Σάββατο 20 Μαρτίου 2021

Χορτόπιτα σε μπαστουνάκια !!!


Τραγανή και ΠΕΝΤΑΝΌΣΤΙΜΗ χορτόπιτα σε μπαστουνάκια . !!!!

 Για το φύλλο. 

600 γρ αλεύρι για όλες τις χρήσεις 

1 κουταλακι αλάτι 

5 κουταλιές της σούπας λάδι

 2 κουταλιές της σούπας ξύδι 

και χλιαρό νερό όσο πάρει να γίνει μια μαλακή και εύπλαστη ζύμη. 

Χωρίζω σε μπαλάκια και την αφήνω να ξεκούραστη για μια ώρα. 

Γέμιση σπανάκι λαπατα παζια τσουκνίδα κρεμμυδάκια ψιλοκομμένα πράσο μαϊντανό άνηθο. 

Τα τρίβω με αλάτι να πέσει ο όγκος τους ρίχνω λάδι τα ανακατεύω να πάει παντού. 

Όπως είναι διπλό το φύλλο ρίχνω λίγο λάδι τα ανάλογα χόρτα και τυλίγω. 

Ρίχνω λάδι από πάνω και ψήνω αντιστάσεις στους 230 βαθμούς για 50 λεπτά μέχρι να πάρει χρυσαφένιο χρώμα.

Εκτέλεση φωτό συνταγή από κ.   Βουλα Πολυζου ΟΙ ΧΡΥΣΟΧΕΡΕΣ-ΗΔΕΣ