1 Φυτική κρέμα γάλακτος
Παντεσπάνι
1 ποτήρι αλεύρι
4 αυγά
1 ποτήρι ζάχαρη
1 φακελάκι μπέικιν πάουντερ
2 βανίλιες
Κρέμα
1 λίτρο γάλα
6 κουταλιές κορνφλάουερ
6 κουταλιές ζάχαρη
1-2 βανίλιες
Εκτέλεση Παντεσπάνι
Χτυπάμε τα αυγά μέχρι που να πάρουν όγκο και προσθέτουμε την ζάχαρη. Συνεχίζουμε να χτυπάμε μέχρι που να αφρατέψουν. Όταν είναι έτοιμα προσθέτουμε το μπέικιν, τις βανίλιες και το αλεύρι. Ανακατεύουμε καλά και απλώνουμε το μείγμα σε αντικολλητικό χαρτί ή φορμάκια. Ψήνουμε στους 170 βαθμούς μέχρι να πάρει χρώμα.
Κρέμα
Σε μια κατσαρόλα βάζουμε το μισό γάλα και την ζάχαρη να βράσουν. Το άλλο μισό σε ένα μπολ με κορν φλάουρ και ανακατεύουμε να λιώσει ρίχνουμε και την βανίλια. Το μείγμα που έχουμε στο μπολ το ρίχνουμε στο ζεστό γάλα και ανακατεύουμε με γρήγορες κινήσεις μέχρι να πήξει.
Με ένα ποτήρι ή κουπ πατ κόβουμε σε στρόγγυλα κομμάτια το παντεσπάνι. Βάζουμε ένα κομμάτι ως βάση, γεμίζουμε με την κρύα κρέμα και σκεπάζουμε με ακόμα ένα κομμάτι. Καλύπτουμε όλη την επιφάνεια με φυτική σαντιγί αφού την έχουμε ετοιμάσει σύμφωνα με τις οδηγίες της ,και απλώνουμε παντού ινδοκάριδο.
Από ΜΑΓΕΙΡΙΚΗ ΚΑΙ ΣΥΝΤΑΓΕΣ