Πέμπτη 16 Νοεμβρίου 2017

Σοκολατόπιτα διαφορετική από τις άλλες!!


Δοκιμάστε μια σοκολατόπιτα διαφορετική από τις άλλες

Δοκιμάστε αυτή τη συνταγή και φτιάξτε μία σοκολατόπιτα που θα σας κάνει να κολλήσετε. Είναι τραγανή γιατί έχει μπισκοτένια βάση και σε κάθε κουταλιά το στόμα σας θα γεμίζει σοκολάτα!

Υλικά

1 1/2 πακέτο πτι-μπερ με γεύση σοκολάτα
150 γρ. περίπου βούτυρο
450 γρ. τυρί κρέμα
2 1/2 κούπες πραλίνα φουντουκιού
1 κούπα ζάχαρη άχνη
1/4 κούπας κρέμα γάλακτος
125 γρ. σοκολάτα
μισή κούπα κρέμα γάλακτος
1 κ.γ. βούτυρο

Εκτέλεση

Σε ένα μπλέντερ θρυμματίζετε τα μπισκότα. Προσθέτετε το βούτυρο (θα πρέπει να είναι σε θερμοκρασία δωματίου) και χτυπάτε. Στη συνέχεια προσθέτετε μια μεγάλη κουταλιά πραλίνας φουντουκιού και χτυπάτε ξανά το μείγμα. Στρώνετε το μείγμα μπισκότου με ένα κουτάλι σε ένα ταψάκι με αποσπώμενο πάτο ή σε μια ταρτιέρα. Στη συνέχεια, χτυπάτε στο μίξερ το τυρί κρέμα μέχρι να αφρατέψει. Προσθέτετε την πραλίνα φουντουκιού και ανακατεύετε μέχρι να ομογενοποιηθεί. Ρίχνετε τη ζάχαρη άχνη, την κρέμα γάλακτος, και χτυπάτε για ένα λεπτό ακόμα. Απλώνετε το μείγμα πάνω στη βάση του μπισκότου και με ένα κουτάλι το στρώνετε , μέχρι να σκεπάσει ομοιόμορφα την επιφάνεια του μπισκότου. Σκεπάζετε τη φόρμα με ένα αλουμινόχαρτο και αφήνετε το μείγμα στο ψυγείο για τουλάχιστον 12 ώρες. Τουλάχιστον 2 ώρες πριν το σερβίρετε, φτιάχνετε την τελική επικάλυψη. Βάζετε σε ένα κατσαρολάκι την κρέμα γάλακτος μέχρι να πάρει μία βράση και παράλληλα σε ένα μπολ ψιλοκόβετε τη σοκολάτα. Μόλις είναι έτοιμη να κοχλάσει η κρέμα γάλακτος την αφαιρείτε από την εστία της φωτιάς. Αδειάστε πάνω στο γλυκό τη σοκολάτα και σκεπάζετε ξανά με αλουμινόχαρτο.
 govastileto.gr
ΜΑΓΕΙΡΙΚΗ ΚΑΙ ΣΥΝΤΑΓΕΣ

Χιονούλες λαχταριστές !!!!



Υλικά
1 Φυτική κρέμα γάλακτος

Παντεσπάνι
1 ποτήρι αλεύρι
4 αυγά
1 ποτήρι ζάχαρη
1 φακελάκι μπέικιν πάουντερ
2 βανίλιες



Κρέμα
1 λίτρο γάλα
6 κουταλιές κορνφλάουερ
6 κουταλιές ζάχαρη
1-2 βανίλιες



Εκτέλεση Παντεσπάνι

Χτυπάμε τα αυγά μέχρι που να πάρουν όγκο και προσθέτουμε την ζάχαρη. Συνεχίζουμε να χτυπάμε μέχρι που να αφρατέψουν. Όταν είναι έτοιμα προσθέτουμε το μπέικιν, τις βανίλιες και το αλεύρι. Ανακατεύουμε καλά και απλώνουμε το μείγμα σε αντικολλητικό χαρτί ή φορμάκια. Ψήνουμε στους 170 βαθμούς μέχρι να πάρει χρώμα.

 Κρέμα

Σε μια κατσαρόλα βάζουμε το μισό γάλα και την ζάχαρη να βράσουν. Το άλλο μισό σε ένα μπολ με κορν φλάουρ και ανακατεύουμε να λιώσει ρίχνουμε και την βανίλια. Το μείγμα που έχουμε στο μπολ το ρίχνουμε στο ζεστό γάλα και ανακατεύουμε με γρήγορες κινήσεις μέχρι να πήξει.

Με ένα ποτήρι ή κουπ πατ κόβουμε σε στρόγγυλα κομμάτια το παντεσπάνι. Βάζουμε ένα κομμάτι ως βάση, γεμίζουμε με την κρύα κρέμα και σκεπάζουμε με ακόμα ένα κομμάτι. Καλύπτουμε όλη την επιφάνεια με φυτική σαντιγί αφού την έχουμε ετοιμάσει σύμφωνα με τις οδηγίες της ,και απλώνουμε παντού ινδοκάριδο.
Από ΜΑΓΕΙΡΙΚΗ ΚΑΙ ΣΥΝΤΑΓΕΣ




Eύκολο και ελαφρύ κέικ πορτοκαλιού !!!




Υλικά
    2 κούπες φαρίνα
    1 κούπα ζάχαρη
    3 αυγά
    1 κούπα ηλιέλαιο η ελαιόλαδο
    1 κούπα χυμό πορτοκαλιού
    ξύσμα από ένα πορτοκάλι
    1 φακελάκι baking powder (ή τρις κουταλιές του γλυκού)
    1 βανίλια

Εκτέλεση

Bάζουμε όλα τα υλικά σε ένα μπολ κι ανακατεύουμε μέχρι να γίνουν ομογενοποιημένο μείγμα.

Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 180 βαθμούς.

Λαδώνουμε και μετά αλευρώνουμε ελαφρά και ρίχνουμε το χυλό μας μέσα σε αυτήν.

Ψήνουμε το κέικ στους 180 βαθμούς για 35-40 λεπτά.

Όταν κρυώσει το γυρίζουμε ανάποδα και το αχνίζουμε!

govastileto.gr
ΜΑΓΕΙΡΙΚΗ ΚΑΙ ΣΥΝΤΑΓΕΣ

Τετάρτη 15 Νοεμβρίου 2017

Λουκουμάδες με σοκολάτα !!!

Τους αγαπάμε όλοι !!!!

 Υλικά

3 φλιτζάνια αλεύρι για όλες τις χρήσεις
3 φλιτζάνια χλιαρό νερό
30 γραμ νωπή μαγιά
λάδι για το τηγάνισμα [καλαμποκέλαιο]
1 κοφτό κουτ του γλυκού αλάτι

Σοκολάτα

Μερέντα αραιωμένη  1 κουτί 350 γραμ
5 κουτ σούπας γάλα
1/2φλιτζ τσαγιού νερό
λίγο καρύδι τριμμένο για πασπάλισμα από πάνω

Οδηγίες

 Σε λίγο χλιαρό νερό μέσα σε μπολάκι διαλύουμε την μαγιά καλά.
Ρίχνουμε 3 κουταλιές σούπας από το αλεύρι το ανακατεύουμε και το αφήνουμε να φουσκώσει περίπου 20 λεπτά.
Σε άλλο μπολ ρίχνουμε το υπόλοιπο νερό το αλάτι δουλεύουμε να διαυθεί και προσθέτουμε το υπόλοιπο αλεύρι.
Προσθέτουμε και το πρώτο μείγμα με την μαγιά και τα ανακατεύουμε πολύ καλά όλα μαζί.
Θέλουμε να γίνει ένας ωραίος λίγο παχύρευστος χυλός.
Σε βαθύ τηγάνι ή κατσαρολάκι βάζουμε μπόλικο λάδι να κάψει.
Παίρνουμε με την χούφτα μας χυλό την κλείνουμε κι όπως την πιέζουμε βγαίνει στο επάνω μέρος της χούφτας χυλός.
Τον παίρνουμε με ένα κουτάλι βρεγμένο μεγάλο της σούπας  και το ρίχνουμε μέσα στο καυτό λάδι .
Την ίδια διαδικασία ακολουθουμε συνέχεια βρέχοντας κάθε φορά το κουτάλι για να μην κολλήσει ο χυλός μέχρι να τελειώσει όλο το μείγμα μας .
Μόλις τους δούμε να χρυσαφίσουν με τρυπητή κουτάλα τους βγάζουμε και τους τοποθετούμε για λίγο σε απορροφητικό χαρτί να φύγει το περιττό λάδι.
Μετά τους τοποθετούμε σε πιατέλα.
Ετοιμάζουμε και την σαλτσα σοκολάτας.Σε μπεν μαρί βαζουμε την μερέντα το γάλα το νερό και ανακατεύουμε με το σύρμα μέχρι να ενσωματωθούν τα υλικά μας όλα και να δούμε μία ωραία ρευστή σοκολάτα.
Περιχύνουμε τους λουκουμάδες ρίχνουμε από πάνω και λίγο καρυδάκι και  ορμάμε!!!

Σημείωση
Σερβίρουμε και σκέτοι με κανελίτσα και μέλι ,η και με μερέντα χωρίς να αραιώσουμε !

ΜΑΓΕΙΡΙΚΗ ΚΑΙ ΣΥΝΤΑΓΕΣ


Γαλακτομπούρεκο τραγανό με υπέροχη κρέμα !!!



Ενα γαλακτομπούρεκο με τόσο γλύκα !!! Τραγανό και τόσο εντυπωσιακό !!!

ΥΛΙΚΑ:
1/2 φύλλο Βηρυτού !

ΓΙΑ ΤΗΝ ΚΡΕΜΑ:
1 φλιτζάνι του τσαγιού σιμιγδάλι ψιλό
1+ 1/2 φλιτζάνι του τσαγιού ζάχαρη
700 ml γάλα
300 ml κρέμα γάλακτος
4 αυγά
3 κουταλιές της σούπας βούτυρο αγελαδινό
2 βανίλιας
ξύσμα από ένα λεμόνι
250 γραμμάρια βούτυρο για το άλειμμα φύλλων!

ΓΙΑ ΤΟ ΣΙΡΟΠΙ:
700 γραμμάρια ζάχαρη
400 γραμμάρια νερό
2 κουταλιές της σούπας γλυκόζη
φλούδα λεμονιού
1 κουτάλια.χυμό λεμονιού:

ΕΚΤΕΛΕΣΗ:
Βάζουμε όλα τα υλικά για το σιρόπι στην κατσαρόλα!
Βράζουμε 4 λεπτά και το αφήνουμε να κρυώσει!
Παίρνουμε το ταψί μας και το βουτυρώνουμε!

ΕΚΤΕΛΕΣΗ ΚΡΕΜΑΣ:
Σε μια κατσαρόλα βάζουμε το γάλα την κρέμα γάλακτος το σιμιγδάλι την ζάχαρη τις βανίλιας το ξύσμα και το χυμό και τα ανακατεύουμε!
Παίρνουμε.τα αυγά και τα χωρίζουμε ασπράδια/κρόκους!
Χτυπάμε τα ασπράδια μαρέγκα!
Σε άλλο μπολ χτυπάμε τους κρόκους!
Ενώνουμε απαλά.μαρέγκα/κρόκους!
Αδειάζουμε το μείγμα απαλά στην κατσαρόλα και ανακατεύουμε με ξύλινη κουτάλα!
Προσθέτουμε 3 κουταλιές της σούπας βούτυρο μόλις πήξει κατεβάζουμε!
Ανοίγουμε τα φύλλα κόβουμε σε.λωρίδες βουτυρώνουμε τρεις λωρίδες παίρνουμε 3 κουταλιές της σούπας κρέμα και τοποθετούμε στην άκρη του φύλλου ρολλάρουμε και συνεχίζομαι την ίδια διαδικασία!
Τα ψήνουμε για 1 ώρα στους 180 βαθμούς αφού τα περιχύνουμε με μπόλικο βούτυρο!
Σιροπιάζομαι καυτό γλυκό κρύο σιρόπι!

Επαγγελματική συνταγή απο geosx21-Cookpad και δική μου εκτέλεση !!

 Tzeni Tsanaktsidou‎-Αγαπάμε μαγειρική !!!!! Αγαπάμε ζαχαροπλαστική !!!!






ΜΑΓΕΙΡΙΚΗ ΚΑΙ ΣΥΝΤΑΓΕΣ

Κουλούρια πορτοκαλιού με κανέλα !!!


Κουλουράκια για το πρωινό μας καφεδακι.!!! ☕

Συνταγή
Υλικά:
1 ποτήρι ελαιόλαδο
1 ποτήρι χυμό πορτοκαλιού
1 ποτήρι ζάχαρη
1 κ.γ. κανέλα
Ξύσμα από ένα πορτοκαλί
900 γρ. (περίπου) αλεύρι γοχ
1 κ.γ μπέικιν
Εκτέλεση:
Αναμιγνύουμε το λάδι, το χυμό, την ζάχαρη, την κανέλα και το ξύσμα.
Αφήνουμε λίγο να "μαλακώσει" η ζάχαρη και ανακατεύουμε με τα χέρια να διαλυθεί. Προσθέτουμε το αλεύρι και το μπέικιν σιγά-σιγά,συνεχίζοντας το ανακάτεμα με τα χέρια, μέχρι να γίνει μια εύπλαστη ζύμη.
Ψήνουμε σε λαδωμένο ταψί, σε προθερμασμένο φούρνο, στους 190 βαθμούς (αντιστάσεις) μέχρι ροδίσουν.!!!
Καλή επιτυχία.!!! 💛


Ελένη Μυρτάλη‎"ΟΙ ΧΡΥΣΟΧΕΡΕΣ / ΗΔΕΣ".
ΜΑΓΕΙΡΙΚΗ ΚΑΙ ΣΥΝΤΑΓΕΣ

Βουτήματα Κρήτης !!!


ΥΛΙΚΑ
1 φλιτζάνι λάδι ( προτιμώ καλαμποκέλαιο)
1 φλιτζάνι χυμό πορτοκαλιού
1 φλιτζάνι ζάχαρη ( όχι γεμάτο)
Ξύσμα λεμονιού και πορτοκαλιού
1 κουταλάκι σόδα ( τη διαλύουμε στην πορτοκαλάδα)
1 φακελάκι μπέικιν
Κανέλα αν αρέσει
Βανίλια
Σουσάμι σκούρο καβουρδισμένο και αλεσμένο στο μπλέντερ
Σουσάμι λευκό
Ξηροί καρποί , αν θέλουμε,( αμύγδαλο, φουντούκι) ψιλοαλεσμένοι


ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Σε λεκάνη βάζουμε τα υγρά συν : ζάχαρη, κανέλα, ξύσμα , βανίλια και ανακατεύουμε με το σύρμα . Όταν ανακατευτούν καλά τα υλικά προσθέτω κοσκινισμένο αλεύρι ( ούτε κιλό) μαζί με το μπέικιν, ζυμώνοντας με τα χέρια.
Αποφεύγω το μίξερ γιατί τραβάει περισσότερο αλεύρι και δε γίνονται αφράτα.
Προσθέτω αλεύρι σιγά σιγά Μέχρι το ζυμάρι να δέσει και να μην κολλάει στα χέρια.
Σ’ Αυτή τη φάση προσθέτω το αλεσμένο σουσάμι,( που έχω καβουρδίσει σε τηγάνι από πριν) και τους ψιλοαλεσμένους ξηρούς καρπούς.
Ζυμώνω πολύ καλά να ενοποιηθούν τα υλικά και πλάθω μακρουλά κορδόνια, τα οποία χωρίζω με μαχαίρι σε μικρά παξιμαδάκια .Τα πασπαλίζω με λευκό σουσάμι και πιέζω απαλά με την παλάμη μου για να γίνουν πιο απλωτά.
Τα ψήνω σε προθερμασμένο φούρνο στους 180 βαθμούς για 45 λεπτά.
Βγάζω το ταψί από το φούρνο, αφήνω να κρυώσουν λίγο και προσεκτικά διαχωρίζω τα παξιμαδάκια.Ενώ ως τώρα χρησιμοποίησα Ένα ταψί τώρα χρειάζομαι 2.
Αφού τα τεμαχίσω τα βάζω στο φούρνο. Επιλέγω αέρα στους 100 βαθμούς Στην αρχή και σιγά σιγά χαμηλώνω τη θερμοκρασία ως το 50.
Όσο πιο χαμηλή θερμοκρασία τόσο πιο πολύς χρόνος χρειάζεται, αλλά με σίγουρα καλύτερο αποτέλεσμα. Όταν είναι έτοιμα Είναι πολύ ελαφριά και δεν έχουν ίχνος υγρασίας.
Αν πετύχουν είναι νόστιμα , τραγανά και αφράτα.
Φυλάσσονται σε κλειστό σκεύος, αφού πρώτα κρυώσουν.
ΥΓ: Οι ξηροί καρποί και το σουσάμι δεν μπαίνουν στα υγρά Γιατί θα μαλακώσουν. Τα βάζουμε στο τέλος που το ζυμάρι Δεν έχει υγρά.
Προσωπικά αποφεύγω την πολλή ζάχαρη. Αν εσείς την αγαπάτε γεμίστε το φλιτζάνι.Καλή επιτυχία !


Tzakoniatou Sofia--ΟΙ ΧΡΥΣΟΧΕΡΗΔΕΣ

ΜΑΓΕΙΡΙΚΗ ΚΑΙ ΣΥΝΤΑΓΕΣ