάζουμε την ζύμη σε λαδωμένο μπολ και την σκεπάζουμε .

Την αφήνουμε σε θερμοκρασία δωματίου περίπου μία ώρα να φουσκώσει.

Την πλάθουμε σαν φραντζόλα μακρόστενη την ζύμη και την κόβουμε σε οχτώ κομμάτια ανάλογα σε τι μέγεθος θέλουμε τα τηγανόψωμα.

 

Σε αλευρωμένη επιφάνεια και όποτε είναι αναγκαίο πασπαλίζοντας με λίγο αλεύρι ανοίγουμε την ζύμη σε χοντρό φύλλο με το χέρι.

Βάζουμε στην μέση τρίμματα φέτας κλείνουμε τις άκρες της ζύμης σαν φακελάκι και με τον πλάστη την πατάμε να ανοίξει σαν λεπτό φύλλο .




Ομοια ετοιμάζουμε και τα υπόλοιπα τηγανόψωμα.

Βάζουμε λίγο λάδι κάθε φορά και τηγανίζουμε και από τις δύο πλευρές τα τηγανόψωμα.

Τα ακουμπάμε σε χαρτί κουζίνας να απορροφήσει το περιττό λάδι.'

ΤΗΓΑΝΟΨΩΜΑ ΣΤΟΝ ΦΟΥΡΝΟ ΑΝ ΔΕΝ ΘΕΛΟΥΜΕ ΤΗΓΑΝΙ ... ΧΩΡΙΣ ΛΑΔΙ.

Ιδια η διαδικασία ετοιμασίας.

Ακουμπάμε τα τηγανόψωμα σε αλευρωμένο ελαφρώς ταψί και τα ψήνουμε για 20 λεπτά περίπου στους 180 βαθμούς στον αέρα να φουσκώσουν και να ροδίσουν.

Εκτέλεση φωτό από ΜΑΓΕΙΡΙΚΗ ΚΑΙ ΣΥΝΤΑΓΕΣ ..

Συνταγή απόμκ. Αργυρώ Μπαρμπαρίγου .