Κυριακή 4 Απριλίου 2021

Καραμελωμένες φέτες πορτοκαλιού με σοκολάτα !!!


 

ΕΞΑΙΡΕΤΙΚΕΣ ΚΑΡΑΜΕΛΩΜΕΝΕΣ ΦΕΤΕΣ  ΠΟΡΤΟΚΑΛΙΟΥ ΜΕ ΣΟΚΟΛΑΤΑ !!!!


ΥΛΙΚΑ
8 Πορτοκάλια μικρά.
Για το σιρόπι..
2 Ποτ του νερού νερό
2,1/2 Ποτ του νερού ζάχαρη
Σταγόνες από μισό λεμόνι..!!
Επάλειψη
2 Μαύρες σοκολάτες κουβερτούρα 125 γρ η κάθε μια.
2 Κουταλιές λάδι ελαφρύ΄΄.

.



ΕΚΤΕΛΕΣΗ

Κόβετε σε στρογγυλές φέτες τα πορτοκάλια τις βάζετε με νερό σε μια κατσαρόλα και βράζετε για 10 λεπτά από την ώρα του κοχλασμού.....Στραγγίζετε....Βάζετε στην κατσαρόλα τα δυο ποτ νερό με την ζάχαρη και τα βράζετε μόνα τους για 10 λεπτά....προσθέτετε τις φέτες πορτοκαλιού τον χυμό λεμονιού κ αφήνετε να βράσουν έως πήξει το σιρόπι..στο τέλος δεν θα μείνει και πολύ σιρόπι μέσα στην κατσαρόλα σας. Βγάζετε μια μια τις φέτες σε σουρωτήρι κ αφήνετε να στραγγίξουν από το σιρόπι τους...Λιώνετε τις σοκολάτες με το λάδι σε μπεν μαρι και βουτάτε μια μια φετουλα μέσα να πάει η σοκολάτα μέχρι την μέση..Βάζετε επάνω σε σχάρα η λαδόκολλα και αφήνετε στο ψυγείο να παγώσουν.

Εκτέλεση φωτό συνταγή από κ. Gogo Samiou ΟΙ ΧΡΥΣΟΧΕΡΕΣ / ΗΔΕΣ


Βουτύρου μπισκοτάκια !!!


  Εύκολα μπισκοτάκια βουτύρου !!!Είναι πολύ εύκολα και νόστιμα !!!
Υλικά

    640 γρ. βούτυρο φρέσκο (σε θερμοκρασία δωματίου)
    1 1/2 κιλό αλεύρι για όλες τις χρήσεις
    480 γρ. ζάχαρη
    4 αυγά (μόνο οι κρόκοι!)
    1 ποτηράκι του κρασιού γάλα χλιαρό
    2 κ.γ. μπέικιν πάουντερ
    2 βανίλιες σκόνη

Λίγο ξύσμα πορτοκαλιού και λεμονιού 

Λίγα ψιλοκομμένα αμύγδαλα προαιρετικά,
,




Εκτέλεση

    Δουλεύουμε καλά το βούτυρο με τη ζάχαρη στο μίξερ για περίπου 5' και στη συνέχεια προσθέτουμε έναν - έναν τους κρόκους.

    Κοσκινίζουμε σε μεγάλο μπολ το αλεύρι με το μπέικιν πάουντερ και τις βανίλιες.

    Προσθέτουμε στο μείγμα πρώτα το γάλα τα δύο ειδών ξύσματα ..και τέλος  το αλεύρι, με το μπέικιν πάουντερ και τις βανίλιες και ανακατεύουμε με ξύλινη κουτάλα.

Αν θέλουμε προαιρετικά προσθέτουμε και λίγο ψιλοκομμένο αμύγδαλο .

    Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 170C για 10-12'.

    Κόβουμε τα μπισκότα σε διάφορα σχήματα με κουπ-πατ .

Τα τοποθετούμε σε βουτυρωμένη λαμαρίνα και τα ψήνουμε μέχρι να πάρουν χρώμα (περίπου 15')

ΜΑΓΕΙΡΙΚΗ ΚΑΙ ΣΥΝΤΑΓΕΣ

Μπαμπαδάκια ζουμερά γευστικά πολύ πολύ ωραία !!!


 
ΜΠΑΜΠΑΔΑΚΙ ΖΟΥΜΕΡΟ ΓΕΥΣΤΙΚΟ ΩΡΑΙΟ ΘΕΛΕΙ ΚΑΝΕΙΣ???

ΣΥΝΤΑΓΗ ΥΛΙΚΑ::

250 γρ αλευρι κοσκινισμενο,

2 κ.σ.ζαχαρη,

20 γρ μαγια νωπη,

μια πρεζα αλατι,

3 αυγα χτυπημενα,

80 ml γαλα φρεσκο χλιαρο,

40 ml νερο χλιαρο,

1 βανιλια,

60 γρ βουτυρο λιωμενο ζεστο!!!!!!

ΕΚΤΕΛΕΣΗ::

Βαζουμε σε ενα μπολ την μαγια την ζαχαρη το γαλα το νερο και 3 κ.σ.απο το αλευρι τα ανακατευουμε με πιρούνι καλα και το σκεπαζουμε για 15 λεπτα!!!!

Σε αλλο μπολ ριχνουμε το αλευρι κανουμε λακουβιτσα και πανω στο αλευρι ριχνουμε το αλατι!!

Μεσα στην λακουβιτσα ριχνουμε τα αυγα ανακατευουμε!

 Συνεχιζουμε ριχνουμε την ενεργοποιημενη μαγια και ανακατευουμε ολα μαζι απαλα με ξυλινη κουταλα!!!!!

Ριχνουμε και την βανιλια!!

Τελος ριχνουμε το βουτυρο σιγα - σιγα δηλαδη κουταλια κουταλια και αρχιναμε να ζυμωνουμε!!!

Η ζυμη αφρατη και φυσικα μαστιχωτη!!!!

Βουτυρωνουμε η λαδωνουμε τα φορμακια και βαζουμε μείγμα στο καθενα μεχρι την μεση!

Τα αφηνουμε σκεπασμενα για 30 λεπτα!

Προθερμαινουμε τον φουρνο στους 180 β αντιστασεις μεσαια σχαρα και ψηνουμε τα μπαμπαδακια για 35 λεπτα αναλογα τον φουρνο!

Τα βγαζουμε και τα αφηνουμε να κρυωσουν !!!

ΣΙΡΟΠΙ::

Βραζουμε 2 ποτηρια νερου νερο με 2 ποτηρια νερου ζαχαρη,μισο λεμονι,50 γρ κονιακ για 4 λεπτα!!! Και οπως ειναι καυτο αρχινάμε ενα ενα μπαμπαδακι και το σιροπιαζουμε!!!

Τα βγαζουμε σε ενα σκευος και προσπαθουμε να κοψουμε την μεση τους απο την μια μερια!!!

Αφηνουμε να κρυωσουν καλα!!

Βαζουμε σε ενα μπολ 150 γρ μαρμελαδα βερίκοκο και 1 κ.σ.νερο και προσπαθουμε με ενα κουταλι να την κανουμε τελειως λεια!!!

Παιρνουμε ενα πινελο η και το κουταλι και περναμε ολα τα μπαμπαδακια!!!!

Τελειωνουμε με την ΣΑΝΤΙΓΊ:::

Χτυπαμε 1 μορφατ μεταλικο κουτι με 250 γρ αχνη ζαχαρη ,1 κ.σ.γαλα!!!

Βαζουμε την σαντιγί σε σακουλα ζαχαροπλαστικης και αρχιναμε να τα γεμιζουμε με προσοχη!!!!!

Και φυσικα για τελειωμα σαντιγί και το κερασακι!

ΕΓΩ ΕΔΩ ΕΒΑΛΑ ΤΗΝ ΖΥΜΗ ΣΕ ΧΑΡΤΙΝΕΣ ΘΗΚΕΣ ΟΠΩΣ ΒΛΕΠΕΤΕ ΚΑΙ ΜΟΥ ΒΓΗΚΑΝ 20 ΜΠΑΜΠΑΔΑΚΙΑ!!!!!!!

Εκτέλεση φωτό συνταγή από κ.   Tzeni Tsanaktsidou ΑΓΑΠΑΜΕ ΜΑΓΕΙΡΙΚΗ !!!!ΑΓΑΠΑΜΕ ΖΑΧΑΡΟΠΛΑΣΤΙΚΗ !!!

Σάββατο 3 Απριλίου 2021

Κοκάκια αφράτα !!! Μπουκιά και απόλαυση !!!!


 
ΜΠΟΥΚΙΑ ΚΑΙ ΑΠΟΛΑΥΣΗ!!!!!!ΤΑ ΑΦΡΑΤΑ ΓΛΥΚΑ ΚΟΚΑΚΙΑ !!!!

ΣΥΝΤΑΓΗ ΥΛΙΚΑ και ΕΚΤΕΛΕΣΗ ΚΟΚΑΚΙΑ:::

6 αυγα,

125 γρ αλευρι φαριναπ κοσκινισμενο,

60 γρ κορν φλαουρ κοσκινισμενο,

125 γρ ζαχαρη,

1 βανιλια,

1πρεζα αλατι!

ΕΚΤΕΛΕΣΗ::

Χτυπαμε τους κροκους με την μιση ζαχαρη και την βανιλια!

Χτυπαμε τα.ασπραδια με το αλατι σε σφιχτη μαρεγκα!!

Ριχνουμε στο μιγμα κροκων σιγα-σιγα αλευρι-κορν φλαουρ!!

Σταματαμε το μιξερ και ριχνουμε σε δοσεις την μαρεγκα στο μιγμα κροκων ανακατευουμε παρα πολυ απαλα!!

Βαζουμε το μείγμα σε.σακουλα.ζαχαροπλαστικης και στην συνεχεια κανουμε δισκακια πανω στην λαδοκολα στο ταψι!!

Τα ψηνουμε σε προθερμασμένο φουρνο στους 180 β αντιστασεις για 15 λεπτα!!!!

Τα βγαζουμε και τα.αφηνουμε να κρυωσουν χωρις να τα μετακινησουμε!!!!!

ΣΙΡΟΠΙ::

Βραζουμε 1 ποτηρι νερου με 1 ποτηρι νερου ζαχαρη για 3 λεπτα και το αφηνουμε να κρυωσει!!!!!

ΚΡΕΜΑ ΣΑΝΤΙΓΊ:::

Χτυπαμε 250 γρ κρεμα γαλακτος φυτικη πολυ παγωμενη σε σφιχτη σαντιγυ και ριχνουμε μεσα 2 κ.σ.ζαχαρουχο την ανακατευουμε απαλα!!!!!

ΓΛΑΣΣΟ:::

Λιωνουμε σε μπεν μαρι 250 γρ κουβερτουρα!!!

ΣΥΝΑΡΜΟΛΟΓΗΣΗ:::

Με ενα πινελο περναμε ολα τα δισκακια με σιροπι απαλα!!!!

Βαζουμε σαντιγί στο δισκακι !!!

Τα δισκακια τα υπολοιπα για το κλεισιμο τα βαζουμε στην λαδοκολα και ριχνουμε πανω τους γλασσο και με προσοχη τα βαζουμε πανω στην σαντιγί!!!!

Ριχνουμε και τρουφα και γρηγορα στο ψυγειο!!

Εκτέλεση φωτό συνταγή από κ.  Tzeni Tsanaktsidou-ΑΓΑΠΑΜΕ ΜΑΓΕΙΡΙΚΗ !!!!ΑΓΑΠΑΜΕ ΖΑΧΑΡΟΠΛΑΣΤΙΚΗ !!!!

Ρεβανί αφράτο γευστικό υπέροχο λαχταριστό !!!!


 
ΡΕΒΑΝΙ ΑΦΡΑΤΟ,ΓΕΥΣΤΙΚΟ,ΥΠΕΡΟΧΟ,ΛΑΧΤΑΡΙΣΤΟ!!!!!!

ΣΥΝΤΑΓΗ ΥΛΙΚΑ:

6 αυγα ιδιου μεγεθους,

μισο ποτηρι ζαχαρη,

1 ποτηρι γαλα,

1ποτηρι σπορελαιο,

1 σακουλακι χονδρο σιμιγδαλι,

1 φακελακι μπεικιν,

1 βανιλια,

1 κ.ξ.λεμονιου!

ΕΚΤΕΛΕΣΗ::

Χτυπαμε τα αυγα με την ζαχαρη να αφρατεψουν να ασπρισουν να μην χασουν τον ογκο τους!!!!!

Ριχνουμε εναλλάξ το σπορελαιο με το γαλα!!!!

Τελος ριχνουμε το σιμιγδαλι,το μπεικιν,την βανιλια,το/ξυσμα!!!!

Βουτυρωνουμε το ταψι μας και ριχνουμε το μείγμα!!!!

Ψηνουμε στους 180 β προθ αντισ μεσαια σχαρα για 35 λεπτα φυσικα αναλογα τον φουρνο!

Το βγαζουμε και το αφηνουμε να κρυωσει πολυ καλα!

ΣΙΡΟΠΙ:

Βραζουμε 4 ποτηρια νερου νερο με 4 ποτηρια ζαχαρη μισο λεμονι για 5 λεπτα!

Το κατεβαζουμε και ριχνουμε μεσα 1 κ.σ.βουτυρο αγελαδινο!

Το αφηνουμε να λιωσει μονο του!!!

Σιροπιαζουμε με κουταλα σιγα-σιγα!

Δηλαδη απορροφει και συνεχιζουμε!

Εκτέλεση φωτό συνταγή από κ.  Tzeni Tsanaktsidou ΑΓΑΠΑΜΕ ΜΑΓΕΙΡΙΚΗ !!!! ΑΓΑΠΑΜΕ ΖΑΧΑΡΟΠΛΑΣΤΙΚΗ !!!!

Πτι φουρ μπισκοτάκια που θα τα λατρέψετε !!!-Νηστίσιμα !!


 
 Κοπιάστε για νηστίσιμα  πτι φουρ θα τα λατρέψετε !!!!Μπορείτε να βάλετε ότι γάλα φυτικό θέλετε, επίσης μπορείτε να βάλετε και κακάο!!!

Υλικά (τεμάχια βγαίνουν ανάλογα με το μέγεθος που θα τα φτιάξετε)
ΑΝ ΒΆΛΕΤΕ ΣΚΟΝΗ ΓΑΛΑ ΑΦΑΙΡΈΣΤΕ 2 ΚΟΥΤΑΛΙΈΣ ΑΛΕΎΡΙ
250 βούτυρο φυτικό -βιταμ
80 γρ.ζαχαρη άχνη ΜΑΝΝΑ ΚΕΡΑΜΑΡΗ
ελάχιστο ξύσμα πορτοκαλιού
1 κουταλάκι νισεστε η κορν φλάουρ ΜΑΝΝΑ ΚΕΡΑΜΑΡΗ
2 κουταλιές σκόνη γάλα Νηστησιμο αμυγδάλου η σκόνη γάλα απλή η 4 κουταλιές γάλα υγρό αμυγδάλου
300 γρ.αλευρι ΜΑΝΝΑ ΚΕΡΑΜΑΡΗ  για όλες τις χρήσεις
1 κουταλάκι μπέικεν
2 βανίλιες
(το αλεύρι κοσκινισμένο και ανακατεύουμε μέσα και το μπέικεν και τις βανίλιες)

Μπορείτε να τα κάνετε και με μπισκοτομηχανη .
Ψήνουμε σε προθερμασμενο φούρνο στους 180 με 190 βαθμούς ανάλογα τον φούρνο σας εστία πάνω κάτω περίπου 12 λεπτά ,ο χρόνος εξαρτάται από το πόσο δυνατός είναι ο φούρνος σας.
Μόλις δείτε ότι έχουν πατώσει και έχουν πάρει λίγο χρώμα θα τα βγάλετε δεν θέλουν πολύ ψησιμο.
Από την επόμενη μέρα τρώγονται μετά μανίας είναι σαν πτι φουρ μπορείτε να τα γεμίσετε με μαρμελάδα η να τα βουτήξετε σε σοκολάτα υγείας


ΔΕΙΤΕ ΤΗΝ ΕΚΤΕΛΕΣΗ ΕΔΩ --> https://m.youtube.com/watch?feature=share&v=uHK_JGxZo1k

Παρασκευή 2 Απριλίου 2021

Μιλφέιγ Θεικό !!!


ΜΙΛΦΕΙΓ ΚΑΝΕΙΣ???

 ΣΥΝΤΑΓΗ:

Χρειαζομαστε Σφολιατινια-Κρεμα-Σαντιγι!!!!!!      

 ΚΡΕΜΑ ΥΛΙΚΑ:

1 λιτρο γαλα φρεσκο,

5 κ.σ.ζαχαρη,

4 κ.σ.γεματες κορν φλαουρ,

2 κ.σ.γεματες αλευρι,

1.βανιλια,

50 γρ βουτυρο!!

ΕΚΤΕΛΕΣΗ:

Βγαζουμε λιγο γαλα σε ενα μπολ και διαλυουμε το κορν-αλευρι!

Βαζουμε το υπολοιπο γαλα να ζεσταθει μαζι με την ζαχαρη!

Ριχνουμε το μείγμα και ανακατευουμε στο χσμηλο να δεσει!

Την κατεβαζουμε και ριχνουμε μεσα την βανιλια και το βουτυρο σε κομματακια!

Αφηνουμε να λιωσει το βουτυρο μονο του και στην συνεχεια την ανακατευουμε διαρκως μεχρι να κρυωσει!

Τελος αφου εχει κρυωσει καλα την αφρατευουμε με το μιξερ!!!   

ΣΥΝΑΡΜΟΛΟΓΗΣΗ::

Βαζουμε στο ταπερ.η ταψι η τσερκι στο πατο μια σειρα σφολιατινια!

Ριχνουμε την μιση κρεμα!

Πανω στην κρεμα ξανα σφολιατινια!

Βαζουμε την υπολοιπη κρεμα και κλεινουμε με σφολιατινια!!!      

Κανουμε και την ΣΑΝΤΙΓΊ: 

Χτυπαμε 1 μορφατ μεταλικο κουτι με 300 γρ ζαχαρη αχνη και 2 κ.σ.γαλα φρεσκο!!!

Την βαζουμε πανω στα σφολιατινια!

Τελος τριβουμε για διακοσμηση σφολιατινια!!! 

Το βαζουμε στο ψυγειο ξεσκεπαστο!!!!!

Καλο θα ειναι να φαγωθει τις 2 πρωτες μερες για να ειναι τραγανο!!!

Γινεται να γινει και ΝΗΣΤΙΣΙΜΟ με σφολιατινια νηστισιμα,γαλα καρυδας!

Εκτέλεση φωτό συνταγή από κ   Tzeni Tsanaktsidou ΑΓΑΠΑΜΕ ΜΑΓΕΙΡΙΚΗ!!!!! ΑΓΑΠΑΜΕ ΖΑΧΑΡΟΠΛΑΣΤΙΚΗ!!!!!!