Δευτέρα 5 Απριλίου 2021

Τσουρέκια αφράτα γευστικά υπέροχα μόνο με 1 αυγό !!!


 
ΥΠΕΡΟΧΑ, ΑΦΡΑΤΑ,ΓΕΥΣΤΙΚΑ ΤΣΟΥΡΕΚΙΑ ΜΟΝΟ ΜΕ 1 ΑΥΓΟ !!!!!
ΣΥΝΤΑΓΗ - ΥΛΙΚΑ:

150 γρ γαλα χλιαρο,

125 γρ ζαχαρη,

1 φακελακι ξερη μαγια,

1 αυγο,

50 γρ βουτυρο λιωμενο χλιαρο,

350 γρ αλευρι για ολες τις χρησεις,

1 βανιλια,

μισο κ.γ.κακουλε,

μισο κ.γ. μαχλεπι...

ΕΚΤΕΛΕΣΗ:

Βαζουμε στο μπολ το γαλα-2 κ.σ. ζαχαρη-μαγια ανακατευουμε με συρμα!

Ριχνουμε το βουτυρο-αυγο ανακατευουμε με συρμα!

Ριχνουμε 200 γρ αλευρι-μυρωδικα-μια πρεζα αλατι - ζαχαρη και αρχιζουμε να ζυμωνουμε!

Συνεχιζουμε ριχνουμε κουταλια-κουταλια αλευρι και ζυμωνουμε σε αφρατη ζυμη να μην κολλαει.

Την σκεπαζουμε για 1 ωρα!

Στην συνεχεια την βαζουμε πανω σε αλευρωμενο παγκο και την κοβουμε ισα μικρα κομματακια!
Αυτα τα κομματακια τα φτιαχνουμε μπαλιτσες!

Τις σκεπαζουμε για 20 λεπτα!

Στην συνεχεια ανοιγουμε οοες τις μπαλιτσες μικρα φυλλαρακια και καθε φυλλαρακι το κλεινουμε σε ρολο!

Τα σκεπαζουμε για 10 λεπτα!

Στην συνεχεια ολα τα ρολακια τα φτιαχνουμε μακρια μπαστουνακια!

Και ανα 3 μπαστουνακια φτιαχνουμε το τσουρεκι!

Τα βαζουμε στην λαδόκολλα στο ταψι και τα σκεπαζουμε για 30 λεπτα!

Τελος τα αλείφουμε με κροκο αυγου αραιωμενο γαλα ριχνουμε σουσαμι και τα ψηνουμε στους 180 βαθμους προθερμασμενο αντιστασεις μεσαια σχαρα για 35 λεπτα αναλογα τον φουρνο!
ΙΣΩΣ ΧΡΕΙΑΣΤΕΙ ΠΕΡΙΣΣΌΤΕΡΟ ΑΛΕΥΡΙ ΟΠΟΤΕ ΤΟ ΡΥΘΜΙΖΟΥΜΕ!

Εκτέλεση φωτό συνταγή από κ. Tzeni Tsanaktsidou ΑΓΑΠΑΜΕ ΜΑΓΕΙΡΙΚΗ !!!! ΑΓΑΠΑΜΕ ΖΑΧΑΡΟΠΛΑΣΤΙΚΗ !!!

Κεφτεδάκια με πατατούλες στο φούρνο !!!!


 Κεφτεδάκια με πατατούλες στο φούρνο !!!! Πεντανόστιμο φαγάκι για όλη την οικογένεια !!!

Στο κιμά βάζω κρεμμύδι ,σκόρδο, μαϊντανό, αλάτι, πάπρικα, μαύρο πιπέρι, αυγο ,ντομάτα τριμμένη, ρίγανη, κύμινο ,λίγο ελαιόλαδο και λίγο φρυγανιά. 

Τα πλάθω και τα βάζω στο ταψί. 

,


Κόβω τις πατάτες σε κυβάκια βάζω λίγο πάπρικα από πάνω κουρκουμά μία χούφτα αποξηραμένα λαχανικά δικά μου ελαιόλαδο αλάτι μαύρο πιπέρι χυμο λεμόνι και νερό. 

Σκεπάζουμε με αλουμινόχαρτο για μισή ώρα στη συνέχεια το βγάζω και αφήνω να μαγειρευτεί!

Εκτέλεση φωτό συνταγή από κ.   Αννα Κασσανδρεια Οι χρυσοχερες-ηδες

Παρτσαλόπιτα ή πατσαβουρόπιτα γλυκιά !!!

Παρτσαλόπιτα ή πατσαβουρόπιτα γλυκιά. Νοστιμότατο, εύκολο κ γρήγορο γλυκό με σίγουρη επιτυχία!!


Υλικά
Μισό κιλό φύλλο κρούστας
6 αβγά
1φλυτζανα τσαγιού ζάχαρη
2κουταλακια μπέικιν
2-3 βανίλιες
250 γρ γιαούρτι στραγγιστό
1φλυτζανα καλαμποκέλαιο ή ηλιέλαιο

Χτυπάμε πολύ καλά να γίνουν κρέμα ζάχαρη κ αβγά συν τις βανίλιες . Ρίχνουμε το γιαούρτι κ τέλος το καλαμποκέλαιο με το μπέικιν.
Σε ένα πυρέξ ή ταψί μακρόστενο 30 νούμερο αλείφουμε με λίγο βούτυρο καλό. Στρώνουμε ένα φύλλο κρούστας κ από πάνω τα υπόλοιπα φύλλα σουρωμένα σαν ακορντεόν. Ρίχνουμε από πάνω το μείγμα κ με ένα πιρούνι σπρώχνουμε ελαφρά την κρέμα να πάει ανάμεσα στα φύλλα. Ψήνουμε στους 180 πάνω κάτω για 30-35 λεπτά. Σιροπιάζουμε με κρύο σιρόπι καυτό γλυκό κ αφήνουμε να κρυώσει.


Σιρόπι
3ποτηρια νερό
2ποτηρια ζάχαρη
1βανιλια
Χυμό από μισό λεμόνι κ ξύσμα λεμονιού.
Βράζουμε το σιρόπι για 5 λεπτά από την ώρα που αρχίζει να βράζει.
Αν έχουμε κ παγωτό σερβίρουμε με μια μπάλα να ολοκληρωθεί η αμαρτία...😀
Αν μείνει κ δε φαγωθεί αμέσως κάθε μέρα που περνάει γίνεται κ πιο ωραίο. 

Εκτέλεση φωτό συνταγή από κ. Μαίρη Ηλιοπούλου

Γλυκιά κολοκυθόπιτα νηστίσιμη !!!


ΓΛΥΚΙΑ ΚΟΛΟΚΥΘΌΠΙΤΑ ΝΗΣΤΙΣΙΜΗ.. Όνειρο...!!!


ΥΛΙΚΑ
800 γραμμάρια κόκκινη κολοκύθα
1 φλιτζάνι τσαγιού καρύδια
1.1/2 φλιτζάνι του τσαγιού ζάχαρη
1 φλιτζάνι του τσαγιού φρυγανιά
1/2 φλιτζάνι του τσαγιού σιμιγδάλι
1/2 φλιτζάνι του τσαγιού σταφίδες μαύρες τις μικρές.
2 κουταλιές του γλυκού κανέλα
1/2 κουταλιά του γλυκού γαρύφαλλο.
Λίγο αλάτι λίγο λάδι για το τσιγάρισμα της κολοκύθας
1 πακέτο φύλλα κρούστας.
3/4 φλιτζάνι αραβοσιτέλαιο καυτό
Για το σιρόπι
1 φλιτζάνι του τσαγιού νερο
1/2 φλιτζάνι του τσαγιού ζάχαρη
1/2 φλιτζάνι του τσαγιού μέλι
Σταγόνες από λεμόνι.

.



ΕΚΤΈΛΕΣΗ
Τρίβουμε την κολοκύθα από το χοντρό του τρίφτη ρίχνουμε λίγο αλάτι αφήνουμε περίπου 20 λεπτά να στραγγίσουν τα υγρά της,στύβουμε με τα χέρια και βάζουμε σε μία κατσαρόλα με λίγο ελαιόλαδο μέχρι να φύγουν τα υγρά της και να την καβουρδισουμε.... Την βάζουμε σε ένα μπολ ρίχνουμε επάνω τα παραπάνω υλικά.. την ζάχαρη την τριμμένη φρυγανιά ,το σιμιγδάλι ,τα χοντροκοπανισμένα καρύδια ,τις σταφίδες την κανέλα το γαρύφαλλο... Ανακατεύουμε πολύ καλά να ενσωματωθούν όλα τα υλικά μαζί...

.



Σε ένα ταψάκι μέτριο βάζουμε κάτω 3 φύλλα ρίχνουμε το μείγμα και συνεχίζουμε με άλλα δύο φύλλα μέχρι να τελειώσει το μείγμα, πάνω-πάνω βάζουμε 4 φύλλα ,χαράζουμε ελαφρά την πίτα και ρίχνουμε το καυτό λάδι... περιμένουμε να απορροφήσει όλο το λάδι.. ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 200 βαθμούς μέχρι να ψηθεί καλά και να ροδίσει η πίτα μας... Αφήνουμε στην άκρη να κρυώσει τελείως..βράζουμε το σιρόπι με τα παραπάνω υλικά για 5 λεπτά, όπως είναι καυτό το ρίχνουμε σε κρύα πίτα...!!!!

Εκτέλεση φωτό συνταγή από κ.  Gogo Samiou ΟΙ ΧΡΥΣΟΧΕΡΕΣ / ΗΔΕΣ

Κολοκυθόπιτα γλυκιά όνειρο !!!


ΓΛΥΚΙΑ ΚΟΛΟΚΥΘΌΠΙΤΑ.. Όνειρο...!!!


ΥΛΙΚΑ
800 γραμμάρια κόκκινη κολοκύθα
1 φλιτζάνι τσαγιού καρύδια
1.1/2 φλιτζάνι του τσαγιού ζάχαρη
1 φλιτζάνι του τσαγιού μπισκότο τύπου πτι-μπερ
1/2 φλιτζάνι του τσαγιού σιμιγδάλι
1/2 φλιτζάνι του τσαγιού σταφίδες μαύρες τις μικρές.
2 κουταλιές του γλυκού κανέλα
1/2 κουταλιά του γλυκού γαρύφαλλο.
Λίγο αλάτι λίγο λάδι για το τσιγάρισμα της κολοκύθας
1 πακέτο φύλλα κρούστας βηρυτου
3/4 φλιτζάνι τσαγιού βούτυρο λιωμένο και καυτό
Για το σιρόπι
1 φλιτζάνι του τσαγιού νερο
1/2 φλιτζάνι του τσαγιού ζάχαρη
1/2 φλιτζάνι του τσαγιού μέλι
Σταγόνες από λεμόνι.

.



ΕΚΤΈΛΕΣΗ
Τρίβουμε την κολοκύθα από το χοντρό του τρίφτη ρίχνουμε λίγο αλάτι αφήνουμε περίπου 20 λεπτά να στραγγίσουν τα υγρά της,στύβουμε με τα χέρια και βάζουμε σε μία κατσαρόλα με λίγο ελαιόλαδο μέχρι να φύγουν τα υγρά της και να την καβουρδισουμε.... Την βάζουμε σε ένα μπολ ρίχνουμε επάνω τα παραπάνω υλικά.. την ζάχαρη το τριμμένο μπισκότο ,το σιμιγδάλι ,τα χοντροκοπανισμένα καρύδια ,τις σταφίδες την κανέλα το γαρύφαλλο... Ανακατεύουμε πολύ καλά να ενσωματωθούν όλα τα υλικά μαζί..
Σε ένα ταψάκι μέτριο βάζουμε κάτω 3 φύλλα ρίχνουμε το μείγμα και συνεχίζουμε με άλλα δύο φύλλα μέχρι να τελειώσει το μείγμα, πάνω-πάνω βάζουμε 4 φύλλα ,χαράζουμε ελαφρά την πίτα  λιώνουμε καλό βούτυρο σε ένα μπρίκι.. εγώ χρησιμοποιώ από αιγοπρόβατα βούτυρο λιωμένο... Και όπως είναι καυτό περιχύνουμε την πίτα και περιμένουμε να απορροφήσει όλο το βούτυρο.. ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 200 βαθμούς μέχρι να ψηθεί καλά και να ροδίσει η πίτα μας... Αφήνουμε στην άκρη να κρυώσει τελείως..βράζουμε το σιρόπι με τα παραπάνω υλικά για 5 λεπτά, όπως είναι καυτό το ρίχνουμε σε κρύα πίτα...!!!!

Εκτέλεση φωτό συνταγή από κ.  Gogo Samiou ΟΙ ΧΡΥΣΟΧΕΡΕΣ / ΗΔΕΣ

Κυριακή 4 Απριλίου 2021

Καραμελωμένες φέτες πορτοκαλιού με σοκολάτα !!!


 

ΕΞΑΙΡΕΤΙΚΕΣ ΚΑΡΑΜΕΛΩΜΕΝΕΣ ΦΕΤΕΣ  ΠΟΡΤΟΚΑΛΙΟΥ ΜΕ ΣΟΚΟΛΑΤΑ !!!!


ΥΛΙΚΑ
8 Πορτοκάλια μικρά.
Για το σιρόπι..
2 Ποτ του νερού νερό
2,1/2 Ποτ του νερού ζάχαρη
Σταγόνες από μισό λεμόνι..!!
Επάλειψη
2 Μαύρες σοκολάτες κουβερτούρα 125 γρ η κάθε μια.
2 Κουταλιές λάδι ελαφρύ΄΄.

.



ΕΚΤΕΛΕΣΗ

Κόβετε σε στρογγυλές φέτες τα πορτοκάλια τις βάζετε με νερό σε μια κατσαρόλα και βράζετε για 10 λεπτά από την ώρα του κοχλασμού.....Στραγγίζετε....Βάζετε στην κατσαρόλα τα δυο ποτ νερό με την ζάχαρη και τα βράζετε μόνα τους για 10 λεπτά....προσθέτετε τις φέτες πορτοκαλιού τον χυμό λεμονιού κ αφήνετε να βράσουν έως πήξει το σιρόπι..στο τέλος δεν θα μείνει και πολύ σιρόπι μέσα στην κατσαρόλα σας. Βγάζετε μια μια τις φέτες σε σουρωτήρι κ αφήνετε να στραγγίξουν από το σιρόπι τους...Λιώνετε τις σοκολάτες με το λάδι σε μπεν μαρι και βουτάτε μια μια φετουλα μέσα να πάει η σοκολάτα μέχρι την μέση..Βάζετε επάνω σε σχάρα η λαδόκολλα και αφήνετε στο ψυγείο να παγώσουν.

Εκτέλεση φωτό συνταγή από κ. Gogo Samiou ΟΙ ΧΡΥΣΟΧΕΡΕΣ / ΗΔΕΣ


Βουτύρου μπισκοτάκια !!!


  Εύκολα μπισκοτάκια βουτύρου !!!Είναι πολύ εύκολα και νόστιμα !!!
Υλικά

    640 γρ. βούτυρο φρέσκο (σε θερμοκρασία δωματίου)
    1 1/2 κιλό αλεύρι για όλες τις χρήσεις
    480 γρ. ζάχαρη
    4 αυγά (μόνο οι κρόκοι!)
    1 ποτηράκι του κρασιού γάλα χλιαρό
    2 κ.γ. μπέικιν πάουντερ
    2 βανίλιες σκόνη

Λίγο ξύσμα πορτοκαλιού και λεμονιού 

Λίγα ψιλοκομμένα αμύγδαλα προαιρετικά,
,




Εκτέλεση

    Δουλεύουμε καλά το βούτυρο με τη ζάχαρη στο μίξερ για περίπου 5' και στη συνέχεια προσθέτουμε έναν - έναν τους κρόκους.

    Κοσκινίζουμε σε μεγάλο μπολ το αλεύρι με το μπέικιν πάουντερ και τις βανίλιες.

    Προσθέτουμε στο μείγμα πρώτα το γάλα τα δύο ειδών ξύσματα ..και τέλος  το αλεύρι, με το μπέικιν πάουντερ και τις βανίλιες και ανακατεύουμε με ξύλινη κουτάλα.

Αν θέλουμε προαιρετικά προσθέτουμε και λίγο ψιλοκομμένο αμύγδαλο .

    Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 170C για 10-12'.

    Κόβουμε τα μπισκότα σε διάφορα σχήματα με κουπ-πατ .

Τα τοποθετούμε σε βουτυρωμένη λαμαρίνα και τα ψήνουμε μέχρι να πάρουν χρώμα (περίπου 15')

ΜΑΓΕΙΡΙΚΗ ΚΑΙ ΣΥΝΤΑΓΕΣ