Κυριακή, 11 Απριλίου 2021

Κεφτεδάκια λαχανικών φούρνου !!!



ΚΕΦΤΕΔΑΚΙΑ ΛΑΧΑΝΙΚΩΝ ΦΟΥΡΝΟΥ...!!!
Εάν βάλετε τυρί νηστίσιμο και αφαιρέσετε και τα αυγά γίνονται και νηστίσιμα.

Υλικά

2 μέτρια κολοκυθάκια

1 μέτρια πατάτα

1 καρότο

2 μέτρια κρεμμύδια

1 μελιτζάνα

1 φινοκιο

2 αυγά

1 κούπα μουλιασμένο ψωμί

1 κούπα καλά γεμάτη τυρί τσενταρ

Φρυγανιά τριμμένη όσο σας πάρει

1κουτ του γλυκού σκόνη σκόρδο

2 κουταλιές ψιλοκομμένο άνηθο

Λίγο αλάτι..!!

Εκτέλεση...!!!

Τρίψτε στο μπλέντερ την μελιτζάνα και το φινοκιο ,τα κολοκυθάκια στο χοντρό του τρίφτη και στύψτε πολύ καλά!!Βάλτε τα σε ένα μπολ και τρίψτε μέσα την πατάτα το καρότο τα κρεμμύδια !!!Σπάστε τα αυγά βάλτε το τυρί το μουλιασμένο ψωμί την φρυγανιά όσο πάρει..τόσο όσο να πλάθεται ένα μπαλάκι στα χέρια σας χωρίς να σπάει!!Την σκόνη σκόρδου τον άνηθο κ το αλάτι !!!! Ανακατέψτε πολύ καλά !!Φτιάξτε στρογγυλά μπαλάκια τα πατάτε λίγο με τα χέρια σας και τα τοποθετείται επάνω σε χαρτί ψησίματος και ενώ έχετε προθερμάνει τον φούρνο σας τα ψήνετε στους 200 μέχρι να ροδίσουν.!!! Σερβίρετε με παγωμένο τζατζίκι..!!!

Εκτέλεση φωτό συνταγή από κ. Gogo Samiou ΟΙ ΧΡΥΣΟΧΕΡΕΣ -ΗΔΕΣ 

Σάββατο, 10 Απριλίου 2021

Κέικ Πορτοκαλιού χωρίς μίξερ νηστίσιμο !!!


 Το πιο Αφράτο Νηστίσιμο Κέικ Πορτοκαλιού χωρίς μίξερ !!!

Συστατικά
Για το κέικ:

    530 γρ. αλεύρι “Κούλα”
    2 κ.γ. μπέικιν πάουντερ
    1 πρέζα αλάτι
    530 γρ. φυσικός χυμός πορτοκάλι “Οικογένεια Χριστοδούλου”
    2 κ.γ. ξίδι λευκό
    1 κ.γ. μαγειρική σόδα
    300 γρ. ζάχαρη
    170 γρ. ηλιέλαιο
    ξύσμα από 1 πορτοκάλι

Για το γλάσο:

    120 γρ. άχνη
    3 κ.σ. φυσικός χυμός πορτοκάλι “Οικογένεια Χριστοδούλου”


Δείτε την εκτέλεση εδω --> https://youtu.be/BOaODHCQIRE

Νηστίσιμα Χαλβαδάκια με Σοκολάτα επαγγελματική συνταγή !!!!!


 

Κερνάω Νηστίσιμα Χαλβαδάκια με Σοκολάτα! Πεντανόστιμο γλύκισμα(Επαγγελματικό Αποτέλεσμα)!!!
Φτιάξτε πεντανόστιμα και νηστίσιμα Χαλβαδάκια με σοκολάτα υγείας και τριμμένο καρύδι.


ΥΛΙΚΑ
150 γρ ηλιέλαιο
300 γρ χοντρό σιμιγδάλι
370 γρ ζάχαρη
2 βανιλίνες
600 γρ νερό
----------------------------------
450 γρ κουβερτούρα υγείας
40 γρ ηλιέλαιο
----------------------------------
30 κομμάτια


Δείτε αναλυτικά την συνταγή εδώ : https://youtu.be/HmeFWdMBtjg

Χαλβάς κλασικός σιμιγδαλένιος !!!



ΧΑΛΒΑΣ ΣΠΥΡΩΤΟΣ!ΧΑΛΒΑΣ ΓΕΥΣΤΙΚΟΣ!ΧΑΛΒΑΣ ΣΠΙΤΙΚΟΣ!!! 

ΥΛΙΚΑ:

1 σακουλακι χοντρο σιμιγδαλι,

1 φλ.τσαγιου ελαιολαδο,

μισο κ.γ.κανελλα,

200 γρ σταφιδες! 

ΣΙΡΟΠΙ:

2 και 1/2 φλ τσ.ζαχαρη,3 φλυντ τσ νερο,1 φλουδα πορτοκαλιου,1 ξυλακι κανελλας!!

Καβουρντίζουμε το λάδι με το σιμιγδάλι καλά σε μέτρια φωτιά.

Ρίχνουμε το σιρόπι κανέλα σταφίδες και ανακατεύουμε μέχρι να πιεί όλο το σιρόπι κ να ξεκολλάει από τα τοιχώματα της κατσαρόλας .

Τον βάζουμε σε φόρμα να κρυώσει .

Εκτέλαση φωτό συνταγή από κ. Tzeni Tsanaktsidou ΑΓΑΠΑΜΕ ΜΑΓΕΙΡΙΚΗ !!!! ΑΓΑΠΑΜΕ ΖΑΧΑΡΟΠΛΑΣΤΙΚΗ !!!!

Πατάτες γεμιστές !!!!


ΠΑΤΑΤΕΣ ΓΕΜΙΣΤΕΣ ΕΜΕΙΣ ΓΙΑ ΣΗΜΕΡΑ ΕΓΙΝΑΝ ΣΟΥΠΕΡ !!!!

 ΣΥΝΤΑΓΗ::

Πλενουμε 8 πατατες!

Βαζουμε λαδόκολλα στο ταψι και τις βαζουμε πανω!

Τις τρυπαμε με πιρούνι!!

Τις αλοιφουμε πολυ καλα με ελαιολαδο!

Τις ψηνουμε στους 200 β προθ για 1 ωρα και 10 λεπτα!

Τις βγαζουμε τις αφηνουμε 5 λεπτα και στην συνεχεια τις κοβουμε και βγαζουμε με κουταλι την ψιχα τους !

Τις βαζουμε στο ταψι!

Σε ενα μπολ ριχνουμε 4 αυγα,κυβακια κασερι,κομματακιανγαλοπουλα,μαιντανο ψιλοκομμενο,αλατι,πιπερι ,την ψιχα απο τις πατατες!

Τα ανακατευουμε καλα!

Γεμιζουμε τις πατατες!

Και στην συνεχεια τις βαζουμε στον φουρνο στους 200 β για 20 λεπτα αναλογα τον φουρνο!

Εκτέλεση φωτό συνταγή από κ.   Tzeni Tsanaktsidou ΑΓΑΠΑΜΕ ΜΑΓΕΙΡΙΚΗ !!!! ΑΓΑΠΑΜΕ ΖΑΧΑΡΟΠΛΑΣΤΙΚΗ !!!!

Κουλουράκια κανέλας !!!!


Τα ωραιότερα νηστίσιμα κουλουράκια κανέλας που θα φτιάξετε ... και σας τα συνιστώ!!!!!! 

ΣΥΝΤΑΓΗ ΥΛΙΚΑ::

200 ml χυμο φρεσκου πορτοκαλιου,

200 γρ ζαχαρη,

200 ml σπορελαιο η ελαιολαδο η αναμικτα,

ξυσμα 2 πορτοκαλιων,

1 κ.σ.κανελα,

1 κ.γ.σοδα σκονη,

1 φακ.μπεικιν παουντερ,

4 κ.σ.κονιακ,

1 κ.γ γαρυφαλο,

μισο λεμονι τον χυμο του,

800-900 γρ αλευρι για ολες της χρησεις!!!!! 

ΕΚΤΕΛΕΣΗ::

Βαζουμε στην λεκανη το λαδι και την ζαχαρη και τα ανακατευουμε με συρμα καλα!

Ριχνουμε το χυμο,το ξυσμα,το γαρυφαλο,το μπεικιν,την κανελλα,το κονιακ,την σοδα διαλυμενη στο χυμο.λεμονιου ,το κονιακ και τα ανακατευουμε ολα μαζι !!!

Τελος ριχνουμε σιγα-σιγα αλευρι και ζυμωνουμε!!!!

Πλαθουμε σε οτι σχεδιο θελουμε τα βουταμε σε ζαχαρη τα μερικα και τα υπολοιπα σε σουσαμι η τα αφηνουμε και σκετα!

Τα βαζουμε στην λαδοκολα στο ταψι και τα.ψηνουμε στους 200 β προθ αντισ.μεσαια σχαρα για 20 λεπτα αναλογα τον φουρνο!

Εκτέλεση φωτό συνταγή από κ.   Tzeni Tsanaktsidou ΑΓΑΠΑΜΕ ΜΑΓΕΙΡΙΚΗ !!!! ΑΓΑΠΑΜΕ ΖΑΧΑΡΟΠΛΑΣΤΙΚΗ !!!!

Μπουγάτσα κρέμα ..!!!!


Μία μπουγάτσα μα τι ονειρεμένη μπουγάτσα κρέμα ..!!!!
Υλικά
1 πακέτο φύλλο κρούστας ( Βηρυτού)
500 γραμμάρια κρέμα γάλακτος για όλες τις χρήσεις
500 γραμμάρια γάλα φρέσκο πλήρες
250 γραμμάρια βούτυρο φρέσκο πρόβειο Ηπείρου
300 γραμμάρια ζάχαρη κρυσταλλική
3 αυγά 3 βανίλιες
160 gr σιμιγδάλι ψιλό!!

.



Σε ένα κατσαρολάκι λιώνετε το βούτυρο..!!
Σε μία κατσαρόλα ρίχνετε το γάλα με την κρέμα γάλακτος ,ζάχαρη το σιμιγδάλι τα αυγά χτυπημένα ...ανακατεύεται σε χαμηλή φωτιά και δένετε την κρέμα κατεβάζετε και ρίχνετε μέσα 3 κουταλιές βούτυρο  λιωμένο τις βανίλιες και αφήνετε στην άκρη... (Δεν θέλουμε η κρέμα μας να έχει πήξει πολύ ,σε περίπτωση που συμβεί αυτό αραιώσετε με λίγο γάλα επιπλέον...Αυτό το βήμα είναι και το πιο σημαντικό για να έχετε επιτυχία στην μπουγάτσα..
Σε ένα ταψί αλείφετε με το βούτυρο βάζετε ένα-ένα τα φύλλα και αλείφετε με αυτό!!! Τα μισά φύλλα μπαίνουν κάτω κάτω και τα άλλα μισά από πάνω..
Αδειάζετε την κρέμα και συνεχίζετε με τα βουτυρωμένα φύλλα.. τέλος χαράζετε την πίτα ελαφρά και το βούτυρο που σας εχει περισσέψει το ρίχνετε από πάνω και ραντίζετε με μπόλικο νεράκι όλο το ταψί... Υπολογίστε νεράκι περίπου 1 φλυτζάνι του καφέ... Αφήστε την μπουγάτσα να απορροφήσει τα υγρά της και ψήστε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180 -200 σε αντιστάσεις για 50 λεπτά..!! Ρίξτε ζάχαρη άχνη και κανέλα..!!! Σήμερα έκανα μικρά μπουγατσάκια τα οποία έπαιρνα ένα φύλλο το έκοβα στη μέση και το δίπλωνα ...εβαχα την κρεμούλα μέσα.. περίπου 2 κουταλιές της σούπας και έκλεινα.. μετά έκαψε το βούτυρο και το έριξα από πάνω και τα έψησα περίπου για 15 λεπτά στους 200 βαθμούς αντιστάσεις.
 Εκτέλεση φωτό συνταγή από κ. Gogo Samiou ΟΙ ΧΡΥΣΟΧΕΡΕΣ-ΗΔΕΣ