·
Κεφτεδάκια κοκκινιστά με ούζο !!!
500 γρ κιμάς μοσχαρίσιος
1 κρεμμύδι ξερό στο μουλτι
1 ντομάτα στο μουλτι
4 φέτες ψωμί βρεγμένο και στημένο
1 αυγό
Λάδι αλάτι πιπέρι δυόσμο ξερό
1 σφηνάκι ούζο
Σάλτσα
1 κρεμμύδι ξερό στο μουλτι
1 ντομάτα στο μουλτι
μισό πουμαρό
αλάτι πιπέρι κανέλα μπαχάρι 1 κ γ ζάχαρη
1 σφηνάκι ούζο
Βάζουμε τα υλικά της σάλτσας σε κατσαρόλα με 2 ποτήρια νερό και βράζουμε σε χαμηλή φωτιά
Βάζουμε τα υλικά του κιμά σε μπολ ζυμωνουμε και πλάθουμε μικρά κεφτεδάκια που τα περνάμε από αλεύρι και τα τηγανίζουμε
τα ρίχνουμε στη σάλτσα μαζί με 5 κ σ λάδι από το τηγάνι για έξτρα νοστιμιά βράζουμε στο χαμηλό 5 λεπτά κλείνουμε το μάτι και το αφήνουμε πάνω να κρυώσει σερβίρουμε με ρύζι πουρέ η τηγανιτές πατάτες .
Εκτέλεση φωτό συνταγή από κ. Βικη Αναματερου -Οι Χρυσοχερες-ηδες !!!