Tzela Antonopoulou
Ελαφρύ Γλυκό με κρέμα και ζελέ φράουλα !!!!
(Για ένα πυρέξ)
Υλικά
2 φακελάκια ζελέ φράουλα
2 φακελάκια κρέμα άνθος αραβοσίτου Γιώτης( τη βραστή)
1 1/2 πακέτο μπισκότα Μιράντα Παπαδοπούλου
6 1/2 φλ γάλα
8 κ.σ κοφτές ζαχαρη
1 κ.σ βούτυρο αγελαδινό
200 ml κρυα κρέμα γάλακτος σε σαντιγί
Φρέσκες φράουλες για διακόσμηση
Μπορείτε στη βάση αντί για μπισκότα να βάλετε φρυγανιές
Σε αυτή την περίπτωση θα χρειαστείτε
1 πακέτο φρυγανιές
Για το σιρόπιασμα της φρυγανιάς
2 κούπες ζάχαρη
2 1 /2 κούπες νερό
Εκτέλεση
Στρώνω στη βάση του πυρέξ τα μπισκοτάκια.
Σε μία κατσαρολίτσα βάζω το γάλα με τη ζάχαρη να κάψει (κρατάω ένα φλιτζάνι γάλα για να διαλύσω την άνθος αραβοσίτου).
Με το κρύο γάλα που κράτησα διαλύω τα φακελάκια πάρα πολύ καλά.
Όταν κάψει το γάλα μου καλά ρίχνω τη σκόνη που διέλυσα και ανακατεύω με γρήγορες κινήσεις μέχρι να πήξει η κρέμα μου.
Κατεβάζω από τη φωτιά και προσθέτω το βούτυρο.
Απλώνω την κρέμα καυτή προσεκτικά πάνω στα μπισκοτάκια και αφήνω να κρυώσει καλά και να σφίξει μέσα στο ψυγείο.
Αφού σφίξει ετοιμάζω το ζελέ φράουλας όπως αναγράφει το κουτί και με μια κουτάλα απλώνω πάνω στην κρύα κρέμα λίγο λίγο.
Βάζω πάλι στο ψυγείο να σφίξει.
Γαρνίρω με σαντιγί φρέσκιες φράουλες και τρίμμα μπισκότου.
Αντίστοιχα αν επιλέξετε να το φτιάξετε με φρυγανιές
Στρώνουμε τις φρυγανιές στο πυρέξ.
Βάζουμε το σιρόπι να βράσει 2 λεπτά και σιροπιάζουμε προσεκτικά τις φρυγανιές.
Όταν απορροφήσουν το σιρόπι ετοιμάζουμε την κρέμα. Η υπόλοιπη διαδικασία είναι ίδια.
Καλή επιτυχία!!!!!!
Συνταγή από κ.Τζελα Αντωνόπουλου!