Υλικά
1,5 λίτρο γάλα φρέσκο η μακράς διάρκειας
1 1/2 κουτάλι σούπας γιαούρτι αγελαδινό η πρόβειο με πέτσα ( εγώ έβαλα από το προηγούμενο που είχα φτιάξει )
Βράζουμε το γάλα μέχρι να φουσκώσει .( ανακατεύουμε συχνά να μην κολλήσει )
Αφήνουμε να κρυώσει μέχρι που να αντέχει το μικρό μας δάκτυλο 10 δευτερόλεπτα μέσα .
Ανακατεύουμε σε ένα φλιτζάνι το γιαούρτι με λίγες κουταλιές από το γάλα .
Το ρίχνουμε στο γάλα και ανακατεύουμε καλά .
Το βάζουμε στα δοχεία που θέλουμε , τα σκεπάζουμε , τα βάζουμε πάνω σε μια πετσέτα στον πάγκο και τα τυλίγουμε καλά με ένα ζεστό πλεχτό ρούχο .
Το αφήνουμε 6-7 ώρες χωρίς να το κουνήσουμε καθόλου ( γιατί δεν θα πήξει )
Το βάζουμε λίγες ώρες ψυγείο και είναι έτοιμο .....
Βγαίνει 6 γιαούρτια του εμπορίου με 1,5 λίτρο γάλα και από γεύση πολύ καλύτερο βέβαια.
Συνταγή από Zoi Frantzali"ΟΙ ΧΡΥΣΟΧΕΡΕΣ / ΗΔΕΣ".
ΜΑΓΕΙΡΙΚΗ ΚΑΙ ΣΥΝΤΑΓΕΣ