ΖΥΜΗ ΓΙΑ ΜΙΑ ΠΙΤΑ:
Σε λεκάνη βάζουμε 600γμ αλεύρι, 1κγ αλάτι, 4κσ ελαιόλαδο, 2κσ ξύδι, προσθέτουμε χλιαρό νερό όσο πάρει και ζυμώνουμε.
Χωρίζουμε τη ζύμη σε 8 κάνουμε μπαλίτσες και ανοίγουμε μικρά δισκάκια .
Βάζουμε 4με 4 και ενδιάμεσα αλείφουμε με ελαιόλαδο. Έτσι έχουμε 2 φύλλα.
Γέμιση κιμάς:
Τσιγαρίζουμε 850γμ κιμά ανάμικτο με 1 κρεμμύδι στο μούλτι και 5 φέτες ψιλοκομμένο μπέικον, σβήνουμε με 1/2 ποτήρι λευκό κρασί.
Μόλις εξατμισθεί προσθέτουμε πιπέρι και αλάτι, κατεβάζουμε από τη φωτιά και αφού κρυώσει προσθέτουμε 4 αυγά ελαφρά κτυπημένα και 1/2 κούπα κεφαλοτύρι τριμμένο.
Γέμιση κοτόπουλο:
1 κοτόπουλο 1.600γμ βρασμένο και μαδημένο σε μικρά κομματάκια, προσθέτουμε 200γμ κρέμα γάλακτος, 200γμ γάλα, γκούντα τριμμένο 200γμ, ωμοπλάτη ψιλοκομμένη 200γμ κεφαλοτύρι τριμμένο και προαιρετικά πιπεριά ψιλοκομμένη και3 αυγά ελαφρά κτυπημένα.
Λαδώνουμε λαμαρίνα του φούρνου .
Ανοίγουμε ένα φύλλο και το στρώνουμε ρίχνουμε γέμιση, πασπαλίζουμε με τυρί φέτα τρίμμα. Ανοίγουμε και το άλλο φύλλο και καλύπτουμε τη πίτα.
Χαράζουμε , αλείφουμε με κρόκο αυγού με λίγο λάδι και λίγο γάλα.
Ψήνουμε στον αέρα στους 190( μέχρι να ροδίσει.
Φλωρα Χριστου-οι χρυσοχερες-ηδες
ΜΑΓΕΙΡΙΚΗ ΚΑΙ ΣΥΝΤΑΓΕΣ