Τετάρτη 8 Αυγούστου 2018

Νηστίσιμο σοκολατένιο σιροπιαστό κέικ με γλάσο μερέντας !!!



Υλικά:
3/4 κούπας ηλιέλαιο
2 κούπες ζάχαρη
3 κούπες αλεύρι γ.ο.χ.
2 κούπες χυμό πορτοκαλιού ή νερό
3 κ.σ. ξύδι
7 κ.σ. κακάο
1 κ.γ. αλάτι
2 βανίλιες
1 φακ. Μπεικιν παουντερ

Για το σιρόπι:
3 κούπες Νερό
2,5 κούπες Ζάχαρη
2-3 κ.σ. κακάο

Για το γλάσο:
1 βαζάκι μερέντα νηστίσιμη

Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 180°.
Σε ένα μεγάλο μπολ ανακατεύουμε όλα τα υλικά του κέικ.
Ρίχνουμε το μείγμα σε βουτυρωμένη και αλευρωμένη φόρμα και το βάζουμε να ψηθεί για 40′ περίπου, ή μέχρι να βγαίνει το μαχαίρι καθαρό.
Ετοιμάζουμε το σιρόπι: το βράζουμε για 5 λεπτά και το αφήνουμε να χλιαρέψει. περιχύνουμε το κέικ όταν βγει από τον φούρνο αφού πρώτα το έχουμε τρυπήσει με ένα μαχαίρι σε όλη την επιφάνεια....
Ετοιμάζουμε το γλασσο:
Ζεσταίνουμε την μερεντα Σένα κατσαρολάκι και την βάζουμε πάνω από το κέικ.
Η δοσολογία είναι για ένα μεγάλο πυρέξ.

 Συνταγή εκτέλεση φωτό Eleni Tsoutsoudaki-Bassalou‎--Οι συνταγές της Ελένης"ΟΙ ΧΡΥΣΟΧΕΡΕΣ / ΗΔΕΣ".