Παρασκευή 19 Φεβρουαρίου 2021

Τσουρέκι ταψιού γεμιστό !!!

ΤΟ ΠΟΙΟ ΑΦΡΑΤΟ ΓΕΥΣΤΙΚΟ ΤΣΟΥΡΕΚΙ ΤΑΨΙΟΥ ΓΕΜΙΣΤΟ ΜΕΣΑ-ΕΞΩ!!!!!!!!!! 
      
Η ΣΥΝΤΑΓΗ :::ΥΛΙΚΑ ΖΥΜΗΣ::1
00 γρ βουτυρο λιωμενο ζεστο,
50 γρ σπορελαιο, 
250 γρ ζαχαρη,
2 αυγα,
1 ασπραδι αυγου,
μισο κοφτο κ γ αλατι,
300 γρ ζεστο γαλα,
100 γρ νερο ζεστο,
1 φακελακι ξερη μαγια,
1 φ.μαχλεπι,
1 φ.κακουλε,
2 βανιλιες,
 
800 με 900 γρ αλευρι για τσουρεκια η και απλο!!!!
.

        ΕΚΤΕΛΕΣΗ::: 
Βαζουμε στο μπολ το βουτυρο και το σπορελαιο και την ζαχαρη και τα ανακατευουμε 2 λεπτα!!!
Ριχνουμε τα αυγα,το αλατι,το γαλα,το νερο και ανακατευουμε 1 λεπτο!!!
Ριχνουμε την μαγια ανακατευουμε 1 λεπτο!!
Ριχνουμε το μαχλεπι το κακουλε τις βανιλιες ανακατευουμε 1 λεπτο ολη η διαδικασια ανακατεματος με συρμα!!
Ριχνουμε 2 ποτηρια αλευρι ανακατευουμε με συρμα!
Ριχνουμε 2 ποτηρια αλευρι ανακατευουμε με ξυλινη κουταλα!!!
Συνεχιζουμε ριχνουμε σιγα-σιγα αλευρι και αρχιναμε να ζυμωνουμε!!
Βαζουμε στον παγκο αλευρι ριχνουμε την ζυμη πανω του και αρχινάμε να ζυμωνουμε παιρνοντας λιγο λιγο αλευρι ζυμωνουμε πολυ μεχρι η ζυμη να γινει λεια!!!
Λαδωνουμε ενα μπολ βαζουμε την ζυμη μεσα την λαδωνουμε καλα και την βαζουμε μεσα σε μια μεγαλη σακουλα!!!!
Την βαζουμε σε μερος ζεστο και την σκεπαζουμε με μια κουβερτα και την αφηνουμε για 1 ωρα και 40 λεπτα!
Στην συνεχεια την βγαζουμε απο την σακουλα την παταμε με την γροθια μας να ξεφουσκωσει απαλα ομως!
Την βαζουμε στον παγκο και την κοβουμε σε 2 κομματια των 400 γρ και αλλα 9 των 80 γρ!!!
Φτιαχνουμε ολα τα κομματια μπαλες!
Τις βαζουμε πανω στην λαδοκολα και τις αφηνουμε για 20 λεπτα!
Στην συνεχεια ανοιγουμε τις μπαλες των 400 γ ρ σε φυλλα τετραγωνα 28χ28!
Βαζουμε λαδοκολα στο ταψι φουρνου και βαζουμε το ενα φυλλο!
Πανω στο φυλλο αλοιφουμε μαρμελαδα!!!!!
Στην συνεχεια το αλλο φυλλο το κοβουμε σε πολυ λεπτες λωριδες η καθε λωριδα παχος 1 δακτυλου!!!
Ανα 3 λωριδες φτιαχνουμε πλεξουδες!
 
 
Τις βαζουμε πανω στην μαρμελαδα!!!!!!
Στην συνεχεια τις υπολοιπες μπαλες τις κανουμε ολες κορδονια!
Αυτα τα κορδονια τα παταμε λιγο οσο να ανοιξουν βαζουμε μαρμελαδα στο καθενα και τα κλεινουμε με προσοχη!
Πλαθουμε συνολικα 4 πλεξουδες και τις βαζουμε γυρω γυρω !!!!!
Και με λιγη ζυμη που κοβουμε απο τα πλαγια τις καθε πλεξουδες φτιαχνουμε μπαλιτσες και τις βαζουμε στις γωνιες!
Και το αφηνουμε να φουσκωσει τουλαχιστον 30 λεπτα!
 
 
Τελος χτυπαμε 2 κροκους αυγων με λιγο κρυο γαλα και αλοιφουμε!!!Ψηνουμε στους 180 β προθ αντισ.μεσαια σχαρα μεχρι να κοκκινησει καλα εμενα μου πηρε 30 λεπτα!
 
Εκτέλεση φωτό συνταγή από κ.   Tzeni Tsanaktsidou
ΑΓΑΠΑΜΕ ΜΑΓΕΙΡΙΚΗ!!!!! ΑΓΑΠΑΜΕ ΖΑΧΑΡΟΠΛΑΣΤΙΚΗ!!!!!!

Πέμπτη 18 Φεβρουαρίου 2021

Μακαρόν !!!



Μακαρόν!!!

Ένα πολύ φίνο γλυκάκι που έχει αρκετές λεπτομέρειες και βαθμό δυσκολίας πρώτη φορά το έφτιαξα και κάποια μου έσκασαν και άλλα μου βγήκαν μικρά σίγουρα θέλει επιμονή και επανάληψη είναι τραγανό από έξω και μαστιχωτο στο κέντρο
120γρ άχνη ζάχαρη
120 γρ αμύγδαλο λευκό
λίγο αλάτι
100γρ ασπράδι αυγών
120 κρυσταλλική ζάχαρη
Χρώμα ζαχαροπλαστικής

Χτυπάμε στο μουλτι την άχνη και το αμύγδαλο να γίνει πούδρα το κοσκινιζουμε και τα κομματάκια που μενουν τα ξαναβάζουμε στο μουλτι μέχρι να γίνουν και αυτά πούδρα δεν πρέπει να έχει καθόλου κομματάκια
Σε άλλο μπολ χτυπάμε τα ασπράδια με το αλάτι και προσθέτουμε λίγη λίγη την κρυσταλλική ζάχαρη να γίνει σφιχτή μαρέγκα
Μετά με μαριζ και απαλές κινήσεις να μην χαθεί ο όγκος από τα ασπράδια ενσωματώνουμε την άχνη με το αμύγδαλο εδώ αν θέλετε χρωματίζεται εγώ έβαλα κόκκινη πάστα όχι υγρό
Σχηματίζεται σε λαδόκολλα κύκλους σε απόσταση και βάζετε σε κορνέ το μείγμα με ίσια μύτη και γεμίζετε τους κύκλους
Αφήνουμε στην άκρη μια ώρα να πιάσουν κρούστα και τα ψήνουμε σε προθερμασμενο φούρνο 13 με 15 λεπτά στους 140 βαθμούς αέρα
Βγήκαν 30 διπλά
Η γέμιση είναι γκαναζ από
100 γρ κρέμα γάλακτος και 200 γρ σοκολάτα λευκή λιωμένη στα μικροκύματα και όταν κρυώσει αλείφουμε το ένα κομμάτι και το ενώνουμε με το άλλο
Καλή επιτυχία !

Εκτέλεση φωτό συνταγή από κ.  Βικη Αναματερου Οι Χρυσοχερες-ηδες !!!

Κύβοι λαχανικών !!!


Κύβοι λαχανικών !!!

Σε μεγάλη κατσαρόλα βάζουμε

4 καρότα
2 κρεμμύδια ξερά
1 πράσο
3 τεμ Σελερυ
2 ντομάτες
2 κολοκύθια
2 πατάτες
1 πιπεριά Φλωρίνης
Λάδι αλάτι πιπέρι νερό και βράζουμε σε χαμηλή φωτιά 2 ώρες μόλις κρυώσει το αλέθουμε στο μπλέντερ και βάζουμε σε πάγο θήκες.

Εκτέλεση φωτό συνταγή από κ.   Βικη Αναματερου -Οι Χρυσοχέρες ηδες !!!

Μπισκότα πορτοκαλιού με σοκολάτα !!!


Τόσο εύκολα και νόστιμα μπισκότα πορτοκαλιού με σοκολάτα νηστίσιμα δεν έχετε δοκιμάσει η συνταγή είναι της Voula Damala και είναι εξαιρετικη όπως όλα όσα φτιάχνει δοκιμάστε τη

1 κούπα σπορελαιο 240 γρ
1 κούπα ζάχαρη 240 γρ
1 πορτοκάλι με τη φλούδα του πολτοποιημένο στο μουλτι
1 κ γ σόδα
500 γρ αλεύρι για όλες τις χρήσεις
100 γρ κουβερτουρα

Βάζουμε λάδι ζάχαρη πολτό σε μπολ και ανακατεύουμε να λιώσει η ζάχαρη ρίχνουμε τη σόδα το αλεύρι και στο τέλος την κουβερτουρα
Φτιάχνουμε στρογγυλά μικρά μπαλάκια σαν καρύδια βγαίνουν 50 τεμ και τα βάζουμε αραιά σε δύο ταψιά του φούρνου
Ψήνουμε στον αέρα 10 λεπτά 180 βαθμούς
Στα 5 λεπτά αλλάζουμε τα ταψιά το κάτω πάνω δηλαδή
Όταν τα βγάλετε θα είναι μαλακά θα τα αφήσετε στο ταψί να κρυώσουν εγώ τα έφτιαξα με σοκολάτα γάλακτος είναι πολύ νόστιμα και δεν πικριζουν με το πορτοκαλι !!

Εκτέλεση φωτό από κ.  Βικη Αναματερου Οι Χρυσοχερες-ηδες !!!

Κεφτεδάκια κοκκινιστά με ούζο !!!!


·
Κεφτεδάκια κοκκινιστά με ούζο !!!

500 γρ κιμάς μοσχαρίσιος
1 κρεμμύδι ξερό στο μουλτι
1 ντομάτα στο μουλτι
4 φέτες ψωμί βρεγμένο και στημένο
1 αυγό
Λάδι αλάτι πιπέρι δυόσμο ξερό
1 σφηνάκι ούζο

Σάλτσα
1 κρεμμύδι ξερό στο μουλτι
1 ντομάτα στο μουλτι
μισό πουμαρό
αλάτι πιπέρι κανέλα μπαχάρι 1 κ γ ζάχαρη
1 σφηνάκι ούζο

Βάζουμε τα υλικά της σάλτσας σε κατσαρόλα με 2 ποτήρια νερό και βράζουμε σε χαμηλή φωτιά

Βάζουμε τα υλικά του κιμά σε μπολ ζυμωνουμε και πλάθουμε μικρά κεφτεδάκια που τα περνάμε από αλεύρι και τα τηγανίζουμε
τα ρίχνουμε στη σάλτσα μαζί με 5 κ σ λάδι από το τηγάνι για έξτρα νοστιμιά βράζουμε στο χαμηλό 5 λεπτά κλείνουμε το μάτι και το αφήνουμε πάνω να κρυώσει σερβίρουμε με ρύζι πουρέ η τηγανιτές πατάτες .

Εκτέλεση φωτό συνταγή από κ.  Βικη Αναματερου -Οι Χρυσοχερες-ηδες !!!

Καλαμάρι γεμιστό !!!


Καλαμάρι γεμιστό !!!

Γέμιση λίγο σπανάκι τα πλοκάμια 2 γαρίδες καθαρισμένες και κομμένες ψιλοκομμένα κρεμμυδάκια φρέσκα ανιθο ελάχιστο γκούντα λίγη φέτα αλάτι πιπέρι λάδι
Τσιγαριζουμε το σπανάκι και το κρεμμύδι τα πλοκάμια και τις γαρίδες κατεβάζουμε από τη φωτιά ρίχνουμε τα τυριά τα μπαχαρικά γεμίζουμε και ψήνουμε σε λαδόκολλα και αλουμινόχαρτο στο φούρνο στους 250 20 λεπτά και μετά ανοιχτό μέχρι να πάρει χρώμα οι ποσότητες είναι μικρές γιατί έφτιαξα μόνο ένα μεγάλο.

Εκτέλεση φωτό συνταγή από κ.   Βικη Αναματερου-Οι Χρυσοχερες-ηδες !!

Σαραγλάκια !!!


Σαραγλάκια τραγανά !!!

Γέμιση
150 γρ καρύδι τριμμένο
150 γρ αμύγδαλο τριμμένο ωμό
100 γρ καρύδα
50 γρ σιμιγδάλι ψιλό
50 γρ ζάχαρη
2 κγ κανέλα
μισό κγ γαρύφαλλο
10 λευκά μπισκότα στο μουλτι
250 γρ βούτυρο εγώ έβαλα Κερκύρας
500 γρ φύλλο Βηρυτούhttps://www.facebook.com/groups/katsarakias/
Ψήνουμε 150 βαθμούς 70 75 λεπτά τα σαραγλί
Σιρόπι
500 γρ νερό
750 ζάχαρη
1 βανίλια
Λίγο χυμό λεμονιού
Βράζουμε 4 λεπτά ρίχνουμε το λεμόνι βγάζουμε από τη φωτιά και ρίχνουμε τη βανίλια
Μόλις βγουν τα σαραγλακια τα σιροπιαζουμε με το σιρόπι που βγάλαμε 20 λεπτά πριν από τη φωτιά
Για τη γέμιση βάζουμε όλα τα υλικά σε ένα μπολ απλώνουμε το φύλλο σκορπάμε λίγη γέμιση διπλώνουμε μια παλάμη και από κει ρολλαρουμε μέχρι πάνω με μια ψιλή βελόνα πλεξιματος πιάνουμε από τις άκρες και σουρωνουμε προς τη μέση βγάζουμε και τοποθετούμε σε ταψί λιώνουμε το βούτυρο και το απλώνουμε με το πινέλο όταν πάγωσει το κόβουμε και το ψήνουμε
Καλή επιτυχία!

 Συνταγή George Chatzigiatroudakis..Εκτέλεση φωτό από κ. Βικη Αναματερου! Οι Χρυσοχερες -ηδες