Μακαρόν!!!
Ένα πολύ φίνο γλυκάκι που έχει αρκετές λεπτομέρειες και βαθμό δυσκολίας πρώτη φορά το έφτιαξα και κάποια μου έσκασαν και άλλα μου βγήκαν μικρά σίγουρα θέλει επιμονή και επανάληψη είναι τραγανό από έξω και μαστιχωτο στο κέντρο
120γρ άχνη ζάχαρη
120 γρ αμύγδαλο λευκό
λίγο αλάτι
100γρ ασπράδι αυγών
120 κρυσταλλική ζάχαρη
Χρώμα ζαχαροπλαστικής
Χτυπάμε στο μουλτι την άχνη και το αμύγδαλο να γίνει πούδρα το κοσκινιζουμε και τα κομματάκια που μενουν τα ξαναβάζουμε στο μουλτι μέχρι να γίνουν και αυτά πούδρα δεν πρέπει να έχει καθόλου κομματάκια
Σε άλλο μπολ χτυπάμε τα ασπράδια με το αλάτι και προσθέτουμε λίγη λίγη την κρυσταλλική ζάχαρη να γίνει σφιχτή μαρέγκα
Μετά με μαριζ και απαλές κινήσεις να μην χαθεί ο όγκος από τα ασπράδια ενσωματώνουμε την άχνη με το αμύγδαλο εδώ αν θέλετε χρωματίζεται εγώ έβαλα κόκκινη πάστα όχι υγρό
Σχηματίζεται σε λαδόκολλα κύκλους σε απόσταση και βάζετε σε κορνέ το μείγμα με ίσια μύτη και γεμίζετε τους κύκλους
Αφήνουμε στην άκρη μια ώρα να πιάσουν κρούστα και τα ψήνουμε σε προθερμασμενο φούρνο 13 με 15 λεπτά στους 140 βαθμούς αέρα
Βγήκαν 30 διπλά
Η γέμιση είναι γκαναζ από
100 γρ κρέμα γάλακτος και 200 γρ σοκολάτα λευκή λιωμένη στα μικροκύματα και όταν κρυώσει αλείφουμε το ένα κομμάτι και το ενώνουμε με το άλλο
Καλή επιτυχία !
Εκτέλεση φωτό συνταγή από κ. Βικη Αναματερου Οι Χρυσοχερες-ηδες !!!