Κυριακή 13 Ιουνίου 2021

Το παστίτσιο τσι νονάς !!!!


ΤΟ ΠΑΣΤΙΤΣΙΟ ΤΣΙ ΝΟΝΑΣ.......!!!!!
(Pasticcio = ανακάτεμενο)
Ένα υπέροχο πιάτο από το νησί των Φαιάκων........!!!!
Μια ξεχωριστή παραλλαγή του παστίτσιου Ντόλτσε που έφτιαχναν οι κορφιάτισσες νοικοκυρές για το κυριακάτικο τραπέζι τους !!!
Αποτελουσε το εκλεκτό φαγητό των αστών.....
Η παρασκευή του συνήθως περιείχε κρεατικά ψιλοκομμένα τα οποία περίσσευαν και εκμεταλλεύονταν δημιουργικά οι νυκοκυρες......μαζί με το σουγο (σάλτσα) τους , χοντρά μακαρόνια ,  μπόλικο τυράκι και φύλλο το οποίο αγκάλιαζε αρμονικά αυτή την υπέροχη γέμιση!!!!!
Υλικά
450 γρ κιμά μοσχαρίσιο
450 γρ κιμά χοιρινό
200 γρ συκωτακια πουλιών
1 μεγαλο κρεμμύδι τριμμένο
2 μεγάλες ντομάτες τριμμένες
1 κ.σ γεμάτη πελτέ
1 ξυλάκι κανέλας
3-4 μοσχοκαρφια
4 κόκκους μπαχάρι
1/2 κ.γ πάπρικα γλυκιά
3/4 ποτηράκι κρασί
μια καλή πρέζα ζάχαρη
Αλάτι πιπέρι
1/4 φλ λάδι
600 γρ καλής ποιότητας κεφαλοτυρι( προσωπικά προτιμώ κεφαλοτύρι Λιδωρικίου)
5 ασπράδια και 3 κροκους χτυπημενα
1 1/2 πακέτο μακαρόνια νούμερο 2 (για παστίτσιο)
Έτοιμο φύλλο χωριάτικο της άλφα (6φυλλα) ή φύλλο κρούστας
Βούτυρο για το άλλειμα των φυλλων.



Εκτέλεση
Σε μια κατσαρολίτσα βάζω το λάδι μου να κάψει και καβουρδιζω το κρεμμύδι μαζί με μία καλή πρέζα ζάχαρη.
Μόλις αρχίζει να γυαλίζει προσθέτω τον ανάμικτο κιμά .
Πλένω σχολαστικά τα συκωτακια και τα ψιλοκόβω.
Προσθέτω κι αυτά μεσα στον κιμά να σοταριστουν.
Έπειτα προσθέτω τα μπαχαρικά τα οποία κλείνω καλά μέσα σε ένα τουλουπάνι έτσι ώστε να μπορώ να τα αφαιρέσω μετά και τον πελτέ .
Ανακατεύω καλά να ανταλλάξουν αρώματα και προσθέτω την τριμμένη ντομάτα.
Αλατοπιπερώνω , σκεπάζω και αφήνω να σιγοψηθει μέχρι να δέσει η σαλτσουλα και να πιει ο κιμάς τα υγρά του.
Αφήνω να πέσει αρκετά η θερμοκρασία του.
Σε καλά αλατισμένο νερό βράζω τα μακαρόνια μου στο χρόνο που αναγράφει η συσκευασία.
Ξεπλένω τα μακαρόνια μου με κρύο νερό, σουρώνω και στεγνώνω πάρα πολύ καλά .
Χτυπάω τα ασπράδια μου σε μία ελαφριά μαρέγκα όχι πολύ σφιχτή και προσθέτουμε τους κρόκους.
Παίρνω λίγο λίγο από το μείγμα των αβγών  και το γυρίζω στον κιμά ανακατεύοντας συνεχώς.
Σε μία μεγάλη λεκάνη ζυμώματος βάζω τα σουρωμενα και στεγνά μακαρόνια πασπαλίζω με το τυρί και παίρνω το 1/3 από τον κιμά μου και τα ανακατεύω πάρα πολύ καλά.
Παίρνουμε μία κατσαρολίτσα ανοξείδωτη χωρίς χερούλια....ή αν έχετε παλιά κατσαρόλα αλουμινίου με σιδερένια χεράκια .

..



Την βουτυρώνω καλά και στρώνω 4 φύλλα κάτω στον πάτο, καλύπτοντας και τα τοιχώματα της κατσαρόλας έτσι ώστε να μπορώ να κλείσω μετά την γέμιση.
Βουτυρώνουμε πάντα  και ενδιάμεσα από τα φύλλα.
Παίρνω τη μισή ποσότητα από την γέμιση και τοποθετώ μέσα στην κατσαρόλα που έχω στρώσει τα φύλλα.
Στρώνω καλά τα μακαρόνια και πιέζω καλά με τα χέρια μου.
Κάνω μία στρώση με τον υπόλοιπο κιμά και συνεχίζω με την υπόλοιπη γέμιση.
Στρώνω και πιέζω πάλι καλά με τα χέρια μου τα μακαρόνια .
Παίρνω τα φύλλα από το πλάι που περισσεύουν και τα κλείνω προς τα μεσα.
Βουτυρώνω ξανά και στρώνω και τα υπόλοιπα δύο φύλα που κράτησα .
Με ένα μαχαιράκι προσπαθώ να βάλω το φύλλο που περισσεύει προσεκτικά μέσα στα πλάγια.
Ραντίζω με νεράκι και ψήνω για 10 λεπτά αρχικά σε προθερμασμένο φούρνο στους 210 βαθμούς και έπειτα για περίπου δύο ώρες στους 190 βαθμούς.
Βγάζω από το φούρνο και αφήνω 4-5 λεπτά το φαγητό μου να σταθεί.
Αναποδογυρίζω σε πιατελίτσα σερβιρίσματος.
Για να κοπεί σωστα το παστίτσιο μου θα πρέπει να αφήσω  μισή ωρα να ξεκουραστεί κάι μετά να κόψω και να σερβίρω!!!!
Καλή επιτυχία!!!!!

Εκτέλεση φωτό συνταγή από κυρία   Tzela Antonopoulou Οι Χρυσοχερες-ηδες

Σουφλέ Κολοκυθιού !!!

Σουφλέ  Κολοκυθιού !!! Μία πεντανόστιμη πίτα που δεν μένει τίποτα !!!!


Υλικά.
4 κολοκυθάκια μέτρια
5 αυγα.
1 ποτήρι νερού καλαμποκέλαιο.
2.ποτήρια αλεύρι γ.ο.χ.
1 μπεκιν.
250 γρ.φετα.
200 γρ κασέρι γκούντα .
1 κρεμμύδι ξερό.
Δυόσμο.αλάτι και πιπέρι.
Εκτέλεση.
Ετριψα τα κολοκυθάκια με τον τρίφτη  στο σουρωτήρι και τα πάτησα με τα χέρια  να φύγουν τα υγρά. Στη συνέχεια χτύπησα τα αυγά  με το σύρμα χειρός πρόσθεσα  αλάτι πιπέρι το λάδι  τα κολοκύθακια το κρεμμύδι τρυμενο στον τρίφτη το δυόσμο τα τυριά  και τελος το αλεύρι μαζι με το μπεκιν  ανακατεψα καλα να ενσωματωθεί το μείγμα το έβαλα  σε ταψάκι 30 εκατοστά και έψησα σε προθερμασμένο φούρνο στους 180 βαθμούς αντίσταση 30 λεπτά.

Εκτέλεση φωτό συνταγή από κυρία Κατερινα ΜαδικαΟΙ ΧΡΥΣΟΧΕΡΕΣ / ΗΔΕΣ
 

Παγωτό καραμέλα με καραμελωμένα αμύγδαλα !!!! Φανταστικό !!!!



Παγωτό καραμέλα με καραμελωμένα αμύγδαλα !!!! Φανταστικό !!!!
Υλικά
1 φυτικη σαντιγι 500 γρ.
1 ζαχαρουχο καραμέλας.
1 κουτι εβαπορέ.
1 κ.σουπας μέλι.
2 βανίλιες.
Αμύγδαλα καραμελωμένα μισο ποτήρι νερου.
Εκτέλεση
Τα υλικά  μου τα  ειχα παγωμένα χτύπησα τι φυτική σαντιγί πρώτα  να αφρατεψει  στη συνέχεια μέλι  βανίλιες πρόσθεσα το ζαχαρουχο και τέλος το εβαπορέ.
Το έβαλα στην κατάψυξη  για 1 ώρα  το έβγαλα το ξαναχτυπησα το εβαλα πάλι κατάψυξη  μετά από 2 ώρες το έβγαλα  ανακατέψα ελαφριά με ενα κουτάλι και προσθεσα τα αμύγδαλα. Το γαρνίρισα με αμύγδαλα και σιρόπι καραμέλας έγινε υπέροχο και απολαύστικο.!!

Εκτέλεση φωτό συνταγή από κυρία   Κατερινα ΜαδικαΟΙ ΧΡΥΣΟΧΕΡΕΣ / ΗΔΕΣ

Μπριζολάκια του κηπουρού !!!


Μπριζολάκια του κηπουρού έχουμε σήμερα και έγινε μπουκιά και συχώριο κοπιάστε να φάμε 😋😋
🍅🍆🌶️🧄🥔🥒🍆🧄🫑🥔🌶️🍅

Υλικά
6 μπριζολάκια λαιμού
4 χρωματιστές πιπεριές σε λωρίδες
3 πατάτες
3 μέτρια κολοκυθάκια
1-2 μελιτζάνες
1 μεγάλη ντομάτα σε φετούλες
4 σκελίδες σκόρδο σε φετάκια
1 κούπα ελαιόλαδο
Αλάτι πιπέρι και ρίγανη

Εκτέλεση
Πλένουμε τις μπριζόλες... καθαρίζουμε και κόβουμε τα λαχανικά... Τα τοποθετούμε σε ένα ταψί, ρίχνουμε το ελαιόλαδο,τα μπαχαρικά, ανακατεύουμε, σκεπάζουμε με λαδόκολλα και αλουμινόχαρτο και ψήνουμε στους 220 βαθμούς για 1 ώρα περίπου... κατόπιν ανοίγουμε, γυρίζουμε τις μπριζόλες, ρίχνουμε λίγο νεράκι εάν χρειάζεται...(δεν έβαλα καθόλου γιατί κατέβασαν τα λαχανικά) και συνεχίζουμε το ψήσιμο μέχρι να ροδίσουν οι μπριζόλες...✓✓
Έγινε λουκουμάκι !!

Εκτέλεση φωτό συνταγή από κυρία  Marina Hatzidaki ΟΙ ΧΡΥΣΟΧΕΡΕΣ-ΗΔΕΣ

Σάββατο 12 Ιουνίου 2021

Παγωτό Γιαούρτι με Σως Ροδιού !!!!


 Παγωτό Γιαούρτι με Σως Ροδιού !!!

Απλα θα το πω: ΕΝΑ Υπερ ΤΕΛΕΙΟ παγωτό Γιαούρτι που σίγουρα θα λατρέψετε, χωρίς παγωτόμηχανή, χωρις κρυσταλλακια, Αφράτο και πεντανόστιμο με υπέροχη Σως Ροδιού που το απογειώνει.
Δοκιμάστε το!!!!

.


ΥΛΙΚΑ
100 γρ Ασπράδι Αυγού
200 γρ ζάχαρη κρυσταλλική
2 βανίλιες
300 γρ κρέμα γάλακτος
370 γρ Γιαούρτι Στραγγιστό Πλήρες

Για την ΣΩΣ ΡΟΔΙΟΥ
215 γρ χυμός Ροδιού βιολογικός
50 γρ ζάχαρη κρυσταλλική

ΔΕΙΤΕ ΤΗΝ ΕΚΤΕΛΕΣΗ ΕΔΩ -->  https://youtu.be/4Iezzo_OSFA

Σούπερ πολύ εύκολα γευστικά Κωκάκια!!!


 

Σούπερ πολύ εύκολα γευστικά Κωκάκια!!!!!!

 Υλικά μπισκοτάκια:

2 αυγά,

3 κ.σ.ζαχαρη,

3 κ σ.βουτυρο λιωμένο,

1 βανίλια,

8 κ.σ.αλευρι Φαριναπ γεμάτες!

ΕΚΤΈΛΕΣΗ:

Βάζουμε στο μπολ τα αυγά και την ζάχαρη και ανακατεύουμε 2 λεπτά με σύρμα!

Ρίχνουμε το βούτυρο και την βανίλια και ανακατεύουμε 1 λεπτό!

Ρίχνουμε 2 κ.σ.αλευρι ανακατεύουμε!

Συνεχίζουμε ρίχνουμε 3 κ.σ.αλευρι ανακατεύουμε!

Τελειώνουμε με το υπόλοιπο αλεύρι ανακατεύουμε!

Γίνεται ένας πηχτός λείος χυλός!

Βάζουμε λαδόκολλα στο ταψί!

Βάζουμε το μείγμα σε σακούλα ζαχαροπλαστικής.η και σε απλη και κάνουμε μικρά δισκάκια πάνω στην λαδόκολλα !!!!!

Τα ψήνουμε στους 200 β προθ.αντισ μεσαία σχάρα για 10 λεπτά!

 ΚΡΕΜΑ Υλικα:

1/2 γάλα φρέσκο αγελαδινό,

70 γρ ζάχαρη,

30 γρ κορν φλαουρ,

30 γρ αλεύρι,

1 βανίλια,

30 γρ βούτυρο!

Εκτέλεση:

Διαλυουμε σε λίγο από το κρύο γάλα το αλεύρι,το κορν φλαουρ!

Βάζουμε το υπόλοιπο με την ζάχαρη να ζεσταθεί και ρίχνουμε το μείγμα!

Ανακατεύουμε διαρκώς μέχρι να πήξει!

Την κατεβάζουμε και ρίχνουμε την βανίλια και το βούτυρο!

Ανακατεύουμε!!!

Την σκεπάζουμε με διάφανη μεμβράνη και όταν κρυώσει πολύ καλά την αφρατευουμε με το μίξερ!

ΓΛΑΣΣΟ:

250 γρ κουβερτουρα λιωμένη σε Μπεν Μαρί η σε φούρνο μικροκυμάτων!

ΔΙΑΚΌΣΜΗΣΗ:

Τρούφα!

ΣΥΝΑΡΜΟΛΟΓΗΣΗ:

Βάζουμε την κρέμα σε κορνε!

Και βάζουμε στα μισά μπισκότα!Κλείνουμε με τα υπόλοιπα!

Κρατώντας τα καλά στο χέρι τα βουτάμε στην σοκολάτα η αλλιώς βάζουμε πάνω τους με προσοχή με ένα κουτάλι η σπάτουλα!

Εκτέλεση φωτό συνταγή από κυρία  Tzeni Tsanaktsidou ΑΓΑΠΑΜΕ ΜΑΓΕΙΡΙΚΗ !!!! ΑΓΑΠΑΜΕ ΖΑΧΑΡΟΠΛΑΣΤΙΚΗ !!!

Δροσερή πανακότα με ζελέ κεράσι !!!!


 Δροσερή πανακότα με ζελέ κεράσι!!!


Υλικά για 2 λίτρα μείγμα:


- 1 λίτρο φυτική ζαχαροπλαστικής (έτοιμη για χρήση με ζάχαρη)

- 200ml γάλα πλήρες

- 1 βανιλλίνη

- 2 κ.σ. ζάχαρη

- 7 φύλλα ζελατίνης

- 2 φακ. των 100γρ. ζελέ κεράσι

- 400ml νερό βραστό

- 400ml νερό παγωμένο
(Η φόρμα που χρησιμοποίησα είναι 28 εκ. Αν η φόρμα σας είναι μικρή,
θα φτιάξετε τη μισή ποσότητα).


Δείτε τη συνταγή εδω: https://youtu.be/t-XHwPlvry0