Κυριακή 3 Μαρτίου 2019

Πατάτες Ογκραντέν !!!



Υλικά

1,5 κιλό πατάτες καθαρισμένες
600 ml γάλα φρέσκο
1 μεγαλη κρέμα γάλακτος (330 ml)
10 φέτες ζαμπόν κομμένο
250 γρ. Ρεγκ'ατο τριμμένο
100 γρ. Παρμεζάνα τριμμένη
100 γρ. Κεφαλοτύρι τριμμένο
Λίγο μοσχοκάρυδο

Κόβουμε τις πατάτες μας σε φέτες και τις βάζουμε σε μια κατσαρόλα με το γάλα να βράσουν.
Ρίχνουμε λίγο μοσχοκάρυδο, αλάτι και τα αφήνουμε για 10-12 λεπτά .
Παίρνουμε ένα πυρέξ, στρώνουμε στον πάτο λίγο από τα τυριά μας.
Παίρνουμε με μια τρυπητή κουτάλα τις πατάτες και κάνουμε μια στρώση, τυρί, ζαμπόν, ξανά πατάτες, τυρί, ζαμπόν και επαναλαμβάνουμε άλλη μια φορά.
Τελειώνουμε με τυρί και λίγο μοσχοκάρυδο.
Ρίχνουμε την κρέμα γάλακτος και ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 170° στον αέρα για περίπου 40 λεπτά.

Συνταγή από Eleni Tsoutsoudaki-Bassalou‎"ΟΙ ΧΡΥΣΟΧΕΡΕΣ / ΗΔΕΣ".



ΜΑΓΕΙΡΙΚΗ ΚΑΙ ΣΥΝΤΑΓΕΣ