Σάββατο 16 Ιουνίου 2018

Γλυκό ψυγείου σπέσιαλ δροσερό !!!



ΣΠΕΣΙΑΛ ΔΡΟΣΙΣΤΙΚΟ ΓΛΥΚΟ ΨΥΓΕΙΟΥ ΜΕ ΜΠΙΣΚΟΤΑ ΚΑΙ ΚΡΕΜΕΣ!!!

ΟΠΟΤΕ.ΒΑΖΟΥΜΕ ΣΤΟ ΣΚΕΥΟΣ ΜΑΣ
2 πακέτα μπισκότα Πτι Μπερ μουσκεύοντας τα με γάλα
Κάνουμε και μια κρέμα βανίλιας:
Βάζουμε στην κατσαρόλα
3 νεροπότηρα γάλα,
1 νεροπότηρο ζάχαρη
και 60 γραμμάρια κορν φλάουρ ανακατεύουμε μόλις πήξει την ρίχνουμε πάνω στα μπισκότα
Κάνουμε και μια κρέμα πορτοκαλιού
Βάζουμε στην κατσαρόλα.
3 νεροπότηρα πορτοκαλάδα με ανθρακικό,
1 νεροπότηρα ζάχαρη,
και 60 γραμμάρια κορν φλάουρ ανακατεύουμε μόλις πήξει την ρίχνουμε πάνω στην κρέμα βανίλιας.
Διακοσμούμε με γλυκό κουταλιού με.σιρόπι!!


Tzeni Tsanaktsidou‎"ΟΙ ΧΡΥΣΟΧΕΡΕΣ / ΗΔΕΣ".

ΜΑΓΕΙΡΙΚΗ ΚΑΙ ΣΥΝΤΑΓΕΣ

Κοτόπουλο φιλέτο με μανιτάρια και κάρυ !!!!



Το πιάτο είναι πικάντικο.

ΥΛΙΚΑ

1 Μεγάλο στήθος από κοτόπουλο
1 φλιτζάνι του καφέ ελαιόλαδο
1 κρεμμύδι τριμμένο στον τρίφτη
1/2 πακέτο φρέσκα μανιτάρια
1 καρότο
1 πράσο πιπεριά κομμένη σε λωρίδες
1 κουτ του γλυκού τζίντζερ σε σκόνη
1 κουταλιά σούπας κάρυ
3 κουτ σούπας κρέμα γάλακτος
αλάτι κ πιπέρι




ΕΚΤΕΛΕΣΗ

Σε ένα τηγάνι βάλτε το ελαιόλαδο κόψτε μπουκιές το κοτόπουλο και αφήστε μέχρι να ροδίσει.
Βγάλτε το κοτόπουλο και βάλτε το σε μια πιατέλα .
Ρίξτε μέσα στο τηγάνι το κρεμμύδι μαζί με το καρότο φέτες και την πιπέρια σε λωρίδες.
Σοτάρεται καλά, ρίξτε και το κοτόπουλο μέσα μαζί με τα μανιτάρια,το αλάτι το τζίντερ το πιπέρι το κάρυ και σβήστε με το κρασί.
Χαμηλώστε την φωτιά και αφήστε να βράσει για 10 λεπτά.
Προσθέστε την κρέμα γάλακτος.


Ανακατέψτε και σβήνεται .
Μπορείτε να σερβίρετε με ρυζάκι άσπρο 
Μπορείτε να αντικαταστήσετε το κοτόπουλο με χοιρινές μπριζόλες!!

Gogo Samiou-οι χρυσοχέρες-ηδες

ΜΑΓΕΙΡΙΚΗ ΚΑΙ ΣΥΝΤΑΓΕΣ

Κρέμα πατισερί !!!


 Η βασική Κρέμα Ζαχαροπλαστικής (Κρέμα Πατισερί) -

Η πιο αφράτη και εύκολη κρέμα ζαχαροπλαστικής που υπάρχει.
Με αυτήν γεμίζουμε τούρτες,σουδάκια,εκλέρ κ.ά.
Κανονικά ο τρόπος παρασκευής της κρέμας ζαχαροπλαστικής είναι διαφορετικός αλλά όταν κάνεις μικρή ποσότητα μπορείς απλά να βράσεις όλα τα υλικά μαζί.
ΠΡΟΣΟΧΗ όμως..Πρέπει να ανακατεύουμε καλά για να μην ψηθεί το αυγό.



Υλικά (Ingredients): -
1 βανιλίνη (1 vanillin) -
2 αυγά (2 eggs) -
100γρ. ζάχαρη (100gr. sugar) -
50γρ. κορν φλάορ (50gr. cornstarch) -
500γρ. γάλα (500γρ. milk) -
150γρ. σαντιγί (150gr. whipped cream)


ΔΕΙΤΕ την εκτέλεση της συνταγής βήμα βήμα πατώντας ΕΔΩ --> https://www.youtube.com/watch?v=sv-fCwbhJME&feature=youtu.be

ΜΑΓΕΙΡΙΚΗ ΚΑΙ ΣΥΝΤΑΓΕΣ

Κεφτέδες συνταγή της γιαγιάς !!!


Κεφτέδες ,συνταγή της γιαγιάς ,ίσως οι ωραιότεροι τραγανοί παραδοσιακοί κεφτέδες !!!

Υλικά
    500 γραμ.κιμάς φρέσκος μοσχαρίσιος
    1/2 και παραπάνω φραντζόλα  ψωμί βρεγμένο και στιμμένο πολύ καλά  [και με την κόρα ]
    1 αβγό
    2 κουταλ.σούπας δυόσμο (μπορείτε αντί δυόσμο μαϊντανό)
    3 κουτ.σούπας ξύδι κλασικό,(το μηλόξυδο έχει πιο απαλή γεύση)
    2 κρεμμύδια τριμμένα στο τρίφτη στο χοντρό μέρος   [η γιαγιά τα έκοβε με το μαχαίρι το ίδιο κι εγώ]
    2 σκελίδες σκόρδο τριμμένο (αν δεν σας αρέσει μην το βάζετε)
    2 κουτ,σούπας ελαιόλαδο για μέσα στο μείγμα
    ελαιόλαδο για το τηγάνι
    αλεύρι
    αλατοπίπερο.




Βάζετε όλα τα υλικά μαζί με το κιμά σε ένα μπολ και ζυμώνετε πολύ καλά να γίνουν ένα.
Καλό είναι να το αφήσετε λίγο να τραβήξουν τα μυρωδικά όσο πιο πολύ μπορείτε τόσο πιο καλά .
Η γιαγιά τα ζύμωνε από το βράδυ καμιά φορά και τα έβαζε στο ψυγείο και τηγάνιζε την άλλη μέρα και μοσχομύριζε η γειτονιά!
Βάζετε σε ένα αλουμινόχαρτο ή μία λαδόκολλα αλεύρι, να αποφύγετε και το πλύσιμο και πλάθεται στρογγυλά κεφτεδάκια τα οποία όταν τα αλευρώνουμε τα πατάμε λίγο στην μέση .
Τα βάζετε γύρω γύρω από το αλεύρι να είναι έτοιμα και συγχρόνως έχετε βάλει το τηγάνι στην φωτιά με το λάδι να κάψει.


Η ποσότητα πρέπει να σκεπάζει τον μισό κεφτέ.
Αλευρώνετε  να μείνει αλεύρι μην τα τινάζεται εντελώς ,και τηγανίζετε σε καυτό λάδι και μετά χαμηλώνετε για λίγο, και ξανά ανεβάζεται την θερμοκρασία, να πάρουν σκούρο χρώμα και να ξεροψηθούν και τους ακουμπάτε σε απορροφητικό χαρτί και μετά σε πιατέλα.
Συνοδεύονται πολύ ωραία με πατάτες τηγανητές και σαλάτα!




ΜΥΣΤΙΚΟ
Έλεγε η γιαγιά ότι για να γίνουν ξεροψημένα δεν πρέπει να τινάζουμε πολύ το αλεύρι όταν τους αλευρώνουμε και έτσι κάνουν μία ξεροψημένη κρούστα και το λάδι να είναι τουλάχιστον ως την μέση του κεφτέ. Επίσης, το καλό ζύμωμα παίζει και αυτό το ρόλο του,και το πολύ ψωμί .
Από ΜΑΓΕΙΡΙΚΗ ΚΑΙ ΣΥΝΤΑΓΕΣ


Μιλφέιγ από τα ωραιότερα !!!!


Ενας ζαχαροπλάστης από τον όμιλο Κωνσταντινίδη ο κύριος Νερολαδάκης υπεύθυνος παραγωγής βραβευμένος σεφ γλυκών βγήκε στη Μενεγάκη και έδωσε τη συνταγή.Την είδαμε τη δοκιμάσαμε και ορίστε... Θα χρειαστείτε...Το έφτιαξα κι εγώ και είναι Θεικό το αποτέλεσμα το βλέπετε στην φωτογραφία !!!

Για την κρέμα.
200γρ ζάχαρη
1 λίτρο γάλα
100γρ αλεύρι για όλες τις χρήσεις
4 κρόκους αυγών
10γρ αιγοπρόβειο βούτυρο
250γρ κρέμα γάλακτος 35% χτυπημένης
1 κουταλάκι του γλυκού βανίλια


Για την σαντιγί
1λιτρο κρέμα γάλακτος 35%
200γρ ζάχαρη άχνη




Μπισκότα για Μιλφέιγ

Εκτέλεση

Βάζουμε το γάλα να ζεσταθεί και ανακατεύουμε σε ένα σκεύος αλεύρι και ζάχαρη. Πριν βράζει βγάζουμε λίγο γάλα χλιαρό προς κρύο σε ένα σκεύος και ρίχνουμε τους κρόκους μέσα. Ανακατεύουμε και στη συνέχεια ρίχνουμε το γάλα με το αυγό στο αλεύρι με τη ζάχαρη και ανακατεύουμε. Προσθέτουμε και λίγο ακόμα γάλα όχι καυτό μέχρι να μπορεί να δουλευτεί στο χέρι το μείγμα.
Στη συνέχεια ρίχνουμε όλο αυτό στο γάλα που έχει βράσει ανακατεύοντας συνέχεια με αναδευτήρα για να μην κόψει το αυγό αλλά ούτε να κυλήσει η κρέμα. Η κρέμα σιγά σιγά θα πήξει (θέλει κάνα 3-4 λεπτά με ανακάτεμα συνέχεια) αλλά δείτε να   στέκεται. Ρίχνουμε και το βούτυρο και τη βανίλια και αφού ανακατέψουμε την αφήνουμε να κρυώσει και την βάζουμε στο ψυγείο περίπου 2 ώρες

Χτυπάμε τα 250γρ κρέμα γάλακτος να γίνει σαντιγί, και όταν βγάλουμε την κρέμα από το ψυγείο την προσθέτουμε και αυτή και ανακατεύουμε το μείγμα.

Ανοίγουμε τα μπισκότα για το μιλφέιγ στη μέση. Στρώνουμε τα μπισκότα και βάζουμε κρέμα. Στη συνέχεια καπακώνουμε και είμαστε έτοιμοι για την σαντιγί.

Χτυπάμε με 1 λίτρο κρέμα γάλακτος με 200γρ άχνη να γίνει η σαντιγί και μόλις είναι έτοιμη την βάζουμε πάνω από τα μπισκότα και καλύπτουμε το γλυκό.

Τέλος προσθέτουμε από πάνω τριμμένα μπισκότα και λίγο άχνη.Καλή όρεξη !!!
ΜΑΓΕΙΡΙΚΗ ΚΑΙ ΣΥΝΤΑΓΕΣ

Παρασκευή 15 Ιουνίου 2018

Μυρμηγκάτο !!!



Για το κέικ...
1 κεσεδάκι Βιτάμ 250 γρ.
1 1/2 κούπα ζάχαρη
6 αβγά
2 βανίλιες
1 κούπα γάλα φρέσκο
1 φακελάκι μπέικιν πάουντερ
3 κούπες αλεύρι που φουσκώνει μόνο του
1 φακ. τρούφα

Για το σιρόπι...
2 1/2 κούπες νερό
2 1/2 κούπες ζάχαρη

Για την κρέμα σοκολάτας...
4 γεμάτες κ.σ. κακάο
10 κ.σ. άχνη ζάχαρη
2 κ.σ. κορν φλάουρ
1 βανίλια
1 κούπα γάλα
1/2 κούπα νερό
3 κ.σ. μαργαρίνη

Χτυπάμε τη μαργαρίνη με τη ζάχαρη να αφρατέψει.
 Ένα ένα ρίχνουμε τα αβγά να τα πίνει το μείγμα. Προσθέτουμε τη βανίλια.

Κοσκινίζουμε το αλεύρι με το μπέικιν πάουντερ. Εναλλάξ προσθέτουμε το γάλα με το αλεύρι. Τέλος, προσθέτουμε την τρούφα και ανακατεύουμε με σπάτουλα. Βουτυρώνουμε μεγάλο πυρέξ ή μακρόστενο ταψί.

Αδειάζουμε το μείγμα και ψήνουμε σε καλά προθερμασμένο φούρνο, στους 170ºC, αντιστάσεις, στην κάτω σχάρα για περίπου 1 ώρα μέχρι να φουσκώσει, να ροδίσει και να βγαίνει στεγνή η λάμα του μαχαιριού.

Για το σιρόπι

Βράζουμε τα υλικά για το σιρόπι 4′-5′ και αφήνουμε να γίνει χλιαρό.

Για την κρέμα σοκολάτας

Ανακατεύουμε σε μπολ όλα τα στερεά υλικά, κακάο, κορν φλάουρ, άχνη και βανίλια. Βάζουμε σε κατσαρόλα το γάλα, το νερό και την μαργαρίνη. Προσθέτουμε τα στερεά υλικά και ανακατεύουμε μέχρι να δέσει.

Αφού σιροπιάσουμε ρίχνοντας λίγο λίγο το σιρόπι, αφήνουμε το γλυκό να κρυώσει. Περιχύνουμε με την κρέμα και πασπαλίζουμε (προαιρετικά), με τρούφα σοκολάτας.
Η δοσολογία είναι για το ταψί του φούρνου...





Eleni Tsoutsoudaki-Bassalou‎"ΟΙ ΧΡΥΣΟΧΕΡΕΣ / ΗΔΕΣ".


ΜΑΓΕΙΡΙΚΗ ΚΑΙ ΣΥΝΤΑΓΕΣ

Σοκολατόπιτα -Απλά Θεική !!!!


Υλικά
4 αυγά,
120 γραμμάρια σοκολάτα κουβερτούρα,
110 γραμμάρια.βούτυρο,
150 γραμμάρια ζάχαρη,
15 γραμμάρια κακάο,
λίγο κονιάκ,
60 γραμμάρια αλεύρι.

Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 200 βαθμούς!
Χτυπάμε τα αυγά με την ζάχαρη πολύ καλά,προσθέτουμε το λιωμένο βούτυρο,την λιωμένη κουβερτούρα (λιώσιμο.σε μπεν Μαρι) και το κονιάκ) και τέλος απαλά αλεύρι,κακάο.
Τοποθετούμε σε 26cm ταψί η τσερκι και το βουτυρώνουμε,ρίχνουμε.κακάο να καλύψει όλο το ταψί,βάζουμε μέσα το μείγμα και το ψήνουμε για.20 λεπτά.
Όταν το βγάλουμε το αφήνουμε να κρυώσει και ρίχνουμε το γλάσο που έχουμε λιώσει με  (200 γραμμάρια κουβερτούρα γάλακτος,200 γραμμάρια.κρέμα.γάλακτος)
Η.ΔΙΑΚΟΣΜΗΣΗ ΔΙΚΗ ΜΑΣ ΕΜΠΝΕΥΣΗΣ!!

Tzeni Tsanaktsidou‎ "ΟΙ ΧΡΥΣΟΧΕΡΕΣ / ΗΔΕΣ".

ΜΑΓΕΙΡΙΚΗ ΚΑΙ ΣΥΝΤΑΓΕΣ