Σάββατο 10 Απριλίου 2021

Χαλβάς κλασικός σιμιγδαλένιος !!!



ΧΑΛΒΑΣ ΣΠΥΡΩΤΟΣ!ΧΑΛΒΑΣ ΓΕΥΣΤΙΚΟΣ!ΧΑΛΒΑΣ ΣΠΙΤΙΚΟΣ!!! 

ΥΛΙΚΑ:

1 σακουλακι χοντρο σιμιγδαλι,

1 φλ.τσαγιου ελαιολαδο,

μισο κ.γ.κανελλα,

200 γρ σταφιδες! 

ΣΙΡΟΠΙ:

2 και 1/2 φλ τσ.ζαχαρη,3 φλυντ τσ νερο,1 φλουδα πορτοκαλιου,1 ξυλακι κανελλας!!

Καβουρντίζουμε το λάδι με το σιμιγδάλι καλά σε μέτρια φωτιά.

Ρίχνουμε το σιρόπι κανέλα σταφίδες και ανακατεύουμε μέχρι να πιεί όλο το σιρόπι κ να ξεκολλάει από τα τοιχώματα της κατσαρόλας .

Τον βάζουμε σε φόρμα να κρυώσει .

Εκτέλαση φωτό συνταγή από κ. Tzeni Tsanaktsidou ΑΓΑΠΑΜΕ ΜΑΓΕΙΡΙΚΗ !!!! ΑΓΑΠΑΜΕ ΖΑΧΑΡΟΠΛΑΣΤΙΚΗ !!!!