Πέμπτη 2 Αυγούστου 2018

Λουκανικοπιτάκια τύπου κρουασάν !!



Τα λουκανοπιτάκια τύπου κρουασάν  για τα γενέθλια του παιδιού έγιναν ανάρπαστα, δυο λαμαρίνες!!!

Για την τέλεια αφράτη ζύμη χρειάστηκα
ένα ποτήρι νερό,
ένα ποτήρι γάλα,
ένα ποτήρι ηλιέλαιο,
1αβγο,
αλεύρι γ.ο.χ όσο πάρει, σίγουρα πάνω από κιλό,
μια μαγιά ξηρή,
2 κουτ του γλυκού  ζάχαρη,
2 κουτ του γλυκού αλάτι,
λίγη ρίγανη.





Ζυμώνουμε όλα τα υλικά μαζί-την μαγιά την διαλύουμε με λίγο χλιαρό νερό -και περιμένουμε να φουσκώσει.
Ωστόσο παίρνουμε τα λουκάνικα Φρανκφούρτης και τα κόβουμε στη μέση.
Κόβουμε την ζύμη σε μπάλες και κάθε μπάλα την ανοίγουμε με τα χέρια σε φύλλο στρογγυλό. Χαράζουμε σε 8 τρίγωνα και διπλώνουμε.



Στρώνουμε πάνω σε λαδόκολλα τα λουκανοπιτάκια μας τα αφήνουμε για κάνα μισάωρο και τα αλείφουμε με κρόκο αβγό ανακατεμένο με λίγο γάλα.
Ψήνουμε 20'στους 200αερα και είναι έτοιμα. Αφράτα και
πεντανόστιμα.
Βγάζει πάνω από 70 κομμάτια. Καλή επιτυχία !!!


Maria Kazdagli-οι χρυσοχερες-ηδες

ΜΑΓΕΙΡΙΚΗ ΚΑΙ ΣΥΝΤΑΓΕΣ