Τρίτη 30 Μαρτίου 2021

Παξιμαδάκια με σταφίδα και αμύγδαλο νηστίσιμα !!!


ΓΛΥΚΑ ΠΑΞΙΜΑΔΑΚΙΑ ΜΕ ΣΤΑΦΙΔΑ ΚΑΙ ΑΜΥΓΔΑΛΟ ..!!
Πολυ αφρατα και μυρωδατα...!!Νηστίσιμα..


ΥΛΙΚΑ
1 Κουπα λαδι ελαφρυ
1,1/2 Κουπα ζαχαρη
1 Κουπα χυμο πορτοκαλιου
1 Κουπα μαυρες σταφιδες
1 Κουπα αμυγδαλα χοντροκοπανισμενα
Ξυσμα απο δυο πορτοκαλια
1 Κουταλια του γλυκου μπεικιν παουντερ
1 Κουταλια του γλυκου Μαγ σοδα
1 Κουταλια του γλυκου γαριφαλλο τριμμενο
1Κουταλια του γλυκου κανελα
5 Κουπες γεματες αλευρι για ολες τις χρησεις
Σουσαμι για το πασπαλισμα!


ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Χτυπατε στο μιξερ το λαδι με την ζαχαρη για 6-7 λεπτα !!Προσθεστε το ξυσμα πορτοκαλιου..!!Ανακατετε την μαγειρικη σοδα μεσα στον χυμο πορτοκαλιου και ριξτε μεσα στο λαδι και ζαχαρη !! ανατατεψτε για 2 λεπτα ακομα..!!
Σε ενα μεγαλο μπολ ανακατεψτε το αλευρι μαζι με το μπεικιν την κανελα το γαριφαλο τις σταφιδες τα αμυγδαλα!!Ριξτε σιγα σιγα το μειγμα με το λαδι και ανακατευεται με τα χερια!!Οταν εχετε μια σφιχτη ζυμι την χωριζετε σε κομματια και πλαθετε λεπτες φραντζολες..!!Τις χαραζετε σε φετες χωρις να φτασετε μεχρι κατω, τις αλειφετε με νερο και τις πασπαλιζετε με το σουσαμι..!!
Λαδωστε ενα ταψι και ψηστε σε προθερμασμενο φουρνο στου 170 για 25-30 λεπτα..!!
Βγαζετε τις φραντζολες απο το φουρνο και με ενα κοφτερο μαχαιρι τις κοβετε εκει που χαραξατε..!!Τις βαζετε στο ιδιο ταψι και τις ψηνετε ακομα 10-15 λεπτα ....Οχι παραπανω γιατι μολις κρυωσουν σκληραινουν και γινονται τραγανα παξιμαδακια
Διατηρουνται μεσα σε μεταλλικο κουτι για πολυ καιρο!!

Εκτέλεση φωτό συνταγη από κ.  Gogo Samiou Οι Χρυσοχερες-ηδες !!