Τρίτη 30 Μαρτίου 2021

Παξιμαδάκια με σταφίδα και αμύγδαλο νηστίσιμα !!!


ΓΛΥΚΑ ΠΑΞΙΜΑΔΑΚΙΑ ΜΕ ΣΤΑΦΙΔΑ ΚΑΙ ΑΜΥΓΔΑΛΟ ..!!
Πολυ αφρατα και μυρωδατα...!!Νηστίσιμα..


ΥΛΙΚΑ
1 Κουπα λαδι ελαφρυ
1,1/2 Κουπα ζαχαρη
1 Κουπα χυμο πορτοκαλιου
1 Κουπα μαυρες σταφιδες
1 Κουπα αμυγδαλα χοντροκοπανισμενα
Ξυσμα απο δυο πορτοκαλια
1 Κουταλια του γλυκου μπεικιν παουντερ
1 Κουταλια του γλυκου Μαγ σοδα
1 Κουταλια του γλυκου γαριφαλλο τριμμενο
1Κουταλια του γλυκου κανελα
5 Κουπες γεματες αλευρι για ολες τις χρησεις
Σουσαμι για το πασπαλισμα!


ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Χτυπατε στο μιξερ το λαδι με την ζαχαρη για 6-7 λεπτα !!Προσθεστε το ξυσμα πορτοκαλιου..!!Ανακατετε την μαγειρικη σοδα μεσα στον χυμο πορτοκαλιου και ριξτε μεσα στο λαδι και ζαχαρη !! ανατατεψτε για 2 λεπτα ακομα..!!
Σε ενα μεγαλο μπολ ανακατεψτε το αλευρι μαζι με το μπεικιν την κανελα το γαριφαλο τις σταφιδες τα αμυγδαλα!!Ριξτε σιγα σιγα το μειγμα με το λαδι και ανακατευεται με τα χερια!!Οταν εχετε μια σφιχτη ζυμι την χωριζετε σε κομματια και πλαθετε λεπτες φραντζολες..!!Τις χαραζετε σε φετες χωρις να φτασετε μεχρι κατω, τις αλειφετε με νερο και τις πασπαλιζετε με το σουσαμι..!!
Λαδωστε ενα ταψι και ψηστε σε προθερμασμενο φουρνο στου 170 για 25-30 λεπτα..!!
Βγαζετε τις φραντζολες απο το φουρνο και με ενα κοφτερο μαχαιρι τις κοβετε εκει που χαραξατε..!!Τις βαζετε στο ιδιο ταψι και τις ψηνετε ακομα 10-15 λεπτα ....Οχι παραπανω γιατι μολις κρυωσουν σκληραινουν και γινονται τραγανα παξιμαδακια
Διατηρουνται μεσα σε μεταλλικο κουτι για πολυ καιρο!!

Εκτέλεση φωτό συνταγη από κ.  Gogo Samiou Οι Χρυσοχερες-ηδες !!

Σαλάτα με φρούτα και ξηρούς καρπούς...!!!


Υπέροχη δροσερή σαλάτα με φρούτα και ξηρούς καρπούς...!!
Υλικά

1/2 ψιλοκομμένο μαρούλι
1/2 αβοκάντο σε κύβους
1/2 πορτοκαλί
1 φλιτζάνι του καφέ goji berry
1φλιτζάνι του καφέ καρύδια ψιλοκομμένα.

Για το dressing

3 κουταλιές της σούπας ελαιόλαδο
Λίγο ξίδι μπαλσάμικο
Λίγο Κρέμα μπαλσάμικο
1 κουταλιά του γλυκού μέλι
Χυμό από σχεδόν μισό πορτοκαλί.!

Ψιλοκόβετε όλα τα παραπάνω και τα βάζετε σε μία βαθιά σαλατιέρα ....Για το dressing τα χτυπάτε όλα μαζί στο μπλέντερ για δύο λεπτά και ρίχνετε πάνω στη σαλάτα.

Εκτέλεση φωτό συνταγή από κ.  - Gogo Samiou Οι Χρυσοχέρες-ηδες !!!

Ψητά μανιτάρια με υπέροχη σως λεμονιού..!!!!



Ψητά μανιτάρια με υπέροχη σως λεμονιού..!!

Έψησα τα μανιτάρια στα κάρβουνα... χτύπησα στο μπλέντερ 2 κουταλιές της σούπας ελαιόλαδο, χυμό από 1 λεμόνι 2 κουταλιές της σούπας μαϊντανό λίγο αλάτι και στη μύτη του κουταλιού λίγο αλεύρι 3 λεπτά και το έριξα επάνω στα ψημένα μανιτάρια.
Πασπαλισα με ξύσμα λεμονιού.!!

Μπορείτε να τα ψήσετε και στο φούρνο.

Εκτέλεση φωτό συνταγή από κ.  Gogo Samiou Οι Χρυσοχερες-ηδες !!!

Πιπεριές γεμιστές με μπέικον λιαστή ντομάτα και πέστο βασιλικού.!!!


Πιπεριές γεμιστές με μπέικον λιαστή ντομάτα και πέστο βασιλικού.!!!

Υλικά για 10 πιπεριές ανοιχτοπράσινες.!!

10 φέτες μπέικον
5 φέτες σαλάμι αέρος
10 λιαστές ντομάτες
Κρέμα γάλακτος
Τρεις κουταλιές της σούπας πέστο Βασιλικού
Ένα κομμάτι τυρί τσένταρ τριμμένο στο λεπτό τρίφτη..!!

.




Εκτέλεση.!!

Σε αλατόνερο βάζετε τις πιπεριές να πάρουν μία βράση... Μόλις κρυώσουν τις κόβετε στη μέση και βγάζετε τα σπόρια.!! Αφήστε τα κοτσανάκια τους επάνω..!!
Σε ένα βαθύ σκεύος ψιλοκόβετε τα αλλαντικά με τη λιαστή ντομάτα και ανακατέψτε καλά.. Σε ένα άλλο σκεύος τρίβετε το τυρί και ανακατεύετε με το πέστο Βασιλικού..αναμειγνύετε όλα τα υλικά μαζί και γεμίζετε με αυτό τις πιπεριές..!! τοποθετείται στη σειρά σε ταψί και ρίχνετε από λίγη κρέμα γάλακτος στην κάθε πιπεριά ...ψήνετε σε προθερμασμένο φούρνο σε αντιστάσεις στους 220 μέχρι να ψηθούν οι πιπεριές και να ροδίσουν καλά...!!!! 

Εκτέλεση φωτό συνταγή από κ. Gogo Samiou ΟΙ ΧΡΥΣΟΧΕΡΕς-ΗΔΕΣ !!!

Τυρόπιτα γευστική σπέσιαλ !!!!


  ·
ΤΡΑΓΑΝΗ,ΓΕΥΣΤΙΚΗ,ΣΠΕΣΙΑΛ ΤΥΡΟΠΙΤΑ!!!!! 

ΣΥΝΤΑΓΗ ΥΛΙΚΑ ΖΥΜΗΣ::

2 κιλα αλευρι για πιτες,

4 ποτηρια χλιαρο νερο,

2 κ.γ αλατι,

1 ποτηρι ελαιολαδο,

μισο ποτηρι ξυδι,

1 φακελακι ξερη μαγια!!!! 

ΕΚΤΕΛΕΣΗ::

Βαζουμε το 1 και 1!/2 αλευρι στην λεκανη!

Ριχνουμε το λαδι το ξυδι το αλατι την μαγια ,το νερο και τα ανακατευουμε!!! 

Τελος ριχνουμε λιγο -λιγο αλευρι και αρχιναμε να ζυμωνουμε !!!!

Σκεπαζουμε την ζυμη για 40 λεπτα!Στην συνεχεια την κοβουμε σε 12 κομματια!

Αυτα τα κομματια τα φτιαχνουμε μπαλιτσες!

Ανοιγουμε ολες τις μπαλιτσες σε μικρα φυλλαρακια!!!!

Βαζω 3 φυλλαρακια το ενα πανω στο αλλο ενδιαμεσα βουτυρωνουμε η λαδωνουμε και ανοιγουμε ενα μεγαλο λεπτο φυλλο!!!!

Το λαδωνουμε!

Βαζουμε στην ακρη τριμμενη φετα και αρχιναμε να ρολαρουμε !!!

Το κοβουμε το βαζουμε στο ταψι!Συνεχιζουμε απο κει που το κοψαμε αλλο ρολο την ιδια διαδικασια!

Ολη η διαδικασια ιδια και για τα αλλα ρολλα!

Αλείφουμε με.ελαιολαδο!

Ψηνουμε στους 200 β προθ.αντισ μεσαια σχαρα μεχρι να κοκκινίσει!!!!!

Γινεται και με μιση δοση για ποιο μικρη τυροπιτα!

Εκτέλεση φωτό συνταγή από κ.   Tzeni Tsanaktsidou ΑΓΑΠΑΜΕ ΜΑΓΕΙΡΙΚΗ !!!! ΑΓΑΠΑΜΕ ΖΑΧΑΡΟΠΛΑΣΤΙΚΗ !!!!

Τούρτα κορμός !!!


ΕΥΚΟΛΗ ΑΛΛΑ ΠΟΛΥ ΓΕΥΣΤΙΚΗ ΤΟΥΡΤΑ ΚΟΡΜΟΣ!!!! 

ΣΥΝΤΑΓΗ ΥΛΙΚΑ και ΕΚΤΕΛΕΣΗ ΚΟΡΜΟΥ:

2 πακετα πτι μπερ μπισκοτα,

250 γρ μαλακο βιταμ,

100 γρ αχνη ζαχαρη,

1 φλ.του ελληνικου καφε κονιακ,

5 κ.σ.κακαο,200ml γαλα!!! 

Βαζουμε στο μπολ το βιταμ με την αχνη και το κακαο και τα δουλευουμε με το χερι!

Ριχνουμε το κονιακ!

Τελος βουτωντας δευτερολεπτα τα μπισκοτα στο γαλα τα σπαμε στο μειγμα!

Ανακατευουμε ολα μαζι και στην συνεχεια βαζουμε το μιγμα στο ταψι η πυρεξ το παταμε να ισιωσει!!! 

ΣΑΝΤΙΓΙ ΣΟΚΟΛΑΤΑΣ:

Χτυπαμε 2 φακ.σκονη σοκολατας γκαρνι οπως αναγραφει η συσκευασια και την βαζουμε απαλα πανω στο κορμο!

Το βαζουμε στο ψυγειο να παγωσει και φτιαχνουμε το ΓΛΑΣΣΟ:

Βαζουμε στην κατσαρολιτσα στην εστια στο χαμηλο 250 γρ βιταμ με 1 και 1/2 φλυντζ του ελληνικου γαλα φρεσκο να.ζεσταθουν!

Σπαμε σε ενα μπολ 250 γρ κουβερτουρα ριχνουμε το ζεστο μείγμα ανακατευουμε διαρκως να γινει λεια!

Βγαζουμε το γλυκο απο το ψυγειο και ριχνουμε με προσοχη το κρυο γλασσο!

Και ξανα πισω στο ψυγειο το γλυκο! 

Εκτέλεση φωτό συνταγή από κ.  Tzeni Tsanaktsidou ΑΓΑΠΑΜΕ ΜΑΓΕΙΡΙΚΗ !!!! ΑΓΑΠΑΜΕ ΖΑΧΑΡΟΠΛΑΣΤΙΚΗ !!!

Καρυδόπιτα με κρέμα εύκολη και γευστική !!!!


ΕΥΚΟΛΗ ΓΕΥΣΤΙΚΗ ΚΑΡΥΔΟΠΙΤΑ !!!!! 

ΣΥΝΤΑΓΗ ΜΕΤΡΑΜΕ ΤΑ ΥΛΙΚΑ ΜΕ ΤΟ ΙΔΙΟ ΠΟΤΗΡΙ Η ΚΟΥΠΑ ΤΑ ΥΛΙΚΑ:

5 αυγα,

1 ποτηρι ζαχαρη,

1 ποτηρι ψιλοκομμενο καρυδι,

1 ποτηρι και ακομα ενα μισο αλευρι,

1 φακελακι μπεικιν παουντερ,

1 βανιλια,

1 κουταλακι του γλυκου κανελα ,

μισο κουταλακι του γλυκου γαρυφαλλο!

Χτυπαμε τα αυγα να αφρατεψουν!

Ριχνουμε πολυ απαλα τα υπολοιπα υλικα!

Τοποθετουμε το μείγμα σε ταψι 30ν και το ψηνουμε στους 180 βαθμους προθερμασμενο αντιστασεις για 45 λεπτα!


ΣΙΡΟΠΙ: 

Βραζουμε 3 ποτηρια νερο με 3 ποτηρια ζαχαρη μισο λεμονι το χυμο για 3 λεπτα!

Σιροπιαζουμε κρυο γλυκο ζεστο σιροπι!

 ΚΡΕΜΑ: 

Βαζουμε 1 λιτρο γαλα να ζεσταθει με 6 κουταλιες της σουπας ζαχαρη!

Ριχνουμε 4 κουταλιες της σουπας γεματες κορν φλαουρ,2 κουταλιες της σουπας γεματες αλευρι ανακατευουμε και οταν πηξει την κατεβαζουμε και προσθετουμε 2 κροκους αυγων,2 κουταλιες της σουπας βουτυρο 1 βανιλια!

Οταν κρυωσει την αφρατευουμε με το μιξερ και προσθετουμε μια κουπα του καφε χτυπημενη σαντιγυ και τοποθετουμε την κρεμα πανω στο κρυο γλυκο!

Διακόσμηση με καρυδι κανελα!

Εκτέλεση φωτό συνταγή από κ. Tzeni Tsanaktsidou ΑΓΑΠΑΜΕ ΜΑΓΕΙΡΙΚΗ !!!! ΑΓΑΠΑΜΕ ΖΑΧΑΡΟΠΛΑΣΤΙΚΗ !!!!