Τρίτη, 15 Ιουνίου 2021

Αρτουλάκια αφράτα βαμβάκι μοσχοβολιστά !!!


 ΑΡΤΟΥΛΑΚΙΑ ΑΦΡΑΤΑ ΒΑΜΒΆΚΙ ΜΟΣΧΟΒΟΛΙΣΤΑ !!!


Υλικά
1 κιλό αλεύρι ΜΑΝΝΑ ΚΕΡΑΜΑΡΗ για όλες τις χρήσεις
1 φακελάκι μαγιά με προζύμι η απλή μαγιά
1 κουταλάκι κανέλα
1/2 κουταλάκι γαρύφαλλο
1/2 κουταλάκι αλάτι
1 βανιλετα
170 γρ.καλαμποκελαιο
200 γρ.ζαχαρη
1 κουταλάκι μέλι 🍯
1,5 κουταλάκι γλυκάνισο σκόνη
500 ml νερό περίπου θα το δείτε ρίχνοντας το σιγά σιγά
λίγο ούζο
σουσάμι

.



Ψήσιμο στους 180με 190 βαθμούς περίπου 20 λεπτά εστία πάνω κάτω
ΔΕΙΤΕ ΤΗΝ ΕΚΤΕΛΕΣΗ ΕΔΩ -->  https://m.youtube.com/watch?v=HV9NpdCU8k4&feature=share#menu

Ποντιακά τσιριχτά η πισία !!!


Ποντιακά τσιριχτά η πισία όπως και να τα λέμε τρώγονται ευχάριστα! 

Υλικά:

2 νεροποτηρα χλιαρό νερό,

1 φακ.μαγια ξερή,

μια πρέζα αλάτι 

και αλεύρι τόσο όσο να γίνει ένα μείγμα όχι πολύ νερουλό θέλουμε ένα παχύρευστο χυλό!

Ολα τα υλικά σε μπολ και ανακάτεμα ..

Αφήνουμε να φουσκώσει για 1 ώρα! 

Στην συνέχεια ρίχνουμε στο μείγμα λίγη ζάχαρη(1 κ γ)!!

Βάζουμε στο τηγάνι λάδι να ζεσταθεί και με ένα κουτάλι ρίχνουμε μείγμα και τα τηγανίζουμε και από τις δύο πλευρές!

Τα βγάζουμε σε απορροφητικό χαρτί και τελειώνουμε ρίχνοντας πάνω τους εάν θέλουμε ζάχαρη ή μέλι!

Εκτέλεση φωτό συνταγή από κυρία   Tzeni Tsanaktsidou ΑΓΑΠΑΜΕ ΜΑΓΕΙΡΙΚΗ !!!! ΑΓΑΠΑΜΕ ΖΑΧΑΡΟΠΛΑΣΤΙΚΗ !!!

Κολοκυθάκια χωρίς λάδι και τηγάνι !!!!




 Θέλετε τραγανά και Πεντανόστιμα κολοκυθάκια χωρίς  Λάδια & Τηγάνι??? Φτιάξτε  Κολοκυθάκια sticks στον φούρνο καλύτερα  και από τηγανητά!!😊Τα παιδιά σας θα τα Λατρέψουν!!
ΥΛΙΚΑ
4 κολοκυθάκια
150 γρ αλεύρι Γ.Ο.Χ
100 γρ φρυγανιά
50 γρ παρμεζάνα
2 μέτρια αυγά
1 κτγ αλάτι
1/4 κτγ πιπέρι

..


ΔΕΙΤΕ ΤΗΝ ΕΚΤΕΛΕΣΗ ΕΔΩ --> https://youtu.be/A7iHNpDjp0c

Τζις κέικ να το φάς στο ποτήρι !!!!


·
Τσις κέικ να το....φας στο ποτήρι ...

Χρειάστηκα ενάμισι πακέτο νταιτζεστιβ 

150 γραμ βούτυρο που τα έβρεξα με το λιωμένο βούτυρο 

δυο φακελάκια μασκαρπόνε που χτύπησα με μια κουτάλια άχνη και μια Μόρφατ...

 Εβαλα σε κάθε ποτήρι από λίγα μπισκότα ,μετά κρέμα και τέλος γαρνίρισα με σως κερασι !!!

Συνταγή από κυρία  Παλμιρα Αριστου

Δευτέρα, 14 Ιουνίου 2021

Πανέμορφα δροσερά γευστικά γλυκάκια του καλοκαιριού!!!


Πανέμορφα δροσερά γευστικά γλυκάκια του καλοκαιριού!!

 ΣΥΝΤΑΓΗ:

Φτιάχνουμε πρώτα ζελέ κεράσι όπως αναγραφει η συσκευασία!!

Βάζουμε τα ποτήρια λίγο στα πλάγια ακουμπώντας τα κάπου και ρίχνουμε ζελέ!

Τα βάζουμε στο ψυγείο να παγώσουν! 

Κάνουμε την ΚΡΕΜΑ:

Βάζουμε 3 ποτήρια γάλα με 4 κ.σ.ζαχαρη να ζεσταθούν!

Έχουμε βγάλει λίγο κρύο γάλα σε ένα μπολακι και διαλύουμε 4 κ.σ.κορν φλαουρ η Κάστερ παουντερ!

Το ρίχνουμε στο ζεστό γάλα ανακατεύουμε και όταν πήξει την κατεβάζουμε!!!

Την αφήνουμε 2 λεπτά θερμοκρασία δωματίου ανακατεύοντας την βγάζουμε τα κρύα ζελέ από το ψυγείο και ρίχνουμε στο καθένα κρέμα!!!

Τα βάζουμε στο ψυγείο να παγώσουν! 

ΣΟΚΟΛΑΤΑ:

Βάζουμε στην εστία στο κατσαρολάκι 200.γρ κρέμα γάλακτος να ζεσταθεί!

Σπάμε μέσα 200 γρ κουβερτουρα! 

Ανακατεύουμε μόλις δέσει την κατεβάζουμε και ρίχνουμε 1 κ.σ.βιταμ! 

Ανακατεύουμε διαρκως μέχρι να γίνει λεία και να κρυώσει!

Βγάζουμε τα γλυκάκια τα κρύα από το ψυγείο και ρίχνουμε στο καθένα σοκολάτα!!

Τα βάζουμε στο ψυγείο!

Διακοσμούμε με ινδοκαρυδο και φυσικά το κερασάκι! 

Εκτέλεση φωτό συνταγή από κυρία Tzeni Tsanaktsidou ΑΓΑΠΑΜΕ ΜΑΓΕΙΡΙΚΗ !!!! ΑΓΑΠΑΜΕ ΖΑΧΑΡΟΠΛΑΣΤΙΚΗ !!!
 

Lemon Pie - Τάρτα Λεμονιού..!!!


 Lemon Pie - Τάρτα Λεμονιού..!!Μια Δροσερή, εκπληκτική, ανάλαφρη και πανεύκολη συνταγή που θα λατρέψετε! Με εκπληκτική βελούδινη κρέμα Λεμονιού και καμένη Μαρέγκα!!!


ΣΥΝΤΑΓΗ
Lemon Pie ή Τάρτα Λεμονιού
Για την Βάση
250 γρ Μπισκότα Digestive
110 γρ βούτυρο λιωμένο

Για την κρέμα Λεμονιού ή Lemon Curd
140 γρ χυμό λεμόνι
Ξύσμα απο 3 Λεμόνια
3 αυγά
2 κρόκους (το ασπράδι το κρατάμε για την μαρέγκα)
270 γρ ζάχαρη κρυσταλλική
15 γρ Κόρν Φλάουερ
80 γρ βούτυρο αγελάδος

Για την Μαρέγκα
100 γρ Ασπράδι Αυγού
200 γρ ζάχαρη κρυσταλλική
1 βανίλια η υγρή βανίλια

Τριμμένα Μπισκότα Oreo και κομμάτια για την Τάρτα

ΔΕΙΤΕ ΤΗΝ ΕΚΤΕΛΕΣΗ ΕΔΩ --> https://youtu.be/LwFWLQ87tMw

Γλυκό κουταλιού κεράσι !!!!



ΓΛΥΚΟ ΤΟΥ ΚΟΥΤΑΛΙΟΥ ΚΕΡΑΣΙ...!!!!
Υλικά
1 κιλό καθαρό κεράσι... καθαρισμένα
800 γραμμάρια ζάχαρη
Μία κούπα του nescafe νερό
Χυμό από 3 λεμονιά
3 βανίλιες

..



Εκτέλεση
Πλένουμε καλά τα κεράσια, βγάζουμε το κουκούτσι με το ειδικό μηχάνημα, βάζουμε τα κεράσια σε ένα μπολ ρίχνουμε νερό ίσα να τα σκεπάζει και τον χυμό από 3 λεμονιά Και φυλάσσουμε στο ψυγείο για τρεις με πέντε ώρες, στην συνέχεια, κρατάμε μία κούπα του nescafe ζωμό από τα κεράσια, πετάμε το υπόλοιπο και ρίχνουμε μέσα τη ζάχαρη  ,ανακατεύουμε ελαφρά με το κουτάλι και βάζουμε τα κεράσια με τη ζάχαρη σχεδόν για ένα βράδυ στο ψυγείο.... 

..

Την επόμενη βγάζουμε τα κεράσια με μία τρυπητή κουτάλα παίρνουμε το σιρόπι που έχει διαλυθει με τη ζάχαρη και το βάζουμε στην 🔥 ...βράζουμε για 15 λεπτά με 20, ρίχνουμε τα κεράσια μέσα και σε χαμηλή φωτιά, αφήνουμε για άλλα 15 λεπτά ξαφρίζοντας, Αποσύρουμε την κατσαρόλα και αφήνουμε το γλυκό να κρυώσει, Βγάζουμε τα κεράσια με προσοχή μέσα από την κατσαρόλα και βάζουμε το σιρόπι πάλι στη φωτιά βράζουμε για 10 λεπτά με 15, θα το δείτε με το μάτι, προσθέτουμε τα κεράσια και αφήνουμε να πάρουν περίπου 5 με 7 λεπτά βράσιμο το πολύ 10..


Προσθέτουμε και τις βανίλιες, λεμόνι δεν βάζουμε γιατί η κούπα που είχαμε κρατήσει με το ζωμό είχε ήδη λεμόνι μέσα....αφήνουμε το γλυκό να κρυώσει αποστειρώνουμε βάζα τοποθετούμε και αφήνουμε το γλυκό στο ψυγείο Καλή επιτυχία σε όποιον το φτιάξει...!!!!Σε όλη την διάρκεια του γλυκού δεν ανακατεύουμε καθόλου,Άπλα κουνάμε την κατσαρόλα!!!!

Εκτέλεση φωτό συνταγή από κυρία   Gogo SamiouΟΙ ΧΡΥΣΟΧΕΡΕΣ / ΗΔΕΣ