Κολοκυθόπιτα γλυκιά νηστίσιμη με χειροποίητο φύλλο!! Ενα όνειρο !!!!
Υλικά για ένα ταψάκι 30εκ
Για το φύλλο
2 φλ αλέυρι γ.ο.χ
2 κ.σ χυμό λεμονιού
5 κ.σ ελαιόλαδο
1/2 Κ.γ αλάτι
1 φλ νερό χλιαρό περίπου.
Νισεστε για το άνοιγμα των φύλλων.
Για την γέμιση
600γρ κολοκύθα κίτρινη τριμμένη
5 κ.σ ζάχαρη
1 κ.γ κανέλα
1/2 κ γ γαρύφαλλο
1 φλ καρύδια χοντροκομμένα
1 χούφτα σταφίδες
1/2 φλ φρυγανιά τριμμένη
1/2 φλ ελαιόλαδο για τα φυλλα
Για το σιρόπι
1.5 φλ νερό
1 φλ ζάχαρη
1 φλ μελι
1 φλούδα λεμόνι
1 κανέλα φύλλο
2 καρφάκια γαρύφαλλο
Τα βάζω να βράσουν χωρίς το μέλι 3-4 λεπτά από το σημείο βρασμού.Μετα προσθέτω το μέλι ανακατέυω και αφήνω στην άκρη να κρυώσει καλά.
Εκτέλεση!
Σε ένα μπολ βάζω το αλεύρι με το λάδι το αλάτι και το λεμόνι και το τρίβω με τα δάχτυλα να γίνει σαν βρεγμένη άμμος.Μετα αρχίζω να προσθέτω το νερό σιγά σιγά ζυμώνοντας μέχρι να έχω ένα εύπλαστο ζυμαράκι.Το αφήνω σκεπασμένο μια ώρα να ξεκουράστεί.
Για την γεμιση
Βάζω την τριμμένη κολοκύθα σε ένα μπολ αφού την έχω στραγγιξει καλά προσθέτω την ζάχαρη τα μυρωδικά τα καρύδια τις σταφίδες και την φρυγανιά και ανακατέυω καλά.
Χωρίζω την ζύμη σε 6 μπαλάκια. Παίρνω ένα μπαλάκι ζύμης πασπαλίζω με λίγο νισεστε και ανοίγω ένα μακρόστενο λεπτο φύλλο.Το λαδώνω με ένα πινέλο με το ελαιόλαδο βάζω γέμιση και το τυλίγω ρόλο.Βαζω όλα τα φύλλα σε λαδωμένο ταψάκι ξεκινώντας από το κέντρο.Οσο λάδι μείνει το Ρίχνω από επάνω. Ψήνω σε προθερμασμένο φούρνο στους 170 βαθμούς περίπου μια ώρα ανάλογα τον φούρνο σας μέχρι να πάρει ωραίο χρώμα. Όταν βγει από τον φούρνο όπως είναι καυτό Ρίχνω το κρύο σιρόπι και αφήνω να κρυώσει και να το τραβήξει!!!Καλή επιτυχία!!
Εκτέλεση φωτό συνταγή από κ. Αλεξάνδρα Κυριάκη ΟΙ ΧΡΥΣΟΧΕΡΕΣ -ΗΔΕΣ