Πέμπτη 18 Μαρτίου 2021

Ταραμοκεφτέδες !!!


ΤΑΡΑΜΟΚΕΦΤΕΔΕΣ αρωματικοί......!!!!!

Υλικά
200 γρ ταραμά λευκό
350 γρ ψωμί ξερό
1 μεγάλο κρεμμύδι ψιλοκομμένο
6 κρεμμυδάκια φρέσκα
1/2 ματσάκι μαϊντανό
1/2 ματσάκι άνηθο
1 κ.σ δυόσμο
3 κσ αλεύρι
1 κγ κοφτό μπεικιν παουντερ
Πιπέρι
Ελαιόλαδο
χυμό από μισο λεμόνι
Φρυγανιά για το πανάρισμα
Αραβοσίτελαιο για το τηγάνι

Εκτέλεση
Πλάθω τον ταραμά σε μια μικρή μπαλιτσα και σε ένα βαθύ μπολ με κρύο νερό τον αφήνω για 15 λεπτά να ξαλμυρισει.
Αλλάζω το νερό , στιβω με προσοχή όσο μπορώ τον ταραμά και τον βάζω πάλι για άλλα 15 λεπτά .
Στιβω πάλι καλά και τον βάζω σε μία μπασινα.
Περιχύνω τον ταραμά με τον χυμό λεμονιού και ανακατεύω.
Αφήνω 2-3 λεπτά να σπάσει η αλμύρα.
Ωστόσο σοτάρω λίγο το κρεμμύδι με τα μυρωδικά σε ένα αντικολλητικό τηγάνι με λίγο λαδακι.
Προσθέτω όλα τα μυρωδικά μου ψιλοκόμμενα , το ψωμί μουσκεμένο και καλά στιμμενο , το αλεύρι, το μπεικιν παουντερ, το πιπερι και ανακατεύω καλά με ένα κουτάλι.
Δεν προσθέτω καθόλου αλάτι γιατί ο ταραμάς είναι ήδη αλμυρός από μονος του!!!
Αν το μίγμα σας είναι αρκετά ρευστό προσθέστε λίγο ψωμί ακόμα ή αλεύρι ή φρυγανιά.
Παίρνω με το μεγάλο κουτάλι από το μείγμα μου και με ελαφρώς λαδωμένα χέρια πλάθω κεφτεδάκια.
Παναρω μέσα στη φρυγανιά και τηγανίζω σε καυτό λάδι.
Αφήνω σε απορροφητικό χαρτί κουζίνας για λίγο και σερβίρω!!!!

Καλή επιτυχία!!!! 

Εκτέλεση φωτό συνταγή από κ.  Tzela Antonopoulou ΟΙ ΧΡΥΣΟΧΕΡΕΣ -ΗΔΕΣ