Υλικά
6 φλάσκες μελιτζάνες
1-2 σκελίδες σκόρδο
3/4 φλ. ελαιόλαδο
χυμό από 1/2 λεμόνι
2-3 κ.σ ξύδι από κρασί
αλάτι
φρεσκοτριμμένο πιπέρι
2 κ.σ. ψιλοκομμένο μαϊντανό
Ξεκινάμε την καπνιστή μελιτζανοσαλάτα, ψήνοντας πρώτα τις μελιτζάνες στο γκριλ της κουζίνας για 10΄ από κάθε πλευρά (η φλούδα τους πρέπει να είναι καμένη για να πάρει τη μυρωδιά του καπνιστού).
Τις ξεφλουδίζουμε αμέσως.
Τις βάζουμε σε σουρωτήρι να στραγγγίσουν τα υγρά τους.
Ψιλοκόβουμε την ψητή μελιτζάνα σε ξύλο κοπής.
Τη βάζουμε σε μπολ.
Προσθέτουμε το ελαιόλαδο, το σκόρδο, το λεμόνι, το ξύδι , αλάτι και πιπέρι.
Ανακατεύουμε με ένα κουτάλι.
Τέλος, προσθέτουμε το μαϊντανό και ανακατεύουμε. Παγώνουμε τη μελιτζανοσαλάτα στο ψυγείο.
ΜΑΓΕΙΡΙΚΗ ΚΑΙ ΣΥΝΤΑΓΕΣ