Για σήμερα πολύ ωραίο και νόστιμο το φαγάκι μας με συνταγή της μαμάς μου .. Γιουβαρλάκια με σάλτσα αυγολέμονο !!!!
Για 17 γιουβαρλάκια μεγαλούτσικα!
Εβαλα στο μπολ μισό κιλό κιμά .
Ετριψα 1 μεγάλο κρεμμύδι στον τρίφτη.
Ετριψα ένα καρότο στον τρίφτη .
Ψιλό έκοψα μπόλικο μαϊντανό μία χούφτα.
1 αυγό
3 κουταλιές σούπας ελαιόλαδο
2 φλιτζανάκια του καφέ ρύζι καρολίνα ή γλασέ
αλάτι πιπέρι
Ολα αυτά τα ζύμωσα καλά και τα έβαλα στο ψυγείο μέχρι να έρθει η ώρα τους να μπούνε στην κατσαρόλα .
έβαλα σε πλατιά κατσαρόλα 3 ποτήρια του νερού νερό .
Πρόσθεσα λίγο ελαιόλαδο και 1 κουταλιά σούπας βούτυρο ότι είχα ..έβαλα λούρπακ -προαιρετικό το βούτυρο..εγώ βάζω .
Αλάτι πιπέρι και λίγο κουρκουμά ..γι αυτό είναι κ ελαφρώς κίτρινη η σάλτσα μου .
Μόλις άρχισε να βράζει πρόσθεσα 2 καρότα κομμένα σε λεπτά μπαστουνάκια .
Αλεύρωσα ένα ένα τα γιουβαρλάκια και τα έριχνα μέσα στην κατσαρόλα .
Τα σκέπασα κ τα άφησα να μαγειρευτούν περίπου για 35 λεπτά ..δεν θέλουμε πολύ ζουμί στην κατσαρόλα ..αν έχει ανοίξτε το καπάκι να εξατμιστεί χρειαζόμαστε σχεδόν τα 2 ποτήρια νερού.
Αφού βράσουν βάζω στο μούλτι 1 αυγό χυμό από 1 μεγάλο λεμόνι ..εγώ έβαλα ενάμιση λεμόνι χυμό.
.
προσθέτω και 2 μεγάλες κουταλιές της σούπας νισεστέ ή κορν φλάουρ ή αλεύρι ..ότι έχουμε ..εγώ έβαλα αλεύρι ..
Ολα αυτά τα χτυπάμε μαζί και οπως βράζει ακόμα το φαγητό τα ρίχνουμε μέσα και κουνάμε πέρα δώθε την κατσαρόλα μας ...έτσι να ξέρετε δεν κόβει ΠΟΤΕ το αυγό ..να το κάνετε σε όλα τα φαγητά που θέλουν αυγολέμονο.
Αν δείτε ότι δεν πήξει η σάλτσα να γίνει σαν κρέμα βάλτε λίγο νεράκι σε ένα μπολάκι ρίξτε λίγο αλεύρι ή νισεστέ ή κορν φλάουρ ανακατέψτε καλά κ ρίξτε το μέσα στην κατσαρόλα να πάρει μιά δυό βράσεις .
Σερβίρουμε με τηγανιτές πατατούλες ..απίθανο φαγητό να το φτιάξετε και πανεύκολο κ γρήγορο .
Εγώ μέσα στο ζουμάκι που έβαλα τα γιουβαρλάκια πρόσθεσα κι έναν βιολογικό κύβο κνορ αυτό προαιρετικά δίνει ακόμα περισσότερη νοστιμιά !!!
Εκτέλεση φωτό συνταγή από ΜΑΓΕΙΡΙΚΗ ΚΑΙ ΣΥΝΤΑΓΕΣ