Υλικά για φύλλο
1 κιλό αλεύρι για πίτες,
2 κουταλάκια αλάτι,
1 κουταλάκι ζάχαρη,
1/2φλυτζανάκι του καφέ ελαιόλαδο,
2 κουταλιές ξίδι,
500γρ νερό.
Ζυμώνουμε,αφήνουμε να ξεκουραστεί για μισή ώρα , ανοίγουμε ένα φύλλο πάνω ένα κάτω και διπλώνουμε πολλές φορές αφού το λαδώσουμε με καλαμποκέλαιο ανακατεμένο με φυτίνη καλαμποκιού. ψήνουμε στον αέρα 180 βαθμούς τα φύλλα μέχρι να ροδίσουν .
Κρέμα:
1200γρ γάλα,
2 αβγα,
3βανιλιες,
7 κουταλιές της σούπας αλεύρι,
4 κουταλιές άνθος αραβόσιτου με γεύση βανίλια,
1/2 κουταλάκι αλάτι,
400 γρ ζάχαρη.
Σε λίγο γάλα διαλύουμε όλα τα υλικά εκτός τη ζάχαρη που τη βάζουμε να βράσει στο γάλα .
Μόλις αρχίζει να φουσκώνει το γάλα ρίχνουμε σιγά σιγά το μείγμα ανακατεύοντας με γρήγορες κινήσεις μέχρι να αρχίσει να βράζει και να πήζει.
Αποσύρουμε από τη φωτιά,αφήνουμε να κρυώσει και τη βάζουμε ανάμεσα στα δυο φύλλα.
Μόλις ξεφουρνίσουμε πασπαλίζουμε με κανέλα και άχνη τη γαλατόπιτα!!!
Δήμητρα μυστριδου-ΟΙ ΧΡΥΣΟΧΕΡΕΣ-ΗΔΕΣ
ΜΑΓΕΙΡΙΚΗ ΚΑΙ ΣΥΝΤΑΓΕΣ