Κυριακή 13 Ιανουαρίου 2019

Δαχτυλίδι -halka-τούρκικο γλυκό !!!


Υλικά
2 αυγά μεγάλα
4 φλ του ελληνικού αλεύρι γοχ
1 φλ γιαούρτι
1 # Αραβοσιτέλαιο
1 # γάλα
2 κσ σιμιγδάλι ψιλό
2 κσ νισεστές
Μισό κ γλ Μπέικιν πάουντερ
Μισό κ γλ χυμό λεμόνι
1 βανίλια

Αραβοσιτέλαιο για να τα τηγανίσουμε

Σιρόπι
2 κ μισή κούπες ζάχαρη
2 κούπες νερό 1 κσ χυμό λεμόνι το βράζουμε για 5 λεπτά και αφήνουμε να κρυώσει καλά.

Ανακατεύουμε με το μίξερ το αυγά γάλα γιαούρτι λάδι το σιμιγδάλι βάζουμε το μπεικιν και ρίχνουμε από πάνω το χυμό λεμόνι βάζουμε το νισεστές και βανίλια και αλεύρι βάζουμε σε κορνέ κάνουμε κύκλους και τηγανίζουμε σε χαμηλή φωτιά τα γυρίζουμε 3-4 φορές μέχρι να ροδίσουν καλά τα βγάζουμε και τα βουτάμε κατευθείαν στο κρύο σιρόπι τα γυρίζουμε 2-3 φορές και τα βγάζουμε πάνω σε σχάρα.
Το φλιτζάνακι είναι χωρητικότητας 100 μλ
Από έξω είναι τραγανά και μέσα είναι αρκετά σιροπιασμένα!!!
Αυτά τα γλυκά τα έχω φάει στην Γερμανία σε τουρκικό ζαχαροπλαστείο.

Συνταγή από Πετρινα Μπαρδανη-οι χρυσοχερες-ηδες

ΜΑΓΕΙΡΙΚΗ ΚΑΙ ΣΥΝΤΑΓΕΣ