Υλικά
1 ποτήρι αραβοσιτέλαιο
1ποτ φρέσκο χυμό πορτοκαλιού ή χυμό του εμπορίου
1ποτ ζάχαρη
1κγ μαγειρική σόδα
2κγ κανέλα
1κγ γαρίφαλο
.1κγ μπέικιν
Αλεύρι φαρίνα η για όλες τις χρήσεις
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Χτυπάμε 5 λεπτά το λάδι με την ζάχαρη.
Προσθέτουμε τον χυμό ενώ έχουμε διαλύσει μέσα την μαγειρική σόδα.
Ρίχνουμε και τα υπόλοιπα υλικά και όσο αλεύρι πάρει, περίπου 800-850 γρ.
Πλάθουμε μερική ποσότητα ζύμης με τον πλάστη κόβουμε με κουπ-πατ τα ρολαρουμε μέσα σε σουσάμι η σε ζάχαρη για να κολλήσει επάνω τους και ψήνουμε στους 180 για 15..20 λεπτά,αν τα θέλετε πολύ μαλάκα να ψήστε μόνο 15 λεπτά.
Γίνονται πολύ τραγάνα και νόστιμα..!!
Gogo Samiou-οι χρυσοχερες-ηδες
ΜΑΓΕΙΡΙΚΗ ΚΑΙ ΣΥΝΤΑΓΕΣ