Παρασκευή 17 Σεπτεμβρίου 2021

Χαλβάς σιμιγδαλένιος γάλα..Ελαφρύς , μυρωδάτος βουτυράτος της ώρας!!!


·
Χαλβάς σιμιγδαλένιος γάλα..Ελαφρύς , μυρωδάτος βουτυράτος της ώρας!!!..

1 φλ.τσ βουτυρο γαλακτος
(Το εβαλα μισο μισο με λαδι ελαφρυ)
2 φλ.τσ σιμιγδαλι χοντρο
1/2 φλ.τσ αμυγδαλα κομμενα ασπρα και καβουρδισμενα.
2.1/2 φλ.τσ ζαχαρη
‚2 φλ.τσ νερο
3 φλ.τσ γαλα.
2-3 γαρυφαλα
1 στικ κανελλα
Λεμονοφλουδο.

Βαζουμε το νερο με τη ζαχαρη, τα μυρωδικα και τη φλουδα λεμονιου να βρασουν σε χαμηλη φωτια 2-3 λεπτα ,την αρχη του βρασμου βεβαιως.
Προσθετουμε το γαλα.
Οταν φουσκωσει το μείγμα αποσυρουμε απο τη φωτια..
Σε βαθυ απλωτο σκευος βαζουμε να καψει το το βουτυρο(λαδο)
Ριχνουμε σταδιακα το σιμιγδαλι ανακατευοντας συνεχως.
Προσθετουμε τα καβουρδισμενα αμυγδαλα και συνεχιζουμε για λιγο ακομα.
Οταν ξανθινει το σιμιγδαλι και αρχισει να κανει φουσκαλες ,ριχνουμε με προσοχη τα υγρα που ειναι ζεστα .
Οταν απορροφηθουν ολα τα υγρα και το σιμιγδαλι ξεκολλά απο την κατσαρολα ειναι ετοιμο.
Το βαζουμε σε οτι φορμα θελουμε και ξεφορμαρουμε οταν πεσει η θερμοκρασια
Με μαριζ βοηθαμε να το χαλβα να βγει ομορφα απο τη φορμα μας.
Γαρνιρουμε με οτι θελουμε αν θελουμε.

Εκτέλεση φωτό συνταγή από κυρία   Maria Xatzhstamatioy ΟΙ ΧΡΥΣΟΧΕΡΕΣ-ΗΔΕΣ

Τούρτα όνειρο !!!


ΤΟΥΡΤΑ ΌΝΕΙΡΟ!!!!! 

Έκανα πρώτα ένα παντεσπάνι σοκολάτας σε ταψί (30χ27)!!! 

Υλικά:

5 αυγα-

100 γρ ζάχαρη,

155 γρ αλεύρι Φαριναπ,

4 κ.σ.κακαο,

1 βανίλια!

Εκτέλεση:

Χτύπησα τα αυγά με την βανίλια και την ζάχαρη!

Σταμάτησα το μίξερ και έριξα σε δόσεις κοσκινισμένα αλευρι-κακαο!

 Έβαλα λαδόκολλα στο ταψί έριξα το μείγμα απαλά,το ισιωσα και στην συνέχεια το εψησα στους 180 β προθερμασμενο για 30 λεπτά!

Το έβγαλα και το άφησα να κρυώσει καλά! 

Προηγουμένως είχα βράσει 1 ποτήρι νερό με 1 ποτήρι,λίγο κονιάκ ζάχαρη για 3 λεπτά και το είχα αφήσει να κρυώσει!

Σιροπιασμα με κουτάλι σιγα-σιγα το κρύο παντεσπάνι!

Στην συνέχεια χτύπησα 1,000 γρ κρέμα φυτική γάλακτος με 6 κ σ άχνη!

Χτύπησα και 2 φακελακια έτοιμη σκόνη μους σοκολάτας!

 Και αρχίνισα:

Έβαλα πάνω στο παντεσπάνι πρώτα λευκή σαντιγί!

Πάνω της την μους σοκολάτας!

Και τελείωσα με λευκή!

Και το έβαλα ψυγείο!

Στην συνέχεια έκανα το ΓΛΑΣΣΟ:

Έβαλα στην κατσαρολιτσα 250 γρ κρέμα γάλακτος πλήρες να ζεσταθεί!

Έσπασα μέσα 250 γρ κουβερτουρα και ανακάτεψα να ενωθούν!

Το κατέβασα από την φωτιά και έριξα μέσα 2 κ σ βιταμ!

Ανακατευα διαρκώς μέχρι να γίνει λεία και να κρυώσει! 

Και τελείωσα ρίχνοντας το ΓΛΑΣΣΟ με προσοχή πάνω στην λευκή σαντιγί!

Διακόσμησα με τριμμένη λευκή κουβερτουρα!

Εκτέλεση φωτό συνταγή από κυρία   Tzeni Tsanaktsidou ΑΓΑΠΑΜΕ ΜΑΓΕΙΡΙΚΗ !!!! ΑΓΑΠΑΜΕ ΖΑΧΑΡΟΠΛΑΣΤΙΚΗ !!!

Τυρόπιτα με σπιτικό φύλλο ονειρεμένη !!!


 Τυρόπιτα με σπιτικό φύλλο ονειρεμένη !!! Για τον απογευματινό καφέ μας !!!


Τα υλικά μας
🍁 Αλεύρι 800 γρ μπορεί και περισσότερο η λιγότερο στο περίπου
🍁 Ενάμιση ποτήρι του νερού νερό
🍁 Βούτυρο 250 γρ σούπερ φρέσκο
🍁 Μια κουταλιά σούπας ξύδι.
🍁 Δύο κουταλιές της σούπας λάδι
🍁 Λίγο αλάτι

Για την γέμιση

🍁 Μισό κιλό τυρί φέτα
🍁 Λίγο ανθότυρο
🍁 δύο αυγά

Ζυμωνουμε το ζυμάρι με τα παραπάνω υλικά
Χωρίς το βούτυρο. να γίνει μια εύπλαστη ζύμη και την αφήνουμε να ξεκουραστεί. μισή ώρα
Χωρίζουμε σε μπαλάκια την ζύμη περίπου 18 μπαλάκια. μέγεθος μανταρινιού
Με τον πλάστη ανοίγουμε μικρά φύλλα όσο ένα πιατακι .
Και με το χέρι μας απλώνουμε το βούτυρο που έχουμε σε θερμοκρασία δωματίου πάνω κάτω τα φύλλα και τα κολλάμε το ένα πάνω στο άλλο. βάζοντας 10 φύλλα το ένα πάνω στο άλλο. Και τα υπόλοιπα 8 με τον ίδιο τρόπο. 

Τα αφήνουμε στο ψυγείο για μισή ώρα

Ετοιμάζουν την γέμιση με το τυρί και τα αυγά
Ανοίγουμε το ένα κομμάτι με τα 10 φυλλαράκια τόσο που να καλύπτει το ταψί γύρω γύρω βουτυρώνουμε το ταψί κάτι στρώνουμε στο ταψί. 

Ξέχασα. Για το άνοιγμα από τα φύλλα χρησιμοποιούμε νισεστε .
Προσθέτουμε τις τυριά. 

Και με το ίδιο τρόπο ανοίγουμε και. Το άλλο φύλο με τα 8 φυλλαράκια. 

Το στρώνουμε πάνω από τα τυριά λιώνουμε λίγο βούτυρο. Και ρίχνουμε πάνω στην πίτα
Ψήνουμε σε προθερμασμενο φούρνο στους 180 βαθμούς περίπου μία ώρα στην αντίσταση. 

Ανάλογα τον φούρνο .

Εκτέλεση φωτό συνταγή από κυρία  Κατερινα Στεργιου ΟΙ ΧΡΥΣΟΧΕΡΕΣ-ΗΔΕΣ

Υπέροχο Σουφλέ με μακαρόνια!!!


 
Υπέροχο Σουφλέ με μακαρόνια!!! Θα γλείφετε τα δάχτυλα από την νοστιμιά !!!


Υλικα:
1 πακέτο μακαρόνια βίδες τρίχρωμα
1 λίτρο γάλα
1 λίτρο νερό
Αλλαντικά και τυριά ότι θελετε και όσο θελετε!


Για τη μπεσαμελ
2 κουταλιές της σούπας Βιτάμ
1 κουταλιά της σούπας αλεύρι
1 μεγάλο ποτήρι γάλα περίπου 250 ml

.





Εκτέλεση!
Βάζω στην κατσαρόλα το γάλα και το νερό να βράσει.

Βάζω τις βίδες για 5 λεπτά βράση.
Θα ρουφηξουν σχεδόν όλο το υγρό.

Το σβήνω και τα ρίχνω στο πυρέξ.

Το αφήνω να κρυώσει λιγάκι και ρίχνω ότι τυριά και αλλαντικά θέλω!!

Χτύπησα 2 αυγά και το περιεχυσα από πάνω και ανακάτεψα όλα τα υλικά στο πυρέξ.

Στην ίδια κατσαρόλα έβαλα το βούτυρο και το αλεύρι και το γάλα και έκανα μια ελαφριά κρέμα και έριξα από πάνω!

Αν θέλετε και λίγο ρεγκατο έβαλα εγώ.
Έψησα για 20 λεπτά στο δυνατό φούρνο και έγινε σούπερ!!!!!

Καλή επιτυχία δοκιμάστε θα γλείφετε τα δάχτυλα!!!

Εκτέλεση φωτό από κυρία   Alexia AidonidouΟΙ ΧΡΥΣΟΧΕΡΕΣ / ΗΔΕΣ  Συνταγή από κυρία Peristera Mpalta

Ρεβίθια με σπανάκι!!!


Ρεβίθια με σπανάκι!!! Φαγητό που πρέπει να δοκιμάσετε !!!Είναι πολύ θρεπτικό  και πλήρες γεύμα με πολλές βιταμίνες και πρωτεΐνη.Ιδανικό για χορτοφάγους !!!


Υλικα :
300γρ ρεβυθια
1 κιλο σπανάκι (εγώ είχα κατεψυγμένο)
2 καρότα
3 κρεμμυδάκια φρέσκα
1 ντοματα μεγάλη ώριμη
Ανιθο
Αλατι
Κάρυ


Εκτέλεση :
Έχω μουλιασει από βραδύς τα ρεβίθια, τα βράζω, τα σουρωνω και τα βάζω στην κατσαρόλα με ελαιόλαδο με το κρεμμυδάκι ψιλοκομμένο και τα καρότα τριμμένα στον τρίφτη στο χοντρό.
Τα σωταρουμε να μαλακώσουν το καρότο και τα κρεμμύδια και να ενωθούν με τα ρεβίθια.
Μετά ρίχνω το σπανάκι και την ντομάτα τριμενη χωρίς τη φλούδα όμως..
Τα αφηνω 15 λεπτά να ψηθούν το σπανάκι δεν θέλει πολύ. 

Ανακατεύω να ενωθούν όλα τα υλικά και οι γεύσεις. 

Αλατιζω και πιπέρι οποίος θέλει αλλά κυρίως βάζω κάρυ. Δίνει όλη τη διαφορά στη συνταγή. 

Αν θέλετε και μερικές σταγόνες λεμόνι ταιριάζει 😍

Καλή επιτυχία και καλή όρεξη!!!

Εκτέλεση φωτό συνταγή από κυρία Alexia Aidonidou ΟΙ ΧΡΥΣΟΧΕΡΕΣ-ΗΔΕΣ
 

Πάστα Φλώρα !!!


Μια ωραιότατη πάστα Φλώρα – αγαπημένο γλυκό με ωραίες αναμνήσεις !!!


ΥΛΙΚΑ:
1/2 ποτήρι καλαμποκέλαιο
2 αυγά
1/2 ποτήρι ζάχαρη άχνη
3 βανίλιες
2 κουταλιες της σούπας κονιάκ
350γρ. φαρινα ή όσο χρειαστεί, μέχρι να μην κολλάει η ζύμη στα χέρια μας
1βαζο 400 γρ.μαρμελάδα(της αρεσκείας μας)

ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Χτυπάμε τα αυγά με τη ζάχαρη σε ένα μπολ. Προσθέτουμε το λάδι, το κονιάκ και τις βανίλιες και συνεχίζουμε το χτύπημα. Ρίχνουμε σιγά-σιγά την φαρινα, και ζυμώνουμε μέχρι να γίνει η ζύμη μας μαλακή και να μην κολλάει στα χέρια.
Στρώνουμε σε μία ταρτιέρα την ζύμη(εδώ στην εξοχή δεν είχα έβαλα σε ταψί) κρατώντας το 1/4 για να την στολίσουμε.

Προσθέτουμε τη μαρμελάδα και την απλώνουμε.Με την υπόλοιπη ζύμη πλάθουμε λωρίδες η κόβουμε με κου πατ σχέδια και τα τοποθετούμε πάνω στην τάρτα μας. Ψήνουμε στους 180 βαθμούς στον αέρα για περίπου 20-25λεπτα (ανάλογα με το φούρνο μας) μέχρι να ροδίσει.


Από κυρία  Κατερίνα Λάμπρου – ΟΙ ΧΡΥΣΟΧΕΡΕΣ / ΗΔΕΣ – Συνταγή Γιώργος Μιχάλης Χριστιανός..
 

Πέμπτη 16 Σεπτεμβρίου 2021

Σπιτικές πιτούλες και μπιφτέκια !!!


 Σπιτικές πιτούλες κομμένες στα τέσσερα ,και ωραιότατα μπιφτεκάκια με λίγα υλικά αλλά πολύ νόστιμα και αφράτα ψημένα στο σχαροτήγανο !!!

Για τις πίτες

Υλικά για 10-12 πίτες:

2 κγ ξερή μαγιά
1 κγ ζάχαρη
1 κγ αλάτι
1 ½ κούπα χλιαρό νερό
500γρ αλεύρι σκληρό/δυνατό
2 κσ ελαιόλαδο

.



Εκτέλεση:

Βάζουμε σε μπολ τη μαγιά με τη ζάχαρη και τη μισή κούπα από το νερό, ανακατεύουμε και αφήνουμε για 5 λεπτά να φουσκώσει.

Σε λεκάνη βάζουμε το αλεύρι με το αλάτι, ανακατεύουμε και κάνουμε μια λακούβα στη μέση.

Ρίχνουμε τη μαγιά και το λάδι και σιγά σιγά το νερό και ζυμώνουμε μέχρι να έχουμε μια ζύμη μαλακιά. Σκεπάζουμε τη ζύμη μας και την αφήνουμε να φουσκώσει για περίπου 1 ώρα ή μέχρι να διπλασιαστεί σε όγκο.

 Όταν είναι έτοιμη την χωρίζουμε σε 10 μπάλες και με πλάστη ή με τα δαχτυλά φτιάχνουμε τις στρογγυλές πιτούλες.

Τις περνάμε σε τηγάνι αντικολλητικό χωρίς λιπαρά 3 λεπτά περίπου από κάθε μεριά.
Αν θέλετε μπορείτε να βάλετε λαδάκι στο τηγάνι, εγώ δεν βαζω.

Από τις πιο ωραίες πιτες που θα έχετε φτιάξει.

Μπιφτέκια 

Εγώ πως τα έφτιαξα θα σας πω ..

Έβαλα μισό κιλό κιμά σε μπολ΄3 φέτες ψωμί βρεγμένο κ στιμμένο καλά λεπτές φέτες,αλάτι πιπέρι 1 κουταλιά  κοφτή σούπας μπέικιν πάουντερ 1 αυγό λίγο ψιλοκομμένο μαιντανό και 1 τριμμένο στο ψιλό του τρίφτη κρεμμύδι,επίσης κ λίγο μηλόξυδο .

Τα ζύμωσα πολύ καλά και τα άφησα στο ψυγείο αρκετή ώρα μέχρι να έρθει η στιγμή να τα ψήσω .

Μετά άλλειψα με ένα πινέλο το σχαροτήγανο λαδάκι και τα έψησα ..έγιναν τέλεια !!! 

Εβαλα σε δίσκο τις φανταστικές πιτούλες κομμένες στα 4 ..δίπλα τα μπιφτεκάκια ντοματούλα μαιντανό ψιλοκομμένο κρεμμύδι και τα πασπάλισα τις πίτες με λίγη ρίγανη και τα υπόλοιπα εκτός τα μπιφτέκια με πάπρικα γλυκιά και αλατάκι ..κι ούτε πρόλαβα να τα δω εξαφανιστήκανε !!!!
Καλή επιτυχία!

Συνταγή για πίτες από την φίλη κυρία Elena Psilia  τα υπόλοιπα από ΜΑΓΕΙΡΙΚΗ ΚΑΙ ΣΥΝΤΑΓΕΣ