Ρεβιθάδα φούρνου με χρώματα αρώματα και υπέροχη γεύση !!!😋
Ρεβίθια
Μισό κιλό ρεβίθια ψηλά
2 κρεμμύδια κομμένα σε φετάκια
2 σκελίδες σκόρδο
4 χρωματιστές πιπεριές
1 φλυτζάνα μικρή ελαιόλαδο
2 φύλλα δάφνης
2 κλωναράκια δενδρολίβανο
2 ντομάτες ψιλοκομμένες
1 κουταλιά σάλτσα ντομάτας
Αλάτι πιπέρι πάπρικα και λίγο κουρκουμά
Μουλιάζουμε αποβραδίς τα ρεβίθια σε νερό με μία κουταλιά κοφτή αλάτι...
Τα ξεπλένουμε πολύ καλά και τα βράζουμε για 10 λεπτά περίπου.
Τα σουρώνουμε, προσθέτουμε ζεστό νερό και μόλις βράσουν ρίχνουμε 1 κρεμμύδι ψιλοκομμένο αλάτι τη δάφνη, και κλείνουμε τη χύτρα για 25 λεπτά.
Κατόπιν κόβουμε τις πιπεριές τα κρεμμύδια το σκόρδο και τα σοτάρουμε ελαφρώς σε ένα μεγάλο τηγάνι.
Προσθέτουμε και τις ντομάτες ψιλοκομμένες και τέλος τα μπαχαρικά και τη σάλτσα ντομάτας. Ανακατεύουμε και ψήνουμε για 5 λεπτά.
Οταν είναι έτοιμα τα ρεβίθια τα στραγγίζουμε τα βάζουμε σε ένα σκεύος, προσθέτουμε το μείγμα με τις πιπεριές και λίγο ζωμό από τα ρεβίθια το υπόλοιπο ελαιόλαδο και τα κλωναράκια δενδρολίβανου.
Ψήνουμε στους 220 βαθμούς περίπου 30 λεπτά...✓
Συνταγή από Marina Hatzidaki οι χρυσοχερες-ηδες
ΜΑΓΕΙΡΙΚΗ ΚΑΙ ΣΥΝΤΑΓΕΣ