300 γραμ αλεύρι για ολες τις χρήσεις
1/2 κουτ γλυκού ξηρή μαγιά
2 πρέζες αλάτι
200 γραμ χλιαρό νερό
φέτα
Δυαλύουμε το αλάτι στο νερό και το ρίχνουμε στο αλεύρι.
Με ένα κουτάλι ανακατεύουμε τα υλικά να μαζευτούν σε ακανόνιστη ζύμη .
Την βγάζουμε την ζύμη από το μπολ την ακουμπάμε στον πάγκο και την ζυμώνουμε για λίγα λεπτά να γίνει λείο και αν χρειαστεί προσθέτουμε λίγο αλεύρι.
Βάζουμε την ζύμη σε λαδωμένο μπολ και την σκεπάζουμε .
Την αφήνουμε σε θερμοκρασία δωματίου περίπου μία ώρα να φουσκώσει.
Την πλάθουμε σαν φραντζόλα μακρόστενη την ζύμη και την κόβουμε σε οχτώ κομμάτια ανάλογα σε τι μέγεθος θέλουμε τα τηγανόψωμα.
Σε αλευρωμένη επιφάνεια και όποτε είναι αναγκαίο πασπαλίζοντας με λίγο αλεύρι ανοίγουμε την ζύμη σε χοντρό φύλλο με το χέρι.
Βάζουμε στην μέση τρίμματα φέτας κλείνουμε τις άκρες της ζύμης σαν φακελάκι και με τον πλάστη την πατάμε να ανοίξει σαν λεπτό φύλλο .
Ομοια ετοιμάζουμε και τα υπόλοιπα τηγανόψωμα.
Βάζουμε λίγο λάδι κάθε φορά και τηγανίζουμε και από τις δύο πλευρές τα τηγανόψωμα.
Τα ακουμπάμε σε χαρτί κουζίνας να απορροφήσει το περιττό λάδι.'
ΤΗΓΑΝΟΨΩΜΑ ΣΤΟΝ ΦΟΥΡΝΟ ΑΝ ΔΕΝ ΘΕΛΟΥΜΕ ΤΗΓΑΝΙ ... ΧΩΡΙΣ ΛΑΔΙ.
Ιδια η διαδικασία ετοιμασίας.
Ακουμπάμε τα τηγανόψωμα σε αλευρωμένο ελαφρώς ταψί και τα ψήνουμε για 20 λεπτά περίπου στους 180 βαθμούς στον αέρα να φουσκώσουν και να ροδίσουν.
Εκτέλεση φωτό από ΜΑΓΕΙΡΙΚΗ ΚΑΙ ΣΥΝΤΑΓΕΣ ..
Συνταγή απόμκ. Αργυρώ Μπαρμπαρίγου .