Για το κέικ...
1 κεσεδάκι Βιτάμ 250 γρ.
1 1/2 κούπα ζάχαρη
6 αβγά
2 βανίλιες
1 κούπα γάλα φρέσκο
1 φακελάκι μπέικιν πάουντερ
3 κούπες αλεύρι που φουσκώνει μόνο του
1 φακ. τρούφα
Για το σιρόπι...
2 1/2 κούπες νερό
2 1/2 κούπες ζάχαρη
Για την κρέμα σοκολάτας...
4 γεμάτες κ.σ. κακάο
10 κ.σ. άχνη ζάχαρη
2 κ.σ. κορν φλάουρ
1 βανίλια
1 κούπα γάλα
1/2 κούπα νερό
3 κ.σ. μαργαρίνη
Χτυπάμε τη μαργαρίνη με τη ζάχαρη να αφρατέψει.
Ένα ένα ρίχνουμε τα αβγά να τα πίνει το μείγμα. Προσθέτουμε τη βανίλια.
Κοσκινίζουμε το αλεύρι με το μπέικιν πάουντερ. Εναλλάξ προσθέτουμε το γάλα με το αλεύρι. Τέλος, προσθέτουμε την τρούφα και ανακατεύουμε με σπάτουλα. Βουτυρώνουμε μεγάλο πυρέξ ή μακρόστενο ταψί.
Αδειάζουμε το μείγμα και ψήνουμε σε καλά προθερμασμένο φούρνο, στους 170ºC, αντιστάσεις, στην κάτω σχάρα για περίπου 1 ώρα μέχρι να φουσκώσει, να ροδίσει και να βγαίνει στεγνή η λάμα του μαχαιριού.
Για το σιρόπι
Βράζουμε τα υλικά για το σιρόπι 4′-5′ και αφήνουμε να γίνει χλιαρό.
Για την κρέμα σοκολάτας
Ανακατεύουμε σε μπολ όλα τα στερεά υλικά, κακάο, κορν φλάουρ, άχνη και βανίλια. Βάζουμε σε κατσαρόλα το γάλα, το νερό και την μαργαρίνη. Προσθέτουμε τα στερεά υλικά και ανακατεύουμε μέχρι να δέσει.
Αφού σιροπιάσουμε ρίχνοντας λίγο λίγο το σιρόπι, αφήνουμε το γλυκό να κρυώσει. Περιχύνουμε με την κρέμα και πασπαλίζουμε (προαιρετικά), με τρούφα σοκολάτας.
Η δοσολογία είναι για το ταψί του φούρνου...
Eleni Tsoutsoudaki-Bassalou"ΟΙ ΧΡΥΣΟΧΕΡΕΣ / ΗΔΕΣ".
ΜΑΓΕΙΡΙΚΗ ΚΑΙ ΣΥΝΤΑΓΕΣ