Χαλβάς με ταχίνι καλύτερος από του εμπορίου έτοιμος σε 5 λεπτά !!!
ΥΛΙΚΑ
1 Κιλό ταχίνι από 100% πολτοποιημένο σουσάμι
700 γρ ζάχαρη
100ml νερό
ΓΙΑ ΤΗΝ ΓΕΜΙΣΗ
200 γρ αμύγδαλο ή φουντούκι ή φιστίκι Αιγίνης
1κουτ του γλυκού βανίλια σε σκόνη
2 κουτ του γλυκού κακάο
1 ολόκληρη σοκολάτα λιωμένη
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Σε μια κατσαρόλα βάζουμε την ζάχαρη με το νερό και βράζουμε μέχρι να λιώσει και να γίνει σαν καραμέλα .--Μετά από ένα σημείο ανακατεύομαι με μία ξύλινη σπάτουλα μέχρι να ασπρίσει .
Σε ένα μεγάλο ανοξείδωτο μπολ έχουμε ρίξει το ταχίνι ...από πάνω ρίχνουμε την καραμέλα και ανακατεύομαι το μείγμα με μία σπάτουλα μαρίζ από σιλικόνη .
Τέλος προσθέτουμε μέσα ότι μας αρέσει πχ τα φιστίκια ή αμύγδαλα ή φουντούκια καθώς και σοκολάτα για γεύση και ανακατεύομαι .
Τον μεταφέρουμε σε μακρόστενο καλούπι τον αδειάζουμε και τον αφήνουμε να κρυώσει αρκετές ώρες και σερβίρουμε
Εγώ έβαλα σε μιας χρήσεως μακρόστενο ταψάκι τον αφήνουμε αρκετά να κρυώσει και σερβίρουμε έναν υπέροχο χαλβά σπιτικό χωρίς συντηρητικά.
* Οταν λέμε καραμέλα δεν θα σκουρύνει απλά θα ασπρίσει '
*Αν θέλουμε λιώνουμε σοκολάτα με 1 κουτ σούπας καλαμποκέλαιο κι αφού κρυώσει περιχύνουμε τον χαλβά μας
Συνταγή από Gogo Samiou"ΟΙ ΧΡΥΣΟΧΕΡΕΣ / ΗΔΕΣ".
ΜΑΓΕΙΡΙΚΗ ΚΑΙ ΣΥΝΤΑΓΕΣ