Σάββατο 20 Μαρτίου 2021

Χορτόπιτα σε μπαστουνάκια !!!


Τραγανή και ΠΕΝΤΑΝΌΣΤΙΜΗ χορτόπιτα σε μπαστουνάκια . !!!!

 Για το φύλλο. 

600 γρ αλεύρι για όλες τις χρήσεις 

1 κουταλακι αλάτι 

5 κουταλιές της σούπας λάδι

 2 κουταλιές της σούπας ξύδι 

και χλιαρό νερό όσο πάρει να γίνει μια μαλακή και εύπλαστη ζύμη. 

Χωρίζω σε μπαλάκια και την αφήνω να ξεκούραστη για μια ώρα. 

Γέμιση σπανάκι λαπατα παζια τσουκνίδα κρεμμυδάκια ψιλοκομμένα πράσο μαϊντανό άνηθο. 

Τα τρίβω με αλάτι να πέσει ο όγκος τους ρίχνω λάδι τα ανακατεύω να πάει παντού. 

Όπως είναι διπλό το φύλλο ρίχνω λίγο λάδι τα ανάλογα χόρτα και τυλίγω. 

Ρίχνω λάδι από πάνω και ψήνω αντιστάσεις στους 230 βαθμούς για 50 λεπτά μέχρι να πάρει χρυσαφένιο χρώμα.

Εκτέλεση φωτό συνταγή από κ.   Βουλα Πολυζου ΟΙ ΧΡΥΣΟΧΕΡΕΣ-ΗΔΕΣ

Μπακλαβάς κανταίφι ..δύο σε ένα !!!!


ΔΥΟ ΣΕ ΕΝΑ!!!!!ΜΠΑΚΛΑΒΑΣ ΚΑΝΤΑΙΦΙ !!! 

ΣΥΝΤΑΓΗ ΥΛΙΚΑ ΓΙΑ ΤΑΨΙ η ΠΥΡΕΞ(30χ27): 

1 πακετο φυλλα κρουστας Βηρυτου,

500 γρ Κανταιφι,

500 γρ καρυδια ψιλοκομμενα και ανακατεμενα με 2 κ.γ.κανελα,1 κ.γ γαρυφαλο,

300 γρ βουτυρο καλο αγελαδινο,

200 γρ ελαιολαδο!! 

ΕΚΤΕΛΕΣΗ: 

Λιωνουμε το βουτυρο και το αφηνουμε να κρυωσει!

Ανοιγουμε το κανταιφι παρα πολυ καλα σε ενα ταψι και ριχνουμε πανω του το βουτυρο και το ανακατευουμε πολυ καλα να μουσκευτει!!!!

Λαδωνουμε το ταψι και βαζουμε 3 φυλλα λαδωνοντας τα καλα!Βαζουμε κανταιφι,καρυδια!

Ξανα 3 φυλλα λαδωμα κανταιφι καρυδια!

Ξανα 3 φυλλα λαδωμα κανταιφι καρυδια!

Τελειωνουμε βαζοντας 3 φυλλα λαδωνοντας τα!

Το κοβουμε σε κομματια ραντιζουμε με νερο και το ψηνουμε στους 160 β μεχρι να κοκκινίσει πολυ καλα!


ΣΙΡΟΠΙ: 

Βραζουμε 4 ποτηρια νερο με 4 ποτηρια ζαχαρη ενα μισο λεμονι 4 κ.σ. μελι για 4 λεπτα!

Σιροπιαζουμε καυτο γλυκο κρυο σιροπι!!!!

Εκτέλεση φωτό συνταγή από κ. Tzeni Tsanaktsidou AΓΑΠΑΜΕ ΜΑΓΕΙΡΙΚΗ !!!! ΑΓΑΠΑΜΕ ΖΑΧΑΡΟΠΛΑΣΤΙΚΗ !!!!

Πίτα Αλμυρή !!!!



ΚΑΤΙ ΠΟΛΥ ΚΑΛΟ ΕΤΟΙΜΑΖΕΤΑΙ!!!!!!!ΑΛΜΥΡΗ ΠΙΤΑ!!! 

ΣΥΝΤΑΓΗ ΥΛΙΚΑ:

2 ποτηρια γαλα φρεσκο,

1 ποτηρι σπορελαιο,

25 γρ μαγια,

1 αυγο,

1 ασπραδι αυγου ,

2 κ.σ.ζαχαρη,

1 κ.γ αλατι,

4 με 5 ποτηρια αλευρι !!

ΕΚΤΕΛΕΣΗ:

Κανουμε την ζυμη και την σκεπαζουμε 30 λεπτα!

Στην συνεχεια λαδωνουμε το ταψι μας (28 ν) !

Βαζουμε την ζυμη μεσα και την παταμε με λαδωμενα χερια!Την αφηνουμε αλλα 30 λεπτα!

Αφου φουσκωσει καλα την τρυπαμε παντου!

Την αλείφουμε με κροκο αυγου!!

Σε καθε τρυπα γεμιζουμε φετα η οτι αλλο θελουμε!

Την αφηνουμε 20 λεπτα και στην συνεχεια την ψηνουμε στους 180 β προθ αντισ μεσαια σχαρα για 20 λεπτα αναλογα τον φουρνο!

Εκτέλεση φωτό συνταγή από κ.   Tzeni Tsanaktsidou ΑΓΑΠΑΜΕ ΜΑΓΕΙΡΙΚΗ !!! ΑΓΑΠΑΜΕ ΖΑΧΑΡΟΠΛΑΣΤΙΚΗ !!!!

Κρέμα πορτοκαλιού με καρύδα του λεπτού !!!!


·
ΜΕΣΑ ΣΕ 5 ΛΕΠΤΑ ΦΤΙΑΧΝΟΥΜΕ ΕΝΑ ΠΟΛΥ ΔΡΟΣΕΡΟ,ΕΥΚΟΛΟ ΓΕΥΣΤΙΚΟ ΓΛΥΚΟ ΨΥΓΕΙΟΥ!!!!!

ΚΡΕΜΑ ΠΟΡΤΟΚΑΛΙΟΥ ΜΕ ΚΑΡΥΔΑ!!! 

ΣΥΝΤΑΓΗ:

Βαζουμε στην κατσαρολα 4 ποτηρια νερου φυσικο χυμο πορτοκαλιων ,120 γρ ζαχαρη,120 γρ κορν φλαουρ το βαζουμε στην εστια ανακατευουμε και οταν πηξει την κατεβαζουμε και την ριχνουμε στο πυρεξ η ταψι η ταπερ (30ν)!

Ριχνουμε πανω μπολικη καρυδα!

Μολις κρυωσει το βαζουμε στο ψυγειο!!!

Εκτέλεση φωτό συνταγή από κ . Tzeni Tsanaktsidou =-ΑΓΑΠΑΜΕ ΜΑΓΕΙΡΙΚΗ !!!! ΑΓΑΠΑΜΕ ΖΑΧΑΡΟΠΛΑΣΤΙΚΗ !!!!

Μπουγάτσα με σπιτικό φύλλο !!!




ΖΕΣΤΗ-ΖΕΣΤΗ ΣΠΙΤΙΚΗ ΜΠΟΥΓΑΤΣΑ ΚΑΝΕΙΣ????? 

ΣΥΝΤΑΓΗ ΖΥΜΗΣ::

ΥΛΙΚΑ:

1 κιλο αλευρι για πιτες,

2 ποτηρια νερο χλιαρο,

4 κ.σ.ζαχαρη,

4 κ.σ.ξυδι,

4 κ.σ.ελαιολαδο,

μισο κ.γ αλατι! 

ΕΚΤΕΛΕΣΗ::

Τα ζυμωνουμε ολα μαζι και σκεπαζουμε την ζυμη για 1 ωρα!

Στην συνεχεια βαζουμε την ζυμη στον παγκο και την κοβουμε 20 κομματακια!

Τα φτιαχνουμε μπαλιτσες και τα ανοιγουμε ολα μικρα φυλλαρακια!!!

Τα 10 φυλλαρακια τα βαζουμε το ενα πανω στο αλλο βουτυρωνοντας τα με μαλακο βουτυρο και τα ανοιγουμε ενα πολυ λεπτο φυλλο!!!!!

Η ιδια διαδικασια και με τα αλλα 10!!! 

ΚΡΕΜΑ:

1 και 1/2 λιτρο γαλα φρεσκο,1 και 1/2 ποτηρι ζαχαρη,1 και 1/2 ποτηρι σιμιγδαλι χοντρο,100 γρ βουτυρο,2 κροκους αυγων,1 βανιλια! 

Και τελειωνουμε λαδωνουμε το ταψι 30 βαζουμε το ενα φυλλο το ραντιζουμε με λιωμενο βουτυρο ριχνουμε την κρεμα και πανω βαζουμε το αλλο φυλλο το βουτυτωνουμε και στην συνεχεια τυν ψηνουμε στους 180 β προθ.αντισ μεσαια σχαρα για 1 ωρα! 

Εκτέλεση φωτό συνταγή από κ.  Tzeni Tsanaktsidou ΑΓΑΠΑΜΕ ΜΑΓΕΙΡΙΚΗ !!!! ΑΓΑΠΑΜΕ ΖΑΧΑΡΟΠΛΑΣΤΙΚΗ !!!!

Πεντανόστιμη Σκορδαλιά (Αλιάδα) !!!



Πεντανόστιμη Σκορδαλιά ( Αλιάδα) Παραδοσιακό πιάτο του Ευαγγελισμού!!  Συνοδεύεται με  μπακαλιάρο απλά και νόστιμα!!!
 
Φτιάξτε Πεντανόστιμη σκορδαλιά απλά και Νόστιμα!!!

Υλικα
800 γρ πατάτες
3 σκελίδες σκόρδου
100 γρ ηλιέλαιο
100 γρ ελαιόλαδο
1 κτγ αλάτι
40 γρ λευκό ξύδι
Χυμό από 1/2 λεμόνι
---------------------------------
Μαιντανό


 Δείτε την συνταγή εδώ : https://youtu.be/AlCCpNMrCiw

Κρέπες γεμιστές με μανιτάρια γαλοπούλα τυρί !!!!


 Κρέπες του λεπτού πεντανόστιμες γεμιστές ..ένα όνειρο ζεστές ζεστές !!! Θα σας πω όπως τις φτιάχνω εγώ και δοκιμάστε τες κι εσείς ..σίγουρα θα αρέσουν σε όλους !!!

Αγόρασα σε προσφορά που είχε το σούπερ μάρκετ έτοιμες κρέπες Ροδούλα .

Ανοιξα ένα κουτρί ψιλοκομμένα κονσερβοποιημένα μανιτάρια και τα στράγγιξα καλά.

.



Εβαλα λίγο λάδι σε αντικολλητικό τηγάνι και τα σοτάρισα λίγο για 4 λεπτά ανακατεύοντας .

Το τράβηξα από την φωτιά και πρόσθεσα μέσα ψιλοκομμάνη γαλοπούλα και ψιλοκομμένο τυρί  γκούντα -του τόστ είχα -

Οταν έχω μαζί με τα μανιτάρια προσθέτω κ λίγο ψιλοκομμένο μπέικον ..σήμερα δεν έβαλα.

Βουτυρώνω.


ένα αντικολλητικό ταψί .

 

Βάζω στο μάκρος στην άκρη της κρέπας γέμιση και την σκεπάζω ..το ίδιο κάνω μέχει να τελειώσει η γέμιση ..απόψε έφτιαξα 4 .

Αφού τις βάλω στην σειρά από πάνω ρίχνω μία μικρή κρέμα γάλακτος και πασπαλίζω με τριμμένο τυρί γκούντα .

Εδώ έβαλα κι από  μισή φέτα τυρί στην κάθε μία από πάνω .

.



Εψησα για 15 λεπτά στον φούρνο αέρα περίπου για 16=5 λεπτά να λιώσουν τα τυριά και να ροδίσουν από πάνω !!! 

Είναι φανταστικές ελαφρυές νόστιμες πολύ !!!!

Από ΜΑΓΕΙΡΙΚΗ ΚΑΙ ΣΥΝΤΑΓΕΣ