Υλικά
700 γρ αλεύρι για όλες τις χρήσεις
ή 400γρ σκληρό κίτρινο χωριάτικο, 100 γρ ολικής και 200 για όλες τις χρήσεις
2 φακ μαγιά
1 και μισό κγ αλάτι
1 κγ ζάχαρη
400 γρ νερό (αν χρειαστεί..μπορείτε να προσθέσετε λίγο νεράκι ακόμα)
4-5 κσ λάδι
Ζυμώνουμε όλα τα υλικά , μέχρι να έχουμε μια μαλακή και αφράτη ζύμη.
Αφήνουμε να φουσκώσει..περίπου 30 λεπτά.
Ανάβουμε το φούρνο στους 230 και ρίχνουμε μέσα τη γάστρα με το καπάκι.
Παίρνουμε το ζυμάρι και το φτιάχνουμε 2 φραντζολάκια...τα τοποθετούμε σε αντικολλητικό χαρτί.
Μόλις κάψει ο φούρνος τα παίρνουμε όπως είναι με το χαρτί...έτσι δε ξεφουσκώνουν και δεν χαλάει το σχήμα τους.
και τα ρίχνουμε μέσα στη γάστρα...σκεπάζουμε με το καπάκι και ψήνουμε για 3 τέταρτα.
Ελέγχουμε το χρώμα του ψωμιού και αν έχει γίνει χρυσοκόκκινο το βγάζουμε ή το αφήνουμε ξεσκέπαστο για να πάρει χρώμα
έτοιμο το ψωμάκι μας!!!
Συνταγή από ...Η κουζίνα της Μυρτούς.
ΜΑΓΕΙΡΙΚΗ ΚΑΙ ΣΥΝΤΑΓΕΣ