Κυριακή 21 Απριλίου 2019

Αφράτο ψωμί στη γάστρα!!!


Υλικά
Ένα κιλό αλεύρι
600 γρμ νερό
3 κουταλιές λάδι
2 κουταλάκια αλάτι
1 κουταλάκι ζάχαρη
3 κουταλάκια μαγιά




Ζυμώνουμε 10 λεπτά περίπου.
Λαδώνουμε το μπολ το αφήνουμε να φουσκώσει.
Στα μισά ζυμώνουμε λίγο ακόμα κ το αφήνουμε τώρα να φουσκώσει.
Αλευρώνω τον πάγκο κ το χωρίζω στα 2.
Εδώ τώρα μπορείτε να παίξετε με το ζυμάρι.
Εγώ έτσι έμαθα να πλέκω τσουρέκια.


Βάζουμε στην γάστρα κ το αφήνουμε να φουσκώσει.
Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 200στον αέρα κ όταν το βάλουμε μέσα στους 180 για 45 λεπτά κ 10 λεπτά χωρίς καπάκι.

Συνταγή από Litsa Mouta-οι χρυσοχερες-ηδες


ΜΑΓΕΙΡΙΚΗ ΚΑΙ ΣΥΝΤΑΓΕΣ