Σταφιδόψωμα ,αφράτα, τέλεια ,γευστικά !!!!
ΥΛΙΚΑ ΚΑΙ ΣΥΝΤΑΓΗ:
Βάζουμε στο μπολ 1 ποτήρι γάλα χλιαρό φρέσκο,
1 ποτήρι νερό χλιαρό,
1 κουταλιά της σούπας ζάχαρη,
1 φακελάκι ξερή μαγιά και το ανακατεύουμε με πιρούνι.
Ρίχνουμε μέσα 50 γραμμάρια λιωμένο βούτυρο χλιαρό.
Σε ένα μπολ χτυπάμε 2 αυγά με 1 κούπα ζάχαρη και 1 βανίλια.
Τα ρίχνουμε στο μείγμα με την μαγιά και προσθέτουμε 4 κούπες αλεύρι.
Ζυμώνουμε να έχουμε μια ζύμη αφράτη ελαστική.
Την σκεπάζουμε με ζελατίνα και την αφήνουμε σε ζεστό μέρος για 45 λεπτά.
Στην συνέχεια την ζυμώνουμε 5 λεπτά,την ανοίγουμε ένα παχύ φύλλο,το αλείφουμε με λάδι και τοποθετούμε σταφίδες παντού.
Οπότε από την άκρη του φύλλου ρολάρουμε την ζύμη μας,και στην συνέχεια την κόβουμε.
Τοποθετούμε στην λαδόκολλα τα σκεπάζουμε και τα αφήνουμε 30 λεπτά.
Στην συνέχεια τα αλείφουμε με κρόκο και τα ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180 βαθμούς για 25 λεπτά ανάλογα τον φούρνο!!Καλή επιτυχία εάν τα φτιάξετε!
Tzeni TsanaktsidouΑΓΑΠΑΜΕ ΜΑΓΕΙΡΙΚΗ!!!!! ΑΓΑΠΑΜΕ ΖΑΧΑΡΟΠΛΑΣΤΙΚΗ!!!!!!
ΜΑΓΕΙΡΙΚΗ ΚΑΙ ΣΥΝΤΑΓΕΣ