Σάββατο 6 Μαρτίου 2021

Τρίγωνα τυροπιτάκια φανταστικά !!!


Τρίγωνα τυροπιτάκια φανταστικά με  σπιτικό φύλλο και πλούσια κρεμώδη τυρένια γέμιση!!!!!
Δεν υπάρχουν !!!!! Είναι τόσο αφράτα σαν λουκουμάδες!!!!!!!

Υλικά
Για το φύλλο
1/2 κιλό αλεύρι γ.ο.χ
1 κούπα περίπου νερό χλιαρό
1 κ.σ ξύδι
1/2 σφηνάκι λάδι
1 κ.γ κοφτό αλάτι
νισεστε για το άνοιγμα του φύλλου
( Μπορείτε να χρησιμοποιήσετε και 1/2 κιλό φύλλο κρούστας)
Για τη γέμιση
700 ml γάλα
3/4 φλ. του τσαγιού σιμιγδάλι ψιλό
1/2 κιλό φέτα
1 κούπα κεφαλογραβιέρα
2 αβγά
1 κ.σ βούτυρο
Λίγο αλάτι και πιπέρι

.



Εκτελεση
Βάζω το γάλα στη φωτιά και όταν ζεσταθεί καλά ρίχνω βροχιδων το σιμιγδάλι μου ανακατευοντας .
Συνεχίζω το ανακάτεμα μέχρι να βράσει και να πήξει η κρεμουλα . Αποσύρω από την φωτιά ,προσθέτω το βούτυρο , σκεπάζω και αφήνω να έρθει σε θερμοκρασία δωματίου. Όταν κρυώσει προσθέτω τα αβγά,τα τυριά  και αλατοπιπερωνω με προσοχή.

.



Φτιάχνω το ζυμαρακι μου ,αφήνω λίγο να ξεκουραστεί και χωρίζω σε 5 -6 μπαλιτσες.
Ανοίγω λεπτό φύλλο και κόβω σε λωρίδες.
Γεμίζω μια μια λωρίδα με μια αρκετά γεμάτη κ.γ γέμιση( να είναι πλούσια) και κλείνω σε τρίγωνα.
Βρέχω λίγο τις άκρες και κλείνω καλά.
 Τηγανίζω σε καυτό λάδι κατά προτίμηση ηλιέλαιο ή ψήνω στο φούρνο μου μέχρι να ροδισουν.
Καλή επιτυχία!!!!!!

Εκτέλεση φωτό συνταγή από κ.   Tzela Antonopoulou ΟΙ ΧΡΥΣΟΧΕΡΕΣ / ΗΔΕΣ

Μαρμελάδα ακτινίδιο !!!


Έτοιμη η μαρμελάδα ΑΚΤΙΝΊΔΙΟ !!!!!! 

Καθαρίζω τα ακτινίδια 🥝 από τη φλούδα. 

Τα κόβω σε κομμάτια και τα πολτοποιώ στο μουλτι. 

Μετράω την ψίχα. 

Εγώ είχα 5 κούπες ψίχα . 

Έβαλα 2 κούπες ζάχαρη και μία κούπα νερό. 

Έβρασα μέχρι να πήξει.

Πριν την βγάλω από την φωτιά ρίχνω το χυμό από ένα λεμόνι 🍋 και 2 βανίλιες. 

Αποστειρώνω τα βάζα και τα γεμίζω όπως είναι ζεστά και τα δύο και τα γυρίζω ανάποδα. 

Αφού κρυώσει τα αποθηκεύω στο ντουλάπι. 

Όταν ανοίγω το βάζω το συντηρώ στο ψυγείο.

Εκτέλεση φωτό συνταγή από κ.  Βουλα Πολυζου ΟΙ ΧΡΥΣΟΧΕΡΕΣ / ΗΔΕΣ

Κριτσίνια !!!


ΚΡΙΤΣΙΝΙΑ ΈΝΑ ΑΓΑΠΗΜΈΝΟ ΣΝΑΚ !!!!


ΥΛΙΚΑ :

500γρ.αλευρι σκληρό 

220γρ.χλιαρο νερό 

50 γρ. σησαμέλαιο 

30γρ.βουτυρο σοφτ 

30γρ.ζάχαρη 

1κ.γ.αλατι 

30γρ.νωπη μαγιά ή 1.5 φακελάκι ξηρή 

σουσάμι. 

 .


ΕΚΤΕΛΕΣΗ :
Βάζουμε όλα τα υλικά στο μίξερ ΕΚΤΟΣ από το αλάτι. 

Το ανακατεύουμε με τον γάντζο για 2'''.

Αφού ανακατευτούν ρίχνουμε το αλάτι και ζυμώνουμε μέχρι να πάρουμε μια ευπλαστη ζύμη. Ζυμώνουμε 6'-7'.

Αν κολλάει βάζουμε λίγο σησαμέλαιο στα χέρια μας και το βγάζουμε από τον κάδο. 

Το αφήνουμε πάνω στον πάγκο μας. 

Κοβουμε ζυμαράκια των 25γρ.

Τα πλάθουμε σε στενόμακρο σχήμα. 

Τα αφήνουμε να ξεκουραστουν για 2'-3'.

Ετοιμάζουμε παράλληλα ένα μπόλ με χλιαρό νερό που μέσα ρίχνουμε λίγη ζάχαρη. 

Παίρνουμε τα μπαστουνακια και τα βουτάμε μέσα στο νερό και αμέσως μετά τα κυλάμε μέσα στο σουσάμι. 

Τα αραδιαζουμε σέ ταψί που έχουμε στρώσει λαδόκολλα. 

Τα σκεπάζουμε με μια βαμβακερή πετσέτα και τα αφήνουμε για 45'. 

Ζεσταίνουμε το φούρνο μας στους 170βαθ στις αντιστάσεις. 

Βάζουμε ένα ταψάκι με νερό στο κάτω μέρος του φούρνο. 

Ψήνουμε για 35'-40'.Μετα κατεβάζουμε την θερμοκρασία στους 150βαθ.για να γίνουν τραγανά.

Εγώ έκανα την μισή δόση. 

Η συνταγή είναι του κ Χατζηγιατρουδακη. Εκτέλεση και φωτογραφίες από την κ.
 Anna Lampropouloy

Πάστες κορμού τέλειες !!!


ΠΑΣΤΕΣ ΚΟΡΜΟΥ ΑΠΛΑ ΤΕΛΕΙΕΣ!!!!!!!!!    

ΣΥΝΤΑΓΗ ΥΛΙΚΑ ΚΟΡΜΟΥ::

2 πακετα μπισκοτα πτι μπερ σπασμενα σε μπολ,

200ml γαλα φρεσκο ζεστο,

4 κ.σ.γεματες κακαο κοσκινισμενο,

2 κ.σ.βουτυρο λιωμενο,

1 κ.σ κονιακ,

100 γρ καρυδια ψιλοκομμενα,

200 γρ αχνη ζαχαρη!!     

ΕΚΤΕΛΕΣΗ::

Βαζουμε το γαλα,την αχνη ,το κακαο ,το βουτυρο σε μπολ και τα ανακατευουμε!!!! 

Ριχνουμε το μείγμα στα μπισκοτα!

Ριχνουμε και το κονιακ με τα καρυδια και τα ανακατευουμε πολυ καλα με το χερι!!!  

Βαζουμε το μείγμα σε φορμακια και στην συνεχεια τα βαζουμε στην καταψυξη για 4 ωρες!! 

Οταν τα βγαζουμε τα αφηνουμε λιγο σε θερμοκρασια δωματιου και στην συνεχεια τα αναποδογυριζουμε σε πιατελα!       

Κανουμε και εαν ΓΛΑΣΣΟ:

200 γρ κρεμα γαλακτος,180 γρ κουβερτουρα 2 κ.σ.βιταμ!!!    

Το αφηνουμε 3 λεπτα σε θερμοκρασια δωματιου ανακατευοντας το και στην συνεχεια ριχνουμε πανω στο καθενα!!!

Εκτέλεση φωτό συνταγή από κ.   Tzeni Tsanaktsidou ΑΓΑΠΑΜΕ ΜΑΓΕΙΡΙΚΗ !!! ΑΓΑΠΑΜΕ ΖΑΧΑΡΟΠΛΑΣΤΙΚΗ !!

Πρωτότυπη (Νηστίσιμη Ταχινόπιτα) με φύλλο Κρούστας !!!



Πρωτότυπη (Νηστίσιμη  Ταχινόπιτα) με φύλλο Κρούστας .. Ιδανική για την περιόδους Νηστείας και όχι Μόνο!!

Σ αυτό το Βίντεο σας έχω μια Λαχταριστή συνταγή! Νηστίσιμη Ταχινόπιτα με φύλλο κρούστας!!Τραγανό φύλλο απο έξω με καρύδι απο μέσα και εξαιρετικής Κρέμας !!
-------------------------------------------

ΥΛΙΚΑ
500 γρ φύλλο κρούστας για γλυκά
--------------------------------------------------------
100 γρ καρύδια
100 γρ ζάχαρη
1 κτγ κανέλα
-------------------------------------------------------
200 γρ νερό
50 γρ ελαιόλαδο
50 γρ ζάχαρη
------------------------------------------------------
380 γρ ταχινόκρεμα
150 γρ νερό
---------------------------------------------------------
42χ34 εκ.

Δείτε την συνταγή εδώ : https://youtu.be/Ppn6ICiDVsY

Μπουγιουρντί Σε 15 λεπτά !!!




 Αν δεν έχετε δοκιμάσει να φτιάξετε Μπουγιουρντί Αξίζει να το δοκιμάσετε! Είναι ένα ορεκτικό που μπορείς να το συνδυάσεις με ψητά και όχι μόνο . Φτιάξτε το σε μόλις 15 λεπτά!!  

ΥΛΙΚΑ
1 πράσινη καυτερή πιπεριά
1 ντομάτα
τριμμένο τυρί γκούντα
250 γρ τυρί φέτα
ελαιόλαδο
μπούκοβο
πιπέρι
ρίγανη
ΔΕΙΤΕ ΤΗΝ ΕΚΤΕΛΕΣΗ ΕΔΩ --> https://youtu.be/_I7I4StYyys

Cooκieς με σοκολάτα και γέμιση μερέντας !!!


COOKIES ΜΕ ΣΟΚΟΛΑΤΑ ΚΑΙ ΓΕΜΙΣΗ ΜΕΡΕΝΤΑΣ ΠΟΥ ΛΙΩΝΟΥΝ ΣΤΟ ΣΤΟΜΑ !!


ΥΛΙΚΑ για 20 τεμ
120 γρ. βούτυρο, κομμένο σε κομμάτια, μαλακωμένο σε θερμοκρασία δωματίου
120 γρ. ζάχαρη κρυσταλλική η 1/2 Κούπα ζάχαρη
2 αυγά
2 βανίλιες
Αλεύρι για όλες τις χρήσεις 2 κούπες αλεύρι
1 κοφτό κουταλάκι μπέικιν πάουντερ
100 γρ. σταγόνες κουβερτούρας ή σοκολάτα κουβερτούρα κομμένη σε πολύ μικρά κομματάκια η τρούφα!! Σήμερα έβαλα μισή σοκολάτα ΙΟΝ αμυγδάλου.
150 με 200 γρ. μερεντα!!


ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Βάλτε στην κατάψυξη 20 κουταλιές του γλυκού μερεντα επάνω στην λαδόκολλα και αφήστε να παγώσουν πολύ καλά..τουλάχιστο για δυο ώρες!!!!
Προθερμαίνετε το φούρνο στους 170 βαθμούς και στρώνετε με χαρτί ψησίματος ένα μεγάλο ταψί.
Στο μίξερ ρίχνετε το βούτυρο και τη ζάχαρη και τα χτυπάτε με το μίξερ μέχρι να ομογενοποιηθούν. Προσθέτετε τα αυγά και το εκχύλισμα βανίλιας και συνεχίζετε το χτύπημα μέχρι να ενσωματωθούν και αφρατέψει καλά το μείγμα.
Αναμιγνύετε το αλεύρι με το μπέικιν και τα προσθέτετε στο μπολ σταδιακά, λίγη ποσότητα τη φορά, συνεχίζοντας το χτύπημα μετά από κάθε προσθήκη μέχρι να ενσωματώνεται πλήρως.
Τέλος προσθέτετε και τις σταγόνες ή τα κομματάκια κουβερτούρας η την τρούφα και τα ανακατεύετε με σπάτουλα ή μαρίζ μέχρι να ενσωματωθούν.

.



Βουτυρώνετε ελαφρώς τα χέρια σας κάθε φορά Παίρνετε μια αρκετά μεγάλη κουταλιά της σούπας ζύμης σαν ένα μικρο μανταρίνι την οποία πιέζετε στη παλάμη σας για να ανοίξει σαν μια στρογγυλή μικρή πιτούλα.!!μπορεί στην αρχή να μοιάζει πως κολλάει η ζύμη στα χέρια σας..όμως αν θα λαδώσετε τα χέρια σας μετά θα είναι ένταξη!!! Τοποθετείτε στο κέντρο της 1 μπαλα παγωμένη μερέντα και με απαλές κινήσεις των δαχτύλων σας διπλώνετε τη ζύμη έτσι ώστε να καλυφθεί τελείως και “θωρακιστεί” η μερέντα .!!Ψήνετε μόνο 12 λεπτά αντιστάσεις και τα βγάζετε απο το φούρνο..Στην αρχή είναι μαλάκα!!!τα αφήνετε άλλα 10 λεπτά έξω για να σφίξουν και μετά τα τοποθετείτε σε μεταλλικό κουτί!!!

Εκτέλεση φωτό συνταγή από κ.  Gogo Samiou Οι Χρυσοχέρες-ηδες !!!