Ένα γλυκάκι με το γευστικότερο φρούτο της εποχής!!!
Υλικά και εκτέλεση
Καθαρίζουμε καλά (αφαιρώντας και το κεντρικό μέρος του φρούτου )15 φιρικάκια και τα βάζουμε σε μια λεκανίτσα με νερο και λεμόνι για 2 ώρες.
Βάζουμε σε μια κατσαρόλα 1 κιλό ζάχαρη + 2 ποτ.νερό να βράσουν 5 λεπτά.
Βάζουμε τα μήλα τα βράζουμε 10 λεπτά και αφήνουμε να κρυώσουν...αυτή τη διαδικασία την κάνουμε άλλες δυο φορές ...στο τέλος ρίχνουμε 2 βανίλιες 1.κ.σ.λεμόνι και δυο φύλλα αρμπαρόριζα...
Προσθέτουμε στο κενό από 2 αμυγδαλάκια καβουρδισμένα.
Φυλάσσομαι σε βάζα.
Ρουλα Λυρου--οι χρυσοχέρες-ηδες
ΜΑΓΕΙΡΙΚΗ ΚΑΙ ΣΥΝΤΑΓΕΣ