Πέμπτη 14 Ιουνίου 2018

Ταρτάκια σπέσιαλ λεμονιού !!!


ΖΥΜΗ ΚΑΙ ΕΚΤΕΛΕΣΗ:
300 γραμμάρια αλεύρι φαρίνα απ
1 αυγό,και 1 κρόκο,
150 γραμμάρια βούτυρο,
120 γραμμάρια ζάχαρη.

Τα ζυμώνουμε όλα μαζί κάνουμε μια μπάλα την ζύμη την τοποθετούμε σε ζελατίνη και στο ψυγείο για 1 ωρα΄'
Στην συνέχεια την ανοίγουμε σε ένα φύλλο και με την βοήθεια ενός ποτηριού κόβουμε δισκάκια και τα τοποθετούμε στα φορμάκια
Από αυτή την ζύμη με ένα καπάκι από αναψυκτικό κόβουμε μικρά δισκάκια και τα κολλάνε στα πλαϊνά να σχηματίσουμε λουλούδι'
Βάζουμε λαδόκολλα στο καθένα,όσπρια απάνω της και τα ψήνουμε στους 180 βαθμούς για 26 λεπτά προθερμασμένο φούρνο'
Τα αφήνουμε να κρυώσουν

ΚΡΕΜΑ ΛΕΜΟΝΙΟΥ:
Βάζουμε σε μια κατσαρόλα
2 αυγά τα χτυπάμε με το σύρμα,ρίχνουμε με
200 ml χυμό φρέσκο λεμονιού
και ξύσμα 3 λεμονιών,
250 γραμμάρια βούτυρο σε κομματάκια,
1 φλιτζάνι τσαγιού ζάχαρη,
1 και 1/2 κουταλάκι κορν φλάουρ
Οπότε τοποθετούμε στην φωτιά ανακατεύουμε σε σιγανή φωτιά να πήξει'
Μόλις το κατεβάζουμε το αφήνουμε να σταθεί 2 λεπτά και το τοποθετούμε στα ταρτάκια μας!!!!

Tzeni Tsanaktsidou‎"ΟΙ ΧΡΥΣΟΧΕΡΕΣ / ΗΔΕΣ".

ΜΑΓΕΙΡΙΚΗ ΚΑΙ ΣΥΝΤΑΓΕΣ