70 τεμ για την σημερινή γιορτή του σχολείου μας!!
Υλικά
1 πακέτο μπισκότα πτι μπερ σοκολάτας 225 gr
100gr βούτυρο λιωμένο
5 φλυτζάνια του τσαγιού γάλα φρέσκο
1 φλιτζάνι του τσαγιού ζάχαρη
1 πακέτο ινδοκάρυδο τριμμένο
1 φλιτζάνι του τσαγιού σιμιγδάλι ψιλό.
1 σοκολάτα κουβερτούρα μαύρη 125gr
Για την επικάλυψη
2 σοκολάτες κουβερτούρα μαύρες η 250gr
2 κουταλιές λάδι ελαφρύ
Και ότι άλλο θέλετε εσείς,Όπως Κακάο , ινδοκάρυδο,τρούφα, φιστικί Αιγίνης, η αμύγδαλα καβουρδισμένα.
Εκτέλεση
Σε κατσαρολάκι ζεσταίνεται το γάλα το σιμιγδάλι το ινδοκάρυδο την ζάχαρη και ανακατεύετε σε μέτρια φωτιά μέχρι να πήξει.
Αποσύρετε από την φωτιά και ανακατεύεται μέσα στο μείγμα την σοκολάτα το βούτυρο και τα τριμμένα μπισκότα.
Όταν κρυώσει το μείγμα το βάζετε στο ψυγείο για ένα ολόκληρο βράδυ να πήξει πολύ καλά Πλάθεται μικρές τρούφες και αφήνετε στο ψυγείο για 20 λεπτά.
Σε μπεν μαρι λιώνετε τις σοκολάτες με το λάδι και βουτάτε τις τρούφες. τοποθετείτε στο ψυγείο να κρυώσει η σοκολάτα.
Σε περίπτωση που βάλετε κάτι άλλο απ έξω απλά ρολάρετε μέσα στο μείγμα αυτό.
Συνταγή από Gogo Samiou-Οι χρυσοχερες-ηδες
ΜΑΓΕΙΡΙΚΗ ΚΑΙ ΣΥΝΤΑΓΕΣ