Κυριακή 29 Μαρτίου 2020

Ψωμάκια αφρός γεμιστά !!!



Ψωμάκια αφρός γεμιστά με φέτα!!
Αφράτα σαν βαμβάκι 😍😋

Υλικά:

2 κούπες γάλα χλιαρό
2 κσ ζάχαρη
1 φακελάκι μαγιά
1 κούπα λάδι σπορελαιο, ηλιέλαιο
1 αυγό τον κρόκο
1 κγ αλάτι
4-5 κούπες αλεύρι σκληρό

Γέμιση:
400γρ περίπου τυρί φέτα

Επαλειψη:
1 κρόκο
2 κσ σπορελαιο
Σουσάμι

Εκτέλεση:

Δε ένα μεγάλο μπωλ βάζουμε το ζεστό γάλα, τη ζάχαρη και τη μαγιά. Ανακατεύουμε και αφήνουμε 5 λεπτά να ενεργοποιηθεί.
Προσθέτουμε το λάδι, το αλάτι, το κρόκο, ανακατεύουμε και σιγά-σιγά προσθέτουμε το αλεύρι. Εμένα μου πήρε 5 κούπες. Η ζύμη είναι λαδερη και μαλακιά.
Σκεπάζουμε τη ζύμη με μεμβράνη και την αφήνουμε να φουσκώσει για 1 ώρα.
Σε ένα μπωλ θρυμματιζουμε τη φέτα.
Φτιάχνουμε μπαλιτσες από τη ζύμη (Εγώ έφτιαξα 20, 70-73γρ πετιπου η καθεμια)
Ανοίγουμε ένα μικρό φυλλαράκι, βάζουμε τυρί στη μέση και κλείνουμε καλά. Ρολαρουμε στο χέρι μας και τοποθετούμε σε ταψί με το κλείσιμο προς τα κάτω.
Καλύπτουμε το ταψί με μεμβράνη και αφήνουμε να φουσκώσουν για 30 λεπτά.
Μόλις είναι έτοιμα, αφαιρούμε την μεμβράνη αλειφουμε με το αυγο και το λαδι τα οποια εχουνε ανακατεψει και πασπαλίζουμε με το σουσάμι. Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο, στους 180 βαθμούς, αέρα μέχρι να πάρουν ωραίο χρώμα.
Γίνονται αφρος και πεντανοστιμα!!
Καλή επιτυχία!!
Εκτέλεση φωτό από Elena Psillia‎ΟΙ ΧΡΥΣΟΧΕΡΕΣ / ΗΔΕΣ

Ρώσικη σαλάτα !!!!



Σήμερα σας φτιάχνω μια φανταστική Ρώσικη σαλάτα που μπορείτε να την
κάνετε είτε νηστίσιμη είτε αρτύσιμη!!!Μια λάιτ επιλογή για πιο ελαφριά Ρώσικη σαλάτα!!

Υλικά
3 μέτριες πατάτες(400 γρ)
2 καρότα(200 γρ)
3 αγγουράκια σε άλμη
50 γρ αρακά
200 γρ μαγιονέζα απλή ή βίγκαν
1/2 κτγ αλάτι


English
Ingredients
3 medium potatoes(400 g)
2 carrots(200 g)
3 pickled gherkins
50 g peas
200 g mayonnaise simple or vegan
1/2 tsp salt

German
Zutaten
3 mittelgroße Kartoffeln (400 g)
2 Karotten (200 g)
3 eingelegte Essiggurken
50 g Erbsen
200 g Mayonnaise einfach oder vegan
1/2 TL Salz





Εκτέλεση
Ξεκινάμε την συνταγή κόβοντας σε κυβάκια τις πατάτες,τα καρότα και τα αγγουράκια τουρσί.
Σε μια κατσαρόλα πάνω στην φωτιά ρίχνουμε  νερό και το αφήνουμε βράσει . Μόλις βράσει ρίχνουμε τις πατάτες και τις αφήνουμε ακριβώς 3 λεπτά. Έπειτα σε ένα μπολ με κρύο νερό και παγάκια ρίχνουμε τις πατάτες για να σταματήσουμε τον βρασμό.
Την ίδια ακριβώς διαδικασία κάνουμε και με τα καρότα και με τον αρακά.
Έπειτα τα στραγγίζουμε και τα ρίχνουμε σε ένα άλλο μπολ .Εκει προσθέτουμε και τα κομματάκια απο το αγγουράκι τουρσί και το αλάτι (δοκιμάζουμε και αν θέλουμε να προσθέτουμε εξτρά ανάλογα τις προτιμήσεις μας).Τέλος ρίχνουμε και την μαγιονέζα απλή ή βίγκαν για να κάνουμε την Ρώσικη σαλάτα αν θέλουμε νηστίσιμη.
Μπορούμε φυσικά να προσθέσουμε κομμάτια βρασμένου  κοτόπουλου η ζαμπόν !!!Την σαλάτα μπορούμε να την φάμε εκείνη τη στιγμή ή την αποθηκεύουμε στο ψυγείο για 2-3 μέρες σκεπασμένη.Καλή σας επιτυχία!!!

ΔΕΙΤΕ ΤΗΝ ΕΚΤΕΛΕΣΗ ΣΕ ΒΙΝΤΕΟ ΕΔΩ --->  https://www.youtube.com/watch?v=PlrleYpyt8c&feature=youtu.be&fbclid=IwAR3DcHN3HaHuc0msrhf7Ah_mWUT1fQAIc6_nJDmUyacbG8sjHZu5kGyL9ew

Σάββατο 28 Μαρτίου 2020

Τσουρεκάκια !!!




Τσουρέκια πάλι γιατί μας αρέσουν!!

Υλικά
Υλικά για την μαγιά
110γρ νωπή μαγιά
200γρ. γάλα χλιαρό
100γρ αλεύρι σκληρό (δυνατό) για τσουρέκι

Υλικά ζύμης Νο.1
3 αυγά
200γρ. φρέσκο βούτυρο Κερκύρας αγελαδινό λιωμένο
380γρ. ζάχαρη
200γρ. γάλα

Υλικά ζύμης Νο.2
2 κουταλάκια μαχλέπι
1/2 κουταλάκι μαστίχα
2 βανίλιες
1/2 κουταλάκι κακουλέ (όλα σε σκόνη)
1 κιλό αλεύρι περίπου, δυνατό για τσουρέκι






Μέθοδος Βήμα - Βήμα

Τα 110γρ νωπή μαγιά και 200γρ. γάλα (χλιαρό 38 βαθμούς με θερμόμετρο ή να το αισθανθούμε χλιαρό αλλά προς κρύο, αν είναι πολύ ζεστό θα μας κάψει την μαγιά) συν 100γρ αλεύρι σκληρό (δυνατό) για τσουρέκι τα ζυμώνουμε ελαφρά αφού διαλύσουμε με τα χέρια μας την μαγιά στο γάλα πρώτα και το αφήνουμε σκεπασμένο σε ζεστό μέρος να διπλασιαστεί.

Βάζουμε στο μίξερ όλα τα υλικά της ζύμης Νο.1, έχουμε πριν λιώσει το βούτυρο και δεν ξεπερνά τους 38 βαθμούς, χλιαρό προς κρύο. Τα ζυμώνουμε όλα αυτά στο μίξερ με γάντζο ή στο χέρι.

Νο2. Σε μια μεγάλη λεκάνη η σε μεγάλο μίξερ ενώνουμε την φουσκωμένη μαγιά μαζί με τα υπόλοιπα και προσθέτουμε, 2 κουταλάκια μαχλέπι 1/2 κουταλάκι μαστίχα 2 βανίλιες, αν θέλουμε και 1 κουταλάκι ξύσμα πορτοκάλι 1/2 κουταλάκι κακουλέ (ολα σε σκόνη) 1 κιλό αλεύρι δυνατό για τσουρέκι ζυμώνουμε όλα τα υλικά πολύ καλά περίπου 15 με 20 λεπτά, ίσως χρειαστεί λιγάκι αλεύρι παραπάνω το πολύ 100 με 200γρ και αφήνουμε την ζύμη να ξεκουραστεί για μισή ώρα.



Κόβουμε στα κομμάτια που θέλουμε, η ζύμη αυτή βγάζει 2 κιλά τσουρέκι, μπορούμε να κάνουμε 2 μεγάλα του κιλού ή 4 του μισού.

Ανοίγουμε τα κορδόνια στο μέγεθος που θέλουμε, όχι πολυ μακριά, να έχει όγκο το τσουρέκι.

Πλέκουμε χαλαρά ενώνοντας 2 κορδόνια σταυρωτά οπότε θα έχουμε 4 άκρες.

Τα αφήνουμε σε ταψί με αντικολλητικό χαρτί να φουσκώσουν σε ζεστό χώρο από 30 έως 60 λεπτά ανάλογα την ζέστη που έχουμε. Μπορούμε τον χειμώνα να τα βάλουμε για 15 με 20 λεπτά στον φούρνο στους 50 βαθμούς αν δούμε ότι δεν φουσκώνουν γρήγορα.

Αλείφουμε με σκέτο αυγό και πασπαλίζουμε με αμύγδαλο φιλέ η σουσάμι. Ψήνουμε σε ζεστό φούρνο σε αέρα στους 150 βαθμούς για 40 με 50 λεπτά ανάλογα το μέγεθος.

εΚΤΈΛΕΣΗ ΦΩΤΌ ΑΠΌ Maria Tsirmpa‎ΑΓΑΠΑΜΕ ΜΑΓΕΙΡΙΚΗ!!!!! ΑΓΑΠΑΜΕ ΖΑΧΑΡΟΠΛΑΣΤΙΚΗ!!!!!!

Κουλουράκια νηστίσιμα !!!


ΚΟΥΛΟΥΡΑΚΙΑ ΝΗΣΤΙΣΙΜΑ !!Απλά δεν υπάρχουν❤️

ΥΛΙΚΑ
2 ποτήρια του νερού αραβοσιτέλαιο
1,5 ποτήρι ζάχαρη
1,5 ποτήρι χυμό φρέσκο πορτοκάλι
ξύσμα από 2 πορτοκάλια
1 κουταλάκι κοφτό κανέλα
1 φακελάκι μπέικιν πάουντερ
1 σφηνάκι κονιάκ
Αλεύρι για όλες τις χρήσεις όσο πάρει
1 φλιτζάνι του τσαγιού σταφίδες μαύρες και ξανθές
1 φλιτζάνι του τσαγιού αμύγδαλα κοπανισμενα
Ζαχαρόνερο για το άλειμμα και σουσάμι.

ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Χτυπάτε πρώτα το λάδι με τη ζάχαρη μέχρι να αφρατέψει καλά, στη συνέχεια ρίχνετε το χυμό πορτοκαλιού το ξύσμα το μπέικιν πάουντερ την κανέλα το κονιάκ τις σταφίδες τα αμύγδαλα, ανακατεύετε όλα μαζί και ρίχνετε το αλεύρι σιγά σιγά τόσο όσο πάρει, να γίνει μία ζύμη μαλακή και να μην κολλάει στα χέρια.
Φτιάχνετε κουλουράκια μικρά τα βουτάτε μέσα σε ζαχαρόνερο και μετά σουσάμι και ψήνετε στους 180 σε αντιστάσεις μέχρι να ροδίσουν!!!!!

EΚΤΈΛΕΣΗ ΦΩΤΌ ΑΠΌ GOGO SAMIOU ΟΙ ΧΡΥΣΟΧΕΡΕΣ-ΗΔΕΣ

Σαλάτα με ρόκα -σπανάκι -πορτοκάλι !!!


ΠΡΑΣΙΝΗ ΣΑΛΑΤΑ ΜΕ ΣΠΑΝΑΚΙ ΡΟΚΑ ΚΑΙ ΠΟΡΤΟΚΑΛΙ❤️

ΥΛΙΚΑ
200gr φρέσκο σπανάκι
μισό ματσάκι ρόκα
10 φύλλα μαρουλιού
μία χούφτα καρύδια
1 φλυτζανάκι του καφέ σταφίδες
1 πορτοκάλι ολόκληρο χωρίς την φλούδα και κομμένο σε μικρά κομμάτια
φλούδες παρμεζάνας

Για το dressing χυμό από 1 πορτοκάλι μία κουταλιά της σούπας μέλι τρεις με τέσσερις κουταλιές της σούπας ξύδι 1 φλιτζανάκι του καφέ ελαιόλαδο αλάτι και πιπέρι.

ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Τα παραπάνω υλικά τα κόβετε χοντροκομμένα μέσα σε ένα μεγάλο μπολ.
Στη συνέχεια βάζετε τα υγρά μέσα σε ένα μπλέντερ και τα χτυπάτε πολύ καλά.
Ρίχνετε στη σαλάτα ανακατεύετε πασπαλίζετε με την φλούδα παρμεζάνας και σερβίρετε !!!!!

Εκτέλεση φωτό από Gogo Samiou ΟΙ ΧΡΥΣΟΧΕΡΕΣ-ΗΔΕΣ

Γίγαντες φούρνου στην γάστρα !!!

 Δεν υπάρχει η νοστιμιά γίγαντες στη γάστρα λουκουμιιιιι !!!

Απλά τα πράγματα .. βάζουμε στο νερο αφού τους πλύνουμε όλη νύχτα .
Το πρωί έχυσα το νερο τους σκέπασα αρκετά με καυτό νερο και τους έβρασα σκέτος μέχρι που να τρώγονται και τους άδειασα στην γάστρα .


Στην ίδια κατσαρόλα εβαλα λαδακι δυο μεγάλα τριμμένα κρεμμύδια 3 σκελίδες κομμένες σε φετάκια σκορδο λιγα ψιλοκομμένα κλωνάρια σέλινο λίγα ψιλοκομμένα κλωνάρια μαϊντανό λίγα κλωνάρια ψιλοκομμένα άνηθο.
Προσθεσα και αρκετά καρότα δίνουν γλυκα .

Εβαλα ένα κύβο αλάτι πιπέρι λίγη ζάχαρη κουρκουμα και τζίντζερ σε σκονη .
 Έριξα και 2 ποτήρια ζεστό νερο στο ένα αραίωσα δυο κουταλιές κοφτές ντοματοπελτε κύκνο πάντα. Το άφησα να βράσει τόσο όσο το καρότο να τρώγεται.



 Έριξα το μειγμα αυτό στους γίγαντες επάνω τους κούνησα τους σκέπασα κψησιμονμέχρι να μελωσει η σάλτσα φούρνος προθερμασμένο αέρα στο φουλ 👌

Eκτέλεση φωτό από ΜΑΓΕΙΡΙΚΗ ΚΑΙ ΣΥΝΤΑΓΕΣ

Παρασκευή 27 Μαρτίου 2020

Κρέπες κ πως τις φτιάχνουμε !!!


Λαλαγγιτες κανεις ;Η αλλιως κρεπες αφρατες αφρατες.Γλυκιες η αλμυρες το ιδιο υπεροχες !!!


Υλικά
Μισο λιτρο γαλα χλιαρο
1 φακ.ξερη μαγια
2κ.σ.λιωμενο βιταμ
1 κ.σ.ζαχαρη
1κ.γ αλατι
2 αυγα
Αλευρι γ.ο.χ.

Ετοιμαζουμε το μειγμα μας πρεπει να ειναι λειο ουτε ρευστο ουτε πηχτο ενδιαμεσο.
Αφηνουμε να ανεβει το μειγμα και τις ψηνουμε σε αντικολιτικο τηγανι αφου κανουμε προηγουμενος επαλειψη με λιγο βιταμ.
Τις απολαμβανουμε με οτι αγαπαμε .

Εκτέλεση φωτό από Μαρινα Μισαηλιδου-Οι Χρυσοχερες -ηδες