Υλικά:
1 Σφολιάτα διπλή
2 αυγά
1/4 του κιλού τυρί φέτα
1 κιλό σπανάκι
1 μεγάλο κρεμμύδι
λίγο άνηθο και φρέσκα κρεμμυδάκια[εδώ στην συγκεκριμένη πίτα προαιρετικά]
αλάτι-πιπέρι,
1 αυγό για επάλειψη
Εκτελεση:
Ετοιμάζουμε το σπανάκι, το πλένουμε, και το βάζουμε σε μια κατσαρόλα με λίγο νερό να μαραθεί, Σε άλλη κατσαρόλα τσιγαρίζουμε το κρεμμύδι χοντροκομμένο και ρίχνουμε το σπανάκι καλά στραγγισμένο το αφήνουμε να πιει όλα τα υγρά του.
Σε ένα μπολ χτυπάμε τα 2 αυγά, το τυρί τριμμένο, αλάτι-πιπέρι.
Ομογεννοποιούμε τα δύο μείγματα.
Σε ένα ταψί καλά βουτυρωμένο βάζουμε το ένα φύλλο σφολιάτας και αδειάζουμε το μείγμα, σκεπάζουμε με το άλλο φύλλο, αλείφουμε με το αυγό χτυπημένο με λίγο ελαιόλαδο, χαράζουμε και ψήνουμε στους 180 βαθμούς μέχρι να ροδίσει!!!
Konstantinia Nikolaos Leventopouloυ
ΜΑΓΕΙΡΙΚΗ ΚΑΙ ΣΥΝΤΑΓΕΣ
