Πέμπτη 16 Σεπτεμβρίου 2021

Μπούτια κοτόπουλο μαριναρισμένα ψητά !!!



ΜΠΟΥΤΙΑ ΚΟΤΌΠΟΥΛΟΥ ΣΕ ΠΑΪΔΆΚΙΑ..... ΣΤΑ ΚΆΡΒΟΥΝΑ....Για σήμερα !!!!🐓

Ένα φαγητό που το αγαπάμε πολύ!!😍

Αλατοπιπερώνουμε τα παϊδάκια, ρίγανη, θυμάρι , μουστάρδα κ τα βάζουμε σε μπολ στο ψυγείο τουλάχιστον για 2 ώρες..Εγώ τα άφησα λίγο παραπάνω...Καλό τους κάνει το μαρινάρισμα!!!
Μπορούμε και όλο το βράδυ!!

Τα ψήνουμε στα κάρβουνα ή στο ΣΧΑΡΟΤΗΓΑΝΟ ή και στη σχάρα του φούρνου. 

Εκτέλεση φωτό συνταγή από κυρία  Αναστασια Βλαχου ΟΙ ΧΡΥΣΟΧΕΡΕΣ-ΗΔΕΣ

Κεικ με γεύση και άρωμα Πτι Φουρ!!!


  Κεικ με γεύση και άρωμα Πτι Φουρ!! Εκπληκτική και πολύ  νόστιμη!! Οταν θα την δοκιμάστε θα με θυμηθείτε!!

🔪200 γρ αλεύρι που φουσκώνει
🔪100 γρ λιωμένο βούτυρο
🔪200 γρ γάλα(κρύο)
🔪2 μεσαία αυγά
🔪100 γρ ζάχαρη
🔪100 γρ ζαχαρούχο γάλα
🔪2 βανιλίνες
🔪250 γρ μαρμελάδα φράουλα
-----------------------------------------------
🔪100 γρ γάλα
🔪25 γρ κακάο σκόνη
🔪40 γρ ζάχαρη
-------------------------------------------------
🔪Ινδοκάρυδο
--------------------------------------------------
🔪Φόρμα 25χ11 εκ.

Δείτε την συνταγή εδώ:https://youtu.be/vhFEzZ7XzFw

Φασόλια γίγαντες στον φούρνο !!!


ΦΑΣΌΛΙΑ ΓΙΓΑΝΤΕΣ στο φούρνο !!!


Μουλιαζουμε σε κρύο νερό από βραδύς 1 κιλο γίγαντες..
Τους βραζουμε 10 λεπτα χυνουμε το νερο και τους ξεπλενουμε...
Βραζουμε με 1 χοντροκομμενο κρεμμυδι και λιγο λαδι.


Ψιλοκοβουμε στο ταψί :

2 πιπεριες κοκκινη πρασινη και μια μικρη καυτερη. 

Καροτο σελερι 2 πράσα το άσπρο μέρος και 2 γινωμενες ντοματες... αλατι πιπερι ριγανη και αφηνουμε να ψηθούν μεχρι να χυλωσουν χωρις να σπασουν....!!! 180 βαθμούς !

Εκτέλεση φωτό συνταγή από κυρία Ρουλα Λυρου ΟΙ ΧΡΥΣΟΧΕΡΕΣ-ΗΔΕΣ

Γαύρος αλλιώς !!!

·
Το γαυράκι.... αλλιώς!!
Για να ξεφύγουμε το τηγάνι.... αυτοσχεδιάσαμε σήμερα και βγήκε ένα ωραίο νόστιμο πιάτο ❤️

ΓΑΥΡΟΣ ΠΛΑΚΙ

Καθαρίζω πλενω και αλατιζω ελαφρά 1 κιλο γαυρο...
Σε 1 ταψι κοβω λεπτες φετουλες 3-4 πατατες 3 μεγαλα κρεμμύδια και 3 σκελιδες σκόρδο. 

Προσθετω λαδι αλατι πιπερι 1 κόκκινη πιπεριά 3 ωριμες ντοματες λιωμένες και αρκετό μαϊντανό... 

Τα ανακατευω καλά βαζω ενδιαμεσα το γαυρο με προσοχή λιγο λαδακι και ριγανη απο πανω και ψηνω μισή ώρα 200 βαθμούς...

Εκτέλεση φωτό συνταγή από κυρία   Ρουλα Λυρου ΟΙ ΧΡΥΣΟΧΕΡΕΣ-ΗΔΕΣ

Κοτόπιτα !!!



ΚΟΤΟΠΙΤΑ!!!

Υλικά
2 ψημένα στηθη κοτοπουλου
4 κρεμύδια μεγαλα κομένα πολύ λεπτες ροδελες
1 κουπα κεφαλοτυρι
1 πιπερ.κοκκινη κομ.σε κυβάκια
2 αυγα
1 φλ.τσ.γαλα
Λιγο λαδι
Αλατι...πιπερι
Φρεσκια ριγανη και θυμάρι (αν δεν εχουμε βαζουμε ξερή ριγανη)

Για το φύλο
Μισο κιλό αλευρι
Λιγο αλάτι...3κ.σ.λάδι
Νερο για μια μαλακη ζυμη....την οποια αφηνουμε να ξεκουρ.1 ωρα...
Ανοιγουμε 3 φυλλα ..

Ψιλοκοβουμε το κοτοπ...βαζουμε τα υλικα της γεμισης σε μια λεκανη και τα ανσκατευουμε
Λαδωνουμε το ταψι ..2 φυλλα κατω..1 πανω.
Χαραζουμε..περναμε με λιγο αυγο και σουσαμι απο πανω...λαδακι...και ψηνουμε...

ΤΟ ΣΤΗΘΟΣ ΤΟ ΨΗΝΟΥΜΕ ΜΕ ΑΛΑΤΙ ΠΙΠΕΡΙ ΛΕΜΟΝΙ ΚΑΙ 2 Κ.Σ. ΜΟΥΣΤΑΡΔΑ...ΝΑ ΡΟΔΙΣΕΙ ΚΑΛΆ...

Εκτέλεση φωτό συνταγή από κυρία Ρουλα Λυρου ΟΙ ΧΡΥΣΟΧΕΡΕΣ-ΗΔΕΣ
 

Τούρτα Μόκα σούπερ σπέσιαλ !!!


Τούρτα Μόκα σούπερ σπέσιαλ !!!

ΥΛΙΚΑ
ΒΑΣΗΣ:
6 αυγα,
6 κουταλιες της σουπας ζαχαρη,
6 κουταλιες της σουπας αλευρι,
7 κουταλιες της σουπας κακαο,
2 βανιλιες,
2 κουταλακια.γλυκου μπεικιν

ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Χτυπαμε τα αυγα με την ζαχαρη να αφρατεψουν να στεκεται το μιγμα

Ριχνουμε τα υπολοιπα σιγα σιγα και ανακατευουμε με μαριζ να μην ξεφουσκωσει το μιγμα

Τοποθετουμε σε ταψι 26 νουμερο και ψηνουμε στους 180 βαθμους προθερμασμενο για 10 με 15 λεπτα

ΣΙΡΟΠΙ:
Βραζουμε 2 κουπες μετριες νερο με 2 κουπες μετριες ζαχαρη λιγο χυμο.λεμονιου ,2 κουταλιες της σουπας καφε φιλτρου για 4 λεπτα

Σιροπιαζουμε και τα δυο καυτα

ΚΡΕΜΑ ΜΟΚΑ:
Χτυπαμε 1.φακελο γκαρνι σκονη σε σφιχτη σαντιγυ οπως αναγραφει η συσκευασια

Χτυπαμε.300 γραμμαρια τυρι κρεμα με 2.κουταλιες της σουπας αχνη ζαχαρη και 1/4 κουπα καφε φιλτρου

Ενωνουμε τα δυο μιγματα απαλα και τοποθετουμε στο κρυο γλυκο

Απανω τριβουμε εαν θελουμε κουβερτουρα!
 

Εκτέλεση φωτό συνταγή από κυρία   Tzeni Tsanaktsidou‎ – ΑΓΑΠΑΜΕ ΜΑΓΕΙΡΙΚΗ!!!!! ΑΓΑΠΑΜΕ ΖΑΧΑΡΟΠΛΑΣΤΙΚΗ!!!!

Χαλβάς αλευρίσιος !!!



Χαλβάς  αλευρίσιος  (Κασιμ χαλβάς) Οπως παλιά ..το γλυκάκι του 10λεπτου !!!


Φτιαχνουμε πρωτα το σιροπι
1μιση ποτηρι ζαχαρη και 2 ποτηρια νερό.
Βραζουμε 3 λεπτα και ριχνουμε μια βανιλια..
1 γεμάτο ποτήρι ελαιόλαδο
2 γεματα ποτηρια αλεύρι και μισο σιμιγδάλι.
Τα καβουρδιζουμε καλα σε μετρια φωτιά.
Προς το τέλος ριχνουμε 1 κουταλια κανελα..
Οταν κατεβασουμε απο τη φωτιά ριχνουμε προσεκτικα το σιροπι ανακατευοντας...

Εκτέλεση φωτό συνταγή από κυρία  Ρούλα Λύρου ΟΙ ΧΡΥΣΟΧΕΡΕΣ-ΗΔΕΣ