Πιροσκί εύκολα νόστιμα με γέμιση πατάτας !!!
Ζύμη για πιροσκί
1 φακελάκι ξηρή μαγιά
1 1/2 κούπα χλιαρό νερό
1/2 κ. σ. ζάχαρη
1 κ. σ. αλάτι
1 κ. σ. λευκό ξύδι
5 κ. σ. ελαιόλαδο περίπου 500 γρ. αλεύρι
Γέμιση
5-6 μεγάλες πατάτες
1 μεγάλο κρεμμύδι
1 ματσάκι μαϊντανό
αλάτι, πιπέρι, ρίγανη
ελαιόλαδο
προαιρετικά φέτα
Λάδι για τηγάνισμα.
Όλα τα υλικά μαζί της ζύμης και το αφήνουμε λίγο να ξεκουραστεί.
Στην γέμιση εγώ έβρασα τις πατάτες και αφού τις έλιωσα με το πιρούνι και κρύωσαν, πρόσθεσα την φέτα και την γραβιέρα, όλα τα άλλα που έγραψα στην συνταγή είναι μια άλλη επιλογή, επίσης μπορούμε η γέμιση να έχει μόνο πατατούλες και φέτα ή προσθέστε, πάριζα ή ψιλοκομμένο λουκάνικο!!!
Maria Ntai
ΜΑΓΕΙΡΙΚΗ ΚΑΙ ΣΥΝΤΑΓΕΣ