Παρασκευή 3 Αυγούστου 2018

Χαλβάς σιμιγδαλένιος νηστίσιμος !!!


Υλικά:
7 ποτήρια νερό ή ζυγίστε 1500 γρ.

250 γρ. σιμιγδάλι χοντρό

2 βανίλιες

400 γρ. ζάχαρη(μπορείτε να βάλτε περισσότερη αν θέλετε το χαλβά ακόμη πιο γλυκό)

3 πορτοκάλια χυμό και ξύσμα

1/2 κούπας τσαγιού ινδοκάρυδο (προαιρετικά)

ινδοκάρυδο για το πασπάλισμα

Εκτέλεση:

Βάζουμε όλα μαζί τα υλικά σε κατσαρόλα. Αν βάλετε και ινδοκάρυδο θα το προσθέσετε και αυτό μαζί με όλα τα υπόλοιπα υλικά.

Βάζουμε στο μάτι της κουζίνας σε μέτρια φωτιά και βράζουμε το γλυκό ανακατεύοντας τακτικά. Όταν φουσκώσει το σιμιγδάλι και το μείγμα κάνει φούσκες μέσα στην κατσαρόλα το γλυκό είναι έτοιμο.

Αδειάζουμε το χαλβά είτε σε φόρμα είτε σε ταψί, αφήνουμε να κρυώσει και το βάζουμε στο ψυγείο για λίγες ώρες να παγώσει καλά.

Ξεφορμάρουμε και πασπαλίζουμε με ινδοκάρυδο.

Καίτη Χατζή-οι χρυσοχέρες-ηδες

ΜΑΓΕΙΡΙΚΗ ΚΑΙ ΣΥΝΤΑΓΕΣ