Σάββατο 23 Μαρτίου 2019

Μπακαλιάρος Σκορδαλιά !!!



ΥΛΙΚΑ -ΕΚΤΕΛΕΣΗ

Παίρνω φιλέτο μπακαλιάρο τον ξαλμυρίζω μετά τον διαλύω με ένα πιρούνι τραβώντας να βγάλω το κρέας του.
Το κάνω σαν κεφτεδάκια τα βουτάω μέσα στην κουρκούτι και τα τηγανίζω σε καυτό αραβοσιτέλαιο.

 ΓΙΑ ΤΟ ΚΟΥΡΚΟΥΤΙ
500 γρ αλεύρι
2 φακελάκια μαγιά
1 κουτάλια σούπας ζάχαρη
Χλιαρό νερό όσο πάρει.

ΓΙΑ ΤΗΝ ΣΚΟΡΔΑΛΙΑ
3 Πατάτες μέτριες βρασμένες, σκόρδο κατά βούληση 1 ποτ του κρασιού ελαιόλαδο ξύδι κατά βούληση, αλάτι..Όλα μαζί στο μπλέντερ μέχρι να γίνει μια αλοιφή.

 ΚΟΥΡΚΟΥΤΙ
 Όλα μαζί για τον χυλό σε ένα μπολ ανακατεύουμε με λίγο λίγο νερό μέχρι να γίνει μια λείος. Αφήνουμε μισή ώρα να φουσκώσει ο χυλός και μετά ανακατεύουμε απαλά και δυο φορές μόνο με ένα κουτάλι να πέσει ο όγκος του χυλού .
Βουτάμε μέσα τον μπακαλιάρο και τηγανίζουμε σε μέτρια φωτιά.

Συνταγή Από Gogo Samiou -OI Χρυσοχερες-ηδες



ΜΑΓΕΙΡΙΚΗ ΚΑΙ ΣΥΝΤΑΓΕΣ